Puppy News☛

Τι χρειάζεται ένας σκύλος.

ΝΕΡΟ, ΦΑΓΗΤΟ, ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Καθαρό πόσιμο νερό, μια υψηλής ποιότητας θρεπτική τροφή και καταφύγιο. Είναι τα στοιχεία που αποτελούν τις θεμελιώδεις ανάγκες και είναι απαραίτητες για την υγεία και την ευημερία του σκύλου .

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ

Όπως και εμείς, τα σκυλιά είναι κοινωνικά πλάσματα. Θα χρειαστεί να περάσουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους με την παρέα των άλλων, είτε του ίδιου είδους ή διαφορετικών ειδών.

Πολλά από τα σκυλιά που μας καλούν να εκπαιδεύσουμε ξοδεύουν πάρα πολλές ώρες της καθημερινής ζωής τους σε μοναχική απομόνωση.

Κατανοήστε την ανάγκη του αυτή και προσπαθήστε να περνάτε χρόνο μαζί του. Ο ενθουσιασμός και το ενδιαφέρον εξαντλούνται σιγά-σιγά, είτε συνειδητοποιούμε ότι ένα σκυλάκι θέλει περισσότερο χρόνο και φροντίδα από ό,τι υπολογίσαμε πριν το βάλουμε στο σπίτι μας. Με αποτέλεσμα το σκυλάκι να εξοριστεί στην αυλή ή το μπαλκόνι ή στην ταράτσα ή στο δρόμο. το σπίτι μας να μένει καθαρό, αλλά το σκυλάκι αυτό να είναι καταδικασμένο να ζει μια ζωή που δεν του αξίζει.

Εάν σκέφτεστε να πάρετε σκύλο βεβαιωθείτε ότι έχετε το χρόνο να του προσφέρετε τα απαραίτητα.

ΚΑΝΟΝΕΣ

Θέστε κανόνες στο τι πρέπει να κάνει και τι όχι. Κανόνες συμπεριφοράς όρια και κοινωνικά όρια καθορίζονται μέσω της πειθαρχίας (όχι τιμωρία), της γλώσσας του σώματος και τις καθημερινές τελετουργίες, όπως χαιρετισμούς και τα γεύματα. Κανόνες αποτελούν την κυρίαρχη-υποδεέστερη διάσταση του ανθρώπου-σκύλου δεσμού.

ΗΓΕΣΙΑ / ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ

Η συντριπτική πλειοψηφία των σκύλων είναι γεννημένοι ακόλουθοι και οι ακόλουθοι χρειάζονται καθοδήγηση.

Η καθοδήγηση δείχνει στο σκύλο τι μπορεί να κάνει. Παρέχει τη βάση για την κοινωνική συνεργασία και διαδραστική αρμονία.

Πολλοί άνθρωποι συνδέουν την έννοια της ηγεσίας με το καθεστώς κυριαρχίας, δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Η ηγεσία, είναι η ικανότητα ενός ατόμου να διευθύνει με επιτυχία και να διαχειρίζονται ένα σκυλί (ή σκύλους) για το αμοιβαίο όφελος και των δύο μερών. Αυτό απαιτεί την εκτίμηση και την αποδοχή της ατομικής ιδιοσυγκρασίας και τις ανάγκες ενός σκύλου, αναγνωρίζοντας τι είναι καλό για ένα σκύλο είναι η σύσταση για την επιτυχία.

ΠΡΟΣΟΧΗ & ΣΤΟΡΓΗ

Ως άνθρωποι, έχουμε συχνά την αίσθηση ότι τα χάδια σε κάθε ευκαιρία ή η αγορά νέων παιχνίδια κάθε εβδομάδα, τους δίνουν αρκετή προσοχή. Δώστε την προσοχή μέσων απλών πραγμάτων που περιλαμβάνονται στις καθημερινές δραστηριότητες, καλύπτοντας τα κοινωνικά όρια, την ηγεσία, την τακτική παιχνιδιάρικη αλληλεπίδραση, και τις βασικές, φυσικές ανάγκες του.

Επιτρέποντας ένα σκυλί να συμμετέχει στις καθημερινές δραστηριότητες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρέχετε την προσοχή και την αγάπη (και την ηγεσία) σας. Κάντε μαζί τις δουλειές του σπιτιού, τα ψώνια, το άπλωμα των ρούχων.

Η αγάπη είναι … συντροφικότητα, σεβασμός, ομαδική εργασία και εμπιστοσύνη.

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Πολλά προβλήματα συμπεριφοράς μπορεί να λυθούν με την αύξηση ή αλλάζοντας τη σωματική άσκηση του σκύλου. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η μακροχρόνια, μέτρια, καθημερινή σωματική άσκηση κάνει το σώμα να απελευθερώσει βήτα-ενδορφίνες, αυξάνει την παραγωγή της νοραδρεναλίνης και αυξάνει το μεταβολισμό της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου, τη μέτρια και καθημερινή σωματική άσκηση έχει άμεσα και ευεργετικά αποτελέσματα επηρεάζοντας τη χημεία του εγκεφάλου του σκύλου, αντισταθμίζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις του στρες, βελτιώνει τη γενική διάθεση του σκύλου, αυξάνοντας τα επίπεδα ανοχής, και να ελέγχουν τις παρορμήσεις. Με απλά λόγια, το σωστό είδος του τακτική, καθημερινή σωματική άσκηση κάνει φυσικά τα σκυλιά (και οι άνθρωποι), να αισθάνονται καλά.

Γρήγορο περπάτημα ή το «σκυλί-τρέξιμο» είναι η ιδανική άσκηση. Περπατώντας μαζί είναι επίσης μια ιδανική ευκαιρία για την ενίσχυση του ανθρώπινου-σκύλου δεσμών, ενώ εκπληρώνετε την ανάγκη του σκύλου για να ταξιδέψει και να εξερευνήσει.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Τα σκυλιά είναι ευφυή πλάσματα.

Η ψυχολογική πρόκληση βοηθά να κρατήσει τις νευρικές οδούς και τις συνδέσεις στον εγκέφαλο ισχυρές και υγιή. Η πνευματική δραστηριότητα  διδάσκει στο σκυλί τον αυτοέλεγχο και την προθυμία να εργαστεί. Τα προβλήματα μέσω της θετικής ενίσχυσης τείνουν να εξαλείφονται. Η ψυχική διέγερση από την άλλη πλευρά, είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα που διεγείρει τις αισθήσεις του σκύλου σε αντίθεση με τη χρησιμοποίηση των τμημάτων «σκέψης» του εγκεφάλου.

Τα γεύματα μπορεί να γίνει πια δύσκολα, ενώ ικανοποιεί την φυσική ένστικτο του σκύλου για να εργαστεί για το φαγητό του, χρησιμοποιώντας μια «έξυπνη» διανομή τύπου παιχνιδιών, όπως μια μπάλα θεραπείας, Buster Cube ή Πυραμίδα. Το φαγητό τοποθετείται μέσα στο παιχνίδι και ο σκύλος πρέπει να «εργαστούν» για να απελευθερώσει το φαγητό μέσα από μια τρύπα με  την μύτη ή το πόδι του.

Άλλοι τρόποι για να αυξήσετε τη ψυχολογική διάθεση του σκύλου σας και να ενισχύσει το ανθρώπινο-σκύλου δεσμού περιλαμβάνουν …

~ Υπακοή / βασική εκπαίδευση. Αυτό χρησιμοποιεί και τις τρεις διαστάσεις του ανθρώπου-σκύλου δεσμών ~ ο σκύλος μαθαίνει τι να μην κάνει (π.χ. να μην πηδάει), τι μπορεί να κάνει αντ ‘αυτού (π.χ. κάθεται) και τι παίρνει για τη συνεργασία αυτή (π.χ. προσοχή και την αγάπη) .

~ Διδασκαλία «τέχνασμα», κάτι νέο κάθε λίγες εβδομάδες (π.χ., χειραψία, τούμπα, παίζει νεκρό, κλπ.) χρησιμοποιώντας τον έπαινο, το χάδι, το παιχνίδι ή τη λιχουδιά ως ενίσχυση.

~ Απόκρυψη αγαπημένο παιχνίδι του σκύλου σας και στη συνέχεια σκηνοθεσία για να το βρει.

~ Όταν παίζει μπάλα ή Frisbee, περιλαμβάνετε μερικές βασικές εντολές υπακοής, έπειτα ρίξτε τη μπάλα για να κρατήσει το σκυλί σας επικεντρώθηκε σε εσάς.

Ξεκούραση / ανάπαυση

Ο μέσος όρος ύπνου που απαιτείται για τα περισσότερα σκυλιά είναι περίπου 17 ώρες. Ξεκούραση και χαλάρωση είναι σημαντική για τη διαχείριση του συναισθηματικού στρες, καθώς επιτρέπει στο σώμα να ανακάμψει από τις κυκλοφορίες των ορμονών «στρες», όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόνη. Ενώ η απελευθέρωση αυτών και άλλων ουσιών μπορεί να δημιουργήσει και να αυξήσει τα επίπεδα του άγχους. Τα σκυλιά που πάσχουν από μακροχρόνιο στρες συχνά εμφανίζουν υπερβολικές ανεπιθύμητες συμπεριφορές και είναι πιο επιρρεπείς στην επιθετικότητα.

Η ποιότητα του ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχολογική και φυσιολογική ευημερία του σκύλου . Κατά τη διάρκεια του ύπνου, και ιδιαίτερα τη νύχτα, ένα σημαντικό νευροορμόνη που ονομάζεται μελατονίνη απελευθερώνεται στο σώμα. Η μελατονίνη βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο είναι αναγκαία για την προώθηση της ποιότητας του ύπνου, αλλά και ο ύπνος είναι απαραίτητη για την παραγωγή της. Η μελατονίνη προστατεύει επίσης τα κύτταρα του σώματος και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Είναι τόσο σημαντικό ένας σκύλο να έχει το δικό του άνετο χώρο ανάπαυσης σε μια ήσυχη περιοχή του σπιτιού όπου μπορεί να πάει και να χαλαρώσει και να μη διαταραχθεί, κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτα. Με βάση την έρευνα σε ανθρώπινα ύπνο και τα μοτίβα ονείρου, πιστεύουμε ότι είναι επίσης σημαντικό να μην ξυπνήσει ένα σκυλί όταν είναι σε αυτό που είναι γνωστό ως ύπνος REM, η οποία συχνά χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό: τρεμοπαίζει τα βλέφαρα, οι σωματικές συσπάσεις,  βρυχάται  ή τρέχει στον ύπνο του.  Μελέτες δείχνουν ότι συχνά η διακοπή του ύπνου συσχετίζετε με το φόβο, κατάθλιψη, επιθετικότητα. Γι αυτό το λόγο μην ξυπνάτε τα σκυλιά σας.

Πηγή: Dogs Plus Training

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.