Puppy News☛

Φροντίστε τα δόντια του χωρίς να βάλετε χέρι στο στόμα του!

Γνωρίζετε τα Pedigree® Dentastix®; Πώς γίνεται μια τόσο νόστιμη λιχουδιά να βοηθά στην στην καλή υγεία των δοντιών του σκύλου και στην καταπολέμηση της πλάκας;

Τα δόντια έχουν για τους σκύλους έναν πολύ πιο σημαντικό ρόλο από ότι για εμάς. Τα χρησιμοποιούν βέβαια για να φάνε, αλλά κυρίως τους είναι απαραίτητα και για τόσες άλλες λειτουργίες: για να κουβαλούν, να τραβούν, να παίζουν. Τα δόντια είναι για αυτούς τόσο σημαντικά όσο είναι τα χέρια για τον άνθρωπο.

Επειδή χρησιμοποιούν το στόμα τους τόσο πολύ, είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί υγιές.

Για να διατηρηθούν τα δόντια του σκύλου γερά & υγιή:
Α. Είναι σημαντικό να του δίνουμε παιχνίδια και τροφές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν. Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι σκύλοι ενθουσιάζονται όταν τους πετάμε οτιδήποτε και τρέχουν αμέσως να το φέρουν και να το μασήσουν χωρίς να εξετάσουν αν είναι κατάλληλο για τα δόντια τους. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι τα κόκαλα, οι πέτρες, τα κλαδιά, τα φρίσμπι, αλλά ακόμα και ειδικά οδοντικά παιχνίδια από νάιλον ή οι μπάλες του τένις αποτελούν συνήθεις αιτίες βλάβης των δοντιών και των ούλων.

Β. Η πλάκα πρέπει να αφαιρείται τακτικά από τα δόντια του, ιδανικά πριν προλάβει να μετατραπεί σε πέτρα. Όπως ακριβώς και στη στοματική φροντίδα του ανθρώπου, η καλύτερη μέθοδος για την αφαίρεση της πλάκας είναι το βούρτσισμα των δοντιώνhttp://puppy-doggy.blogspot.gr/2015/03/blog-post_29.html. Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να αντικαταστήσει το βούρτσισμα. Είναι μία διαδικασία που οι περισσότεροι σκύλοι αποδέχονται χωρίς αντίσταση εφόσον εκτελείται σωστά.
Τα οδοντικά σνακ που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον καθαρισμό της επιφάνειας των δοντιών μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του καθημερινού σχηματισμού πλάκας. Το Pedigree DentaStix είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι μειώνει το σχηματισμό της πέτρας έως και 80%.

Πώς ένα τόσο μαλακό προϊόν καθαρίζει τα δόντια τους;

Τα προϊόντα στοματικής φροντίδας με σκληρότερη υφή δεν είναι απαραιτήτως και πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη των προβλημάτων σε δοντιά και ούλα. Αντίθετα μάλιστα, ορισμένα από αυτά παραείναι σκληρά και ενδέχεται να βλάψουν τα δόντια του σκύλου. Το Dentastix έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην είναι πολύ σκληρό για τα δόντια του σκύλου.

Πότε ένα παιχνίδι ή προϊόν είναι πιο σκληρό από όσο πρέπει;


Μια εύκολη δοκιμή είναι να πιέσουμε το νύχι του αντίχειρά μας πάνω στο παιχνίδι ή το προϊόν. Εάν το νύχι μας δεν μπορεί να εισχωρήσει στην επιφάνεια του παιχνιδιού, τότε είναι πολύ σκληρό και θα μπορούσε να βλάψει τα δόντια του σκύλου σας.
 

Πώς λειτουργεί το Dentastix;

Όταν χρησιμοποιείται καθημερινά, συμβάλλει στην ασφαλή και αποτελεσματική μείωση του σχηματισμού πλάκας και πέτρας χάρη στα ενεργά συστατικά του και τον ειδικό σχεδιασμό του.

Ενεργά Συστατικά: Το τριπολυφωσφορικό νάτριο δεσμεύει το ασβέστιο που περιέχεται στο σάλιο, επιβραδύνοντας το ρυθμό σχηματισμού πέτρας και την ασβεστοποίηση της πλάκας προκειμένου να παραμένει μαλακή και να αφαιρείται ευκολότερα. Με αυτόν τον τρόπο η πλάκα διατηρείται μαλακή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, διευκολύνοντας την αφαίρεσή της ενώ ο σκύλος μασάει.
Ο θειικός ψευδάργυρος προσκολλάται στην πέτρα που βρίσκεται ήδη στην επιφάνεια των δοντιών και επιβραδύνει τον σχηματισμό επιπλέον πέτρας.

Ειδικός σχεδιασμός: Το μοναδικό του σχήμα σε μορφή «Χ», και η ειδική υφή (σχεδιασμένη ώστε να ασκεί διατμητικές πιέσεις στα δόντια του σκύλου) βοηθούν στην αποκόλληση της πλάκας και των παγιδευμένων υπολειμμάτων τροφής. Η υφή αυτή επιβραδύνει επίσης τη διαδικασία μασήματος, αυξάνοντας την έκκριση σάλιου ώστε να βοηθήσει στον καθαρισμό των υπολειμμάτων που αποκολλώνται από τα δόντια.
Τα λειτουργικά αυτά πλεονεκτήματα καθιστούν το DentaStix ικανό να μειώσει τον σχηματισμό πέτρας έως και 80%, και να καταπολεμήσει το σχηματισμό πλάκας όταν χρησιμοποιείται καθημερινά.

Info

Το Pedigree Dentastix έχει μόνον 82 θερμίδες, είναι χαμηλό σε λιπαρά και δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη (ράβδος μεσαίου μεγέθους). Διατίθεται στα περισσότερα Supermarkets & Pet Shops.

Πηγή: trihes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.