Puppy News☛

Διδάξτε τις βασικές εντολές μέσω της εκπαίδευσης κλίκερ.

Κύριος και Αρχηγός

Το κουτάβι σας θα λατρεύει να σας ευχαριστεί· θα απολαμβάνει την έγκρισή σας και θα κάνει τα πάντα για να την αποκτήσει! Θα περιμένει να έχετε εσείς τα ινία, οπότε το να τον μάθετε να συμπεριφέρεται θα είναι ιδιαιτέρως διασκεδαστικό. Και μόλις θα έχει μάθει μερικές βασικές εντολές, η επικοινωνία με το κουτάβι σας θα είναι πολύ ευκολότερη, γεγονός που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τη σχέση σας μαζί του. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να διασφαλίσετε ότι πάντα θα έρχεται όταν τον φωνάζετε, θα περπατάει όταν του λέτε πάμε και θα συμπεριφέρεται καλά όταν τριγυρνάει.

Ένας καλός τρόπος για να το πετύχετε είναι να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο της Εκπαίδευσης Κλίκερ. Η Εκπαίδευση Κλίκερ αναπτύχθηκε τη δεκαετία του '40 ως ένας τρόπος επικοινωνίας με δελφίνια και φάλαινες, και οι αρχές της μεταφέρονται εύκολα στους σκύλους. Είναι ένας ευγενικός, σύγχρονος και επιστημονικός τρόπος για να κάνετε εύκολη την εκπαίδευση του κατοικίδιου.

Πως λειτουργεί

Η αρχή της Εκπαίδευσης Κλίκερ είναι η συσχέτιση του ήχου "κλικ" με τη σωστή συμπεριφορά, ανταμείψτε αυτή τη συμπεριφορά και βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι κατανοεί γιατί ανταμείφθηκε.

Χρησιμοποιώντας το κλικ για να σημειώσετε τη σωστή συμπεριφορά, το κουτάβι σας θα ξέρει ακριβώς τι έκανε για την ανταμοιβή που δέχεται. Η Εκπαίδευση Κλίκερ βασίζεται στη θετική ενίσχυση - ή ανταμοιβή - που σημαίνει ότι η τιμωρία δεν είναι απαραίτητη.

Ο καλύτερος τρόπος για να έχετε αποτελέσματα κατά την εκπαίδευση του κουταβιού σας, είναι το να ακολουθήσετε μια απλή προσέγγιση. Κατά την Εκπαίδευση Κλίκερ, το κουτάβι σας συσχετίζει το κλικ με την καλή συμπεριφορά και θα περιμένει ανταμοιβή για την επιτυχία του. Ξεκινήστε δίνοντάς του λιχουδιές και στη συνέχεια, καθώς προχωράτε με κάθε εντολή, αρχίστε να χρησιμοποιείτε επαίνους και λίγο χαϊδολόγημα ως ανταμοιβή.

Ξεκινώντας

Μπορείτε να μάθετε στο κουτάβι σας να κάνει σχεδόν τα πάντα, από απλές εντολές όπως "κάτσε" και "μείνε" έως πιο σύνθετες διαδικασίες όπως να φέρνει το τηλεκοντρόλ ή τις παντόφλες σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή.

Όταν ξεκινήσετε, βρείτε ένα μέρος μακριά από αποσπάσεις και έχετε λίγη ξηρά τροφή έτοιμη ως ανταμοιβή.

Ξεκινήστε με τα βασικά: πείτε το όνομα του κουταβιού σας. Αμέσως μόλις σας κοιτάξει, κάντε ένα κλικ και δώστε του μια κροκέτα ως ανταμοιβή. (τα αυτιά του κουταβιού είναι πολύ ευαίσθητα, οπότε προσέξτε να μην κρατάτε το κλίκερ πολύ κοντά.)

Σύντομα θα καταλάβει ότι όταν ακούει το όνομά του και σας δίνει την πλήρη προσοχή του, θα ανταμειφθεί με ένα κλικ και μια λιχουδιά. Χρησιμοποιήστε το ως βασική αρχή σε όλες τις εντολές που θέλετε να μάθει· πάντα να κλικάρετε και να τον ανταμείβετε όταν τα καταφέρνει. Όταν θα τα έχει καταφέρει με αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε με περισσότερες εντολές, όπως "κάτσε", "μείνε" και "κάτω".

Λίγο κάθε φορά

Το κουτάβι σας θα αντιλαμβάνεται τα πάντα ως παιχνίδι, οπότε κρατήστε το ενδιαφέρον του αλλάζοντας αυτά που μαθαίνει. Επίσης, είναι ευκολότερο να κάνετε λίγα πράγματα κάθε φορά, παρά όλα μαζί σε μια τεράστια συνεδρία. Δώστε κάθε εντολή για περίπου πέντε λεπτά και επιστρέψτε σε αυτή όποτε μπορείτε.

Εξασκείστε τις εντολές σε πολλά διαφορετικά μέρη: στο σαλόνι, στον κήπο, στο χωλ ή στην κουζίνα, ακόμα και στις βόλτες ώστε να συνηθίζει να ανταποκρίνεται σε όλες τις περιστάσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εκπαίδευση κλίκερ για να υποβοηθήσετε άλλες πλευρές της εκπαίδευσης του κουταβιού σας, όπως το να τον ενθαρρύνετε να μείνει ακίνητος για να εξεταστεί και να συνηθίσει να ταξιδεύει με αυτοκίνητο.

Το κουτάβι σας θα μάθει πολύ γρήγορα και θα ανταποκρίνεται στην αγάπη και τη στοργή όπως και στις ανταμοιβές. Η εκπαίδευση θα σας βοηθήσει να χτίσετε έναν μακροχρόνιο δεσμό μεταξύ σας και θα επιβραβευτείτε με ένα ευτυχισμένο, υπάκουο, καλά εκπαιδευμένο σκύλο.

Πηγή: hillspet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.