Puppy News☛

Διατηρείστε το κουτάβι σας σε καλή φυσική κατάσταση.Διατροφή και άσκηση: πως να διασφαλίσετε ότι το κουτάβι σας θα γίνει ένας υγιής σκύλος με καλή φυσική κατάσταση.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θα έχετε μάθει για το νέο σας κουτάβι από τη στιγμή που το πήρατε σπίτι, μέσα στα οποία ήταν και η διατροφή του. Η τροφή που θα επιλέξετε εξαρτάται και από τους δυο σας, αλλά να έχετε υπόψη ότι ένα κουτάβι που μεγαλώνει χρειάζεται περισσότερες θερμίδες, μεταλλικά στοιχεία, πρωτεΐνες και βιταμίνες από ότι ένας ενήλικας σκύλος.

Στην εποχή μας υπάρχουν τόσες διαφορετικές ζωοτροφές με τεράστιες αποκλίσεις αναφορικά με την τιμή και την ποιότητα τους. Η κατανόηση της σύστασης των διαθέσιμων τροφών θα σας βοηθήσει να κάνετε την καλύτερη επιλογή για το κουτάβι σας.


Τι περιλαμβάνει το μενού του κουταβιού σας;

Κοτόπουλο, συκώτι, σόγια, ρύζι, καλαμπόκι και λάδι. Αυτά είναι τα ωμά συστατικά της τροφής του κουταβιού σας. Αλλά η ποιότητα των συστατικών καθορίζει την θρεπτική αξία και την εύκολή πέψη της τροφής που θα διαλέξετε.

Αυτά τα συστατικά περιέχουν τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για το κουτάβι σας: πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αλλά είναι σημαντικό αυτά τα θρεπτικά συστατικά να δίνονται στις κατάλληλες αναλογίες. Όπως αναμενόταν ορισμένες τροφές ζώων έχουν λανθασμένες αναλογίες αυτών των θρεπτικών συστατικών, είναι πτωχής ποιότητας και περιέχουν συστατικά που πέπτονται δύσκολα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με σημαντικά θρεπτικά συστατικά κάντε κλικ εδώ.

Είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των διαφορετικών διαθέσιμων τροφών σήμερα, ώστε μπορεί να δυσκολευτείτε να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για το κουτάβι σας. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βοηθηθείτε στην επιλογή σας, αν ζητήσετε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας.


Πως ταΐζετε το κουτάβι σας;

Ακούγεται γελοία η ερώτηση, έτσι δεν είναι; Δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ταΐσετε τον σκύλο σας.

Πρώτον, χρειάζεται να αποφασίσετε αν θα δίνετε ξηρά τροφή ή κονσέρβες ή έναν συνδυασμό τους. Η ξηρά τροφή είναι σε γενικές γραμμές πιο οικονομική, ιδιαίτερα για μεγαλύτερους σκύλους. Και τα δυο είδη διατροφής μπορούν να είναι θερμιδικά πλήρη και ισορροπημένα. Ζητείστε τη συμβουλή ή την πρόταση του κτηνιάτρου σας.


Πλήρης ή Συμπληρωματική;

Είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των διαφορετικών διαθέσιμων τροφών σήμερα, ώστε μπορεί να δυσκολευτείτε να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για το κουτάβι σας. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βοηθηθείτε στην επιλογή σας, αν ζητήσετε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας.


Άσκηση: ουσιώδης για το κουτάβι σας και καλή για εσάς

Όταν το κουτάβι σας ολοκληρώσει τα εμβόλια του, θα θελήσετε επίμονα να το βγάλετε βόλτα έξω. Η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας. Όχι μόνο βοηθά στην ανάπτυξη φυσικής ευεξίας, αλλά προάγει επίσης την πνευματική λειτουργία και την κοινωνική επαφή.


Πριν ξεκινήσετε να βγείτε, επιλέξτε ένα κατάλληλο λουρί. Μπορεί να είναι ένα επεκτεινόμενο μέχρι να σιγουρευτείτε ότι το κουτάβι σας δεν θα θελήσει να φύγει ή ένα λουρί που να αγκαλιάζει το σώμα, αν το σκυλί σας τραβάει πολύ.

Τότε θα χρειαστεί να κάνετε λίγη δουλειά στο σπίτι, ώστε να βρείτε ποια πάρκα και κήποι επιτρέπουν την παρουσία σκύλων χωρίς λουρί. Τα μεγάλα πάρκα και τα χωράφια μπορεί να αποδειχτούν ιδανικά, αλλά ελέγξτε αν μπορούν να αφεθούν εκεί ελεύθερα και έχετε το νου σας για το ενδεχόμενο παρουσίας άλλων ζώων. Και μην ξεχνάτε να μαζεύετε τις ακαθαρσίες.


Παρακαλούμε μην υπερβάλετε

Η καθημερινή άσκηση θα ενδυναμώσει τους μύες του κουταβιού σας και θα βελτιώσει την αντοχή του, αλλά δεν χρειάζονται υπερβολές. Μικρές, συχνές βόλτες αποτελούν την ρουτίνα της μέρας. Αν και ενδεχομένως να ανυπομονείτε να περιπλανηθείτε με την καινούργια σας συντροφιά, θυμηθείτε ότι είναι ακόμη ένα μωρό που μεγαλώνει συνεχώς. Γι’ αυτό μην φυλάτε τις βόλτες μόνο για ταξίδια ή σαββατοκύριακα. Θα κουράσουν υπερβολικά το κουτάβι σας και ενδέχεται να οδηγήσουν σε προβλήματα των οστών και των αρθρώσεων.

Είναι ιδιαίτερης σημασίας να ελέγχετε το ρυθμό και τη συχνότητα της άσκησης. Αν δεν είστε καθόλου σίγουροι για το πόση άσκηση είναι πολλή για το κουτάβι σας, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας. 

Πηγή: hillspet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.