Puppy News☛

Τα 10 σκυλιά που αγαπούν οι άντρες- Ναι, οι άντρες, αλλά μας αρέσουν κι εμάς!


10. Μπουλντόγκ (Bulldog)

Το Μπουλντόγκ είναι ένα σκληρού τύπου σκυλί που μοιάζει με μίξη από ένα σκύλο ράτσας Παγκ και ένα Μαστίφ. Μπορεί να σε κοιτάξει θυμωμένο και ευτυχισμένο ταυτόχρονα, αλλά το καλύτερο από όλα είναι ότι είναι αξιαγάπητο και έχει ιδιόμορφη προσωπικότητα. Το Μπουλντόγκ ως κατοικίδιο ζώο είναι ένας πολύ καλός φίλος και το αισιόδοξο, γεμάτο ζωή βλέμμα του σε συνδυασμό με το δέρμα του, που κρέμεται, το καθιστά ένα αξιολάτρευτο σκύλο. Είναι αφιερωμένο στους ιδιοκτήτες του, όπως και οι περισσότερες ράτσες σκυλιών, και αναζητά συντροφικότητα.

9. Χάσκυ (Husky)

Η ράτσα Χάσκυ Αλάσκας ανήκει σε μια κατηγορία από μόνη της και είναι γνωστό ότι τα σκυλιά της ράτσας αυτής είναι σκυλιά για να σύρουν έλκηθρο. Έχουν  μεγαλοπρεπή παρουσία, μία φυσική αντοχή και έχουν πάρει πολλά γονίδια από τους λύκους. Τα Χάσκυ προσαρμόζονται πολύ εύκολα και γρήγορα και είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικά. Χρειάζονται πολλή δραστηριότητα και άσκηση, γεγονός που τα καθιστά λιγότερο επιθυμητά σε αστικές περιοχές, αλλά είναι κατάλληλα για την εξοχή και την ύπαιθρο.

8. Αγγλικό Μαστίφ (English Mastiff)

Η λέξη " Mastiff " εξελίχθηκε από την αγγλική λέξη "masty," που σημαίνει ισχυρός.

Το Αγγλικό Μαστίφ είναι όπως αποδεικνύει και το όνομά του ένα ισχυρό σκυλί και εκπροσωπεί τις ράτσες τύπου Μολοσσού (Molosser). Έχουν υπομονή, χάρη και μεγάλη πίστη στους ιδιοκτήτες τους. Όταν έχετε ένα Μαστίφ ως κατοικίδιο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά τα σκυλιά χρειάζονται άφθονη δραστηριότητα και άσκηση.

7. Μαστίνο Ναπολιτάνο (Mastino Napolitano)

Το Μαστίνο Ναπολιτάνο είναι ένα μεγάλος ιταλικός Μολοσσός. Είναι μυώδης και πιο αθλητικός από τις άλλες ράτσες Μαστίφ. Έχει εξαιρετικής ποιότητας τρίχωμα και λόγω της ιταλικής καταγωγής του είναι κατάλληλο για γεωργία, κυνήγι και για παιχνίδια σκύλων. Αυτά τα σκυλιά δεν είναι για όλους. Ταιριάζουν καλύτερα σε κάποιον που έχει ήπια, λεπτή συμπεριφορά και είναι πρόθυμος να υποβάλει προσπάθεια για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μαστίνο Ναπολιτάνο. Δεν έχει καλή σχέση με τους ξένους και τα παιδιά, εκτός κι αν έχει ανατραφεί σε ένα οικογενειακό περιβάλλον.

6. Ντόπερμαν (Doberman)

Το Ντόπερμαν είναι πιθανώς μία από τις πιο αναγνωρίσιμες ράτσες σκυλιών. Παλιά, τα χρησιμοποιούσαν στην αστυνομία, για κυνήγι και σε γενικές εργασίες, αλλά στις μέρες μας που έχουν γίνει πιο εξημερωμένα και υπάκουα, μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν ως φύλακες στα σπίτια. Όταν κοινωνικοποιηθούν σωστά, γίνονται πιστοί σύντροφοι και προσφέρουν μεγάλη προστασία. Τέλος, το Ντόπερμαν έχει άριστη προσωπικότητα, είναι έξυπνο και πολύ φιλικό.

5. Ροτβάιλερ (Rottweiler)

Τα Ροτβάιλερ είναι συχνά λιγότερο επιθετικά και μπορεί εύκολα να γίνει ο καλύτερος σας φίλος. Έχουν μια φυσική επιθυμία να διεκδικούν τη θέση του φύλακα και γι’ αυτό όταν χρειαστεί θα υπερασπιστούνε σθεναρά, τα μικρά, τον ιδιοκτήτη τους αλλά ακόμη και το αγαπημένο τους παιχνίδι. Ακόμα, τα Ροτβάιλερ είναι μία παρεξηγημένη ράτσα, αφού στην πραγματικότητα είναι αξιαγάπητα και ιδιαίτερα κοινωνικά.

4. Γερμανικός Ποιμενικός (German Shepherd)

Δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε στην τηλεόραση ταινία με σκύλο χωρίς να δείτε ένα Γερμανικό Ποιμενικό σε δράση, όπως να εντοπίζει μια βόμβα ή να κάνει έρευνα για ναρκωτικά. Ωστόσο, αυτό είναι ακριβώς σε θέση να κάνει και στην πραγματικότητα, αφού αυτά τα σκυλιά μπορούν να εκτελέσουν εργασίες που τα περισσότερα άλλα σκυλιά δεν μπορούν να κάνουν. Πανέμορφο, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, είναι ένα μεγάλου μεγέθους σκυλί που έχει μια συγκινητική αφοσίωση και αγάπη για τους ιδιοκτήτες του και για τους ανθρώπους που γνωρίζει.

3. Μπλάντ Χάουντ (Bloodhound)

Τα Μπλάντ Χάουντ είναι γνωστά για το ιδιαίτερο πρόσωπό τους, που το αγαπούν παιδιά και ενήλικες. Οι ειδικές δεξιότητες τους δεν είναι η δύναμη ή η ταχύτητα, αλλά η ικανότητά να ακολουθούν μια μυρωδιά καθιστώντας τα στον ιδανικό σύντροφο για κυνήγι. Λέγεται ότι το Μπλάντ Χάουντ μπορεί να εντοπίσει μια μυρωδιά, μόνο από λίγα κύτταρα του δέρματος, και η μυρωδιά θα είναι έντονη για ώρες ή ακόμα και μέρες. Είναι χαριτωμένα σκυλιά αλλά μπορεί να γίνουν πεισματάρικα αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν.

2. Μαύρο Λαμπραντόρ (Black Labrador)

Τα Μαύρα Λαμπραντόρ, είναι μια μεγάλη συμπάθεια και λατρεία για πολλούς ανθρώπους. Χαρακτηριστικό αυτής της ράτσας είναι η μεμβράνη που έχουν στα πόδια για το κολύμπι, που αποδεικνύει και τον αρχικό σκοπό της ράτσας, που ήταν η ανάκτηση των διχτυών. Το Λαμπραντόρ είναι η πιο δημοφιλής ράτσα σκύλου με άριστη προσωπικότητα, είναι πολύ φιλικό, πολύ δεκτικό και ανταποκρίνεται στην οικογένεια, στα παιδιά, στους φίλους, και στους ξένους.

1. Ροντέσιαν Ρίτζμπακ (Rhodesian Ridgeback)

Ο σκύλος ράτσας Ροντέσιαν Ρίτζμπακ κέρδισε το όνομά του από τα λιοντάρια που ήταν σε όρθια στάση στις πεδιάδες της Νότιας Αφρικής.

Αυτά τα σκυλιά έχουν ανθεκτικό τρίχωμα απέναντι στα τσιμπούρια και σκληρά πέλματα για να αντέχουν τα αγκάθια. Είναι έξυπνα, αρκετά μυώδης και μπορούν να αποφεύγουν τα αρπακτικά ζώα. Αυτά τα σκυλιά είναι λογικά και δεν θα σου επιτεθούν χωρίς αν δεν τα απειλήσεις. Ιστορικά, έχουν χρησιμοποιηθεί ως σκυλιά φρουράς και είναι πιστοί υπερασπιστές των ιδιοκτητών τους.

Πηγή:  i-pet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.