Puppy News☛

12 λόγοι για να μην πάρεις ζώο στο σπίτι, και 23 για να πάρεις.

Λόγοι για να μην πάρεις ένα κατοικίδιο.

1. Γιατί το είδες στη βιτρίνα μαγαζιού και ήταν «γλυκούλι». Πολύ πιθανό οι γονείς τους να μεγαλώνουν σε άθλιες συνθήκες. Φυσικά υπάρχουν εκτροφείς που σέβονται το ζωντανό, γι' αυτό, αν τελικά αποφασίσεις να πάρεις σκύλο ράτσας, μάθετον εκτροφέα και τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων εκεί. Να γνωρίζεις επίσης, πως τα σκυλιά ράτσας, καθώς προέρχονται από διασταυρώσεις,αντιμετωπίζουν γενετικά προβλήματα, που καλό είναι να τα ξέρεις από πριν. Κι επίσης καλό είναι να πάρεις σκύλο συμβατό με το περιβάλλον και τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής που θα ζήσει. Γιατί να υποφέρει στην Ελλάδα ενώ πρέπει να ζει στην Αλάσκα; Επειδή είναι όμορφο; 
2. Γιατί το είδε στη βιτρίνα του μαγαζιού το παιδί σου και δεν μπορείς να του χαλάσεις χατίρι. Το ζώο δεν είναι παιχνίδι, είναι άλλο ένα παιδί. Είσαι έτοιμος/η και για άλλο ένα παιδί; 
3. Γιατί είναι «γκομενοπαγίδα». Χωρίς επεξηγήσεις. 
4. Γιατί είναι ράτσας και γουστάρεις να το «κυκλοφορείς». 
5. Γιατί θέλεις να το κάνεις άγριο, όπως κάνουν πολλοί στα πίτμπουλ, να το βλέπουν και να τρέμουν, αφού εσύ από μόνος σου δεν κατάφερες ναπροκαλείς καμία αίσθηση. 
6. Γιατί δουλεύεις ή είσαι εκτός σπιτιού όλη την ημέρα και ο διαθέσιμος χρόνος είναι ελάχιστος. Το σκυλί έχει ανάγκη από καθημερινή βόλτα καιεπαφή με τον άνθρωπο και άλλα σκυλιά. Βρέξει χιονίσει! Όσο κουρασμένος κι αν είσαι! 
7. Γιατί δε μπορείς να το αφήσεις και να πας ταξίδι. Αν δεν το πάρεις μαζί σου, πρέπει να φροντίσεις,ώστε να το φιλοξενήσουν άνθρωποι που το γνωρίζουν και ξέρεις ότι θα φερθούν σωστά. 
8. Γιατί δε μπορείς να διαθέσεις χρήματα για τον εμβολιασμό, τον αποπαρασιτισμό, το τσιπάρισμα, τη στείρωση και την πιθανή περίθαλψή του. 
9. Γιατί σκοπεύεις να το έχεις δεμένο στο μπαλκόνι ή στην αυλή. 
10. Γιατί δεν έχεις πού αλλού να εκτονώσεις τα νεύρα σου. 
11. Γιατί δε θα μαζεύεις τις ακαθαρσίες του κι εύχομαι να τις πατάς ο ίδιος και να πέφτεις πάνω τους (ολίγον κακό; Δε νομίζω...). 
12. Γιατί νιώθεις μοναξιά. Αυτό βέβαια το διαπραγματεύομαι, αρκεί να ξέρεις πως θα έχεις το σκυλί κι όταν δε θα νιώθεις μοναξιά. 

Γιατί τελικά να πάρεις ζώο!

1.Γιατί έχεις κατάθλιψη, αλλά όπως προείπα να ξέρεις πως και καλά να γίνεις, το χάπι-σκύλο βόλτα πρέπει να τον πας. Εξάλλου στο εξωτερικό συστήνεται να έχεις σκύλο για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
2. Το χάδι δρα αγχολυτικά, σαν εκείνα τα γνωστά μπαλάκια που τα ζουλάς. Όχι αυτά! Τα άλλα, πονηρά μυαλά!
3. Γιατί ήθελες πάντα να έχεις ζώο, αλλά αυτή η άτιμη η μάνα σου δεν άντεχε τις τρίχες. Καταραμένα απωθημένα!
4. Γιατί σου αρέσει το περπάτημα και ένας σκύλος είναι καλή παρέα.
5. Γιατί μπορείς να ανταπεξέλθεις στις δεσμεύσεις.
6. Γιατί είσαι διατεθειμένος να δεθείς συναισθηματικά και να το αγαπήσεις τόσο, όσο δε μπορείς να φανταστείς όταν δεν το έχεις.
7. Γιατί το βρήκες στα σκουπίδια, στο δρόμο ή όπου και σκέφτηκες ότι σε έχει ανάγκη. Μόνο μην το ξαναφήσεις, το πλήγμα γι' αυτό θα είναι διπλό.
8. Γιατί θέλεις τα παιδιά σου να έχουν επαφή με τα ζώα, αλλά να ξέρεις πως εσύ θα το φροντίζεις.
9. Γιατί το να ζεις με ζώα σημαίνει επαφή με τη φύση, καλύτερη επαφή με τον εαυτό σου και με τους ανθρώπους.
10. Γιατί σου δίνει τόση αγάπη, που σε κάνει, αν όχι ευτυχισμένο, σίγουρα πολύ χαρούμενο.
11. Γιατί σε μαθαίνει κι άλλους τρόπους επικοινωνίας. Δε χρειάζεται να σου πει πως σε αγαπά, σου το δείχνει, το νιώθεις.
12. Γιατί, ιδιοτελώς σκεπτόμενη, όταν φροντίζεις και κάποιον άλλο, νιώθεις καλύτερα ο ίδιος.
13. Γιατί δεν είναι ρατσιστής σε αντίθεση με τον άνθρωπο. Δεν τον νοιάζει αν είσαι όμορφος ή άσχημος, κοντός ή ψηλός, μυώδης ή πλαδαρός, μαύρος, κίτρινος, κόκκινος, ριγέ. Είσαι αυτός που είσαι, τελεία και παύλα._
14. Γιατί είναι άλλη μια σχέση, κι από μια σχέση, όπως και να έχει, μόνο κερδισμένος βγαίνεις.
15. Γιατί ακόμα κι αν χάσεις την υπομονή σου και παραφερθείς, ο σκύλος θα ξανάρθει χαρούμενος σε σένα. Θα σε συγχωρέσει. Σε αντίθεση και πάλι με κάποιους που γνωρίζω...
16. Γιατί σε γλείφει τρελά και δε χρειάζεσαι μπάνιο.
17. Γιατί μαζεύει τα ψίχουλα και δε βάζεις σκούπα.
18. Γιατί σε τραβάει στη βόλτα κι έτσι τρέχεις και κάνεις μπράτσα και γλυτώνεις το γυμναστήριο.
19. Γιατί αν πεθάνεις μόνος στο σπίτι έχεις ελπίδα να σε βρουν νωρίτερα απ' τα ουρλιαχτά του σκύλου (Κανείς δε γελάει με το μαύρο χιούμορ μου; Κανείς.).
20. Δεν αργείς ποτέ στη δουλειά, γιατί ακόμα κι αν βάζεις το ξυπνητήρι να ξαναχτυπήσει σε δέκα λεπτά, το σκυλί σου θα χτυπήσει αμέσως μετά το ξυπνητήρι και δεν κλείνει.
21. Έχεις πάντα ολόφρεσκες και καθαρές παντόφλες, γιατί σου έφαγε τις παλιές. Αν είσαι τυχερός θα έχεις και ολόφρεσκο τηλεκοντρόλ, κινητό, ίσως και γυαλιά.
22. Γιατί σε βοηθά να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά. Για μένα πια Φαρίνα δε σημαίνει αλεύρι.
23. Γιατί θα έχεις τόσα τραγούδια να σε εκφράζουν! Βλέπε δίπλα την προτεινόμενη δισκογραφία κι ενδεικτικούς στίχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.