Puppy News☛

Ασκήσεις για σένα και το σκύλο σου.

Ιδέες για να συνδυάσετε άσκηση και παιχνίδι, που κάνουν καλό και σ' εσάς, αλλά και στο ζωάκι σας!

1) Βόλτα!
Μεγάαααααααααλη βόλτα, πάνω από 1 ώρα περπάτημα, είτε σε ομαλό είτε σε ανώμαλο δρόμο. Και ο σκύλος σας αλλά και εσείς δυναμώνετε την καρδιά σας, βελτιώνετε την αρτηριακή σας πίεση, φροντίζετε τα κόκαλά σας και ξεφεύγετε από την κλεισούρα του σπιτιού. Αποφασίζετε εσείς το ρυθμό στον οποίο θα περπατήσετε!

2) Χορός!
Βάλτε μουσική και προσπαθήστε να μάθετε στο σκύλο σας να περνά ανάμεσα απ τα πόδια σας, με κίνητρο βέβαια τις λιχουδιές. Κάντε αεροβικές ασκήσεις, πετάξτε μπαλάκι στο σκύλο σας για να το φέρι πίσω και χοροπηδήξτε όσο πιο πολύ μπορείτε! Έτσι τονώνετε τους μυς και αποκτάτε καλύτερη αντοχή ισορροπία - και εσείς και τα σκυλιά σας.

3) Τζόκιγνκ!
Προσοχή, δεν μπορούν όλα τα σκυλιά να τρέξουν μαζί σας. Μην αναγκάζετε μικρόσωμα σκυλάκια ή με ευαίσθητη καρδιά να τρέχουν μαζί σας. Επιλέξτε μεγαλόσωμα και νεαρά σκυλιά για να σας συνοδεύσουν στο Τζόκινγκ. Θυμηθείτε να προθερμανθείτε για 5 λεπτά και μην τρέξετε πάνω από 20 λεπτά. Μην παίρνετε κουτάβια μαζί σας στο τζόκινγκ.

4) Κολύμπι!
Το κολύμπι είναι μια πολύ σημαντική άσκηση και μπορεί να βοηθήσει και ηλικιωμένα σκυλιά, που έχουν αρθρίτιδα. Κάνει καλό στα ισχία των σκύλων αλλά θέλει προσοχή για να μην πνιγεί ένα σκυλί που δεν συμπαθεί το νερό. Το κολύμπι ενδυναμώνει το σώμα και τους μυς, την καρδιά και τα πνευμόνια. Αν όμως ο σκύλος σας δεν συμπαθεί το νερό μην τον πιέζετε να μπει.

5) Φρίσμπι!
Είναι η κλασσική αγαπημένη συνήθεια των σκύλων. Να τους πετάτε φρίσμπι, μπαλάκια και παιχνίδια και να τα φέρνουν πίσω!Μπορείτε να παίξετε χαλαρά στην αυλή σας ή πιο έντονα, σε πάρκο ή σε παραλία. Ενδυναμώνουν το δεσμό ιδιοκτήτη-σκύλου και ιδρώνετε! Δύο σε ένα!

6) Ορειβασία!
Δεν χρειάζεται να έχετε ειδικό εξοπλισμό, ούτε να ταξιδέψετε! Απλώς πηγαίντε σε κάποιο κοντινό σας βουνό-δάσος και επιλέξτε ένα μονοπάτι για να σκαρφαλώσετε και να γυμναστείτε, με το σκύλο σας να απολμβάνει την ελευθερία του. Προσέξτε μόνο μην αποκτήσει τσιμπούρια ο σκύλος ή μην τον τσιμπήσει κάποιο έντομο.

7) Ευκινησία (Agility)
Μοιάζει με την υπερπήδηση εμποδίων, που κάνουν τα άλογα με τους αναβάτες τους αλλά είναι πολύ πιο διασκεδαστική! Φτιάξτε σκάλες, τουνελ και ράβδους και μάθετε στο σκύλο σας να τα περνά γρήγορα με αντάλλαγμα τη λιχουδιά. Είναι καλή άσκηση αλλά και εκπαίδευση για το σκύλο.

8) Doga (Η Υοga των σκύλων)
Όσο κάνετε Yoga μπορείτε να έχετε στα πόδια σας το σκυλάκι σας και να του κάνετε ασκήσεις ηρεμίας και μασάζ στα πόδια του. Βοηθά ιδιαίτερα στη χαλάρωση!

9) Ποδόσφαιρο
Το αγαπημένο για άντρες ιδιοκτήτες σκύλων. Ο σκύλος σας μπορεί να είναι ο καλύτερος αντίπαλος ή συμπαίκτης για να παίξετε μπάλα! Προσπαθήστε να του την κλέψετε και αν τα καταφέρετε...σφυρίξτε μας!

10) Πατινάζ
Για να φορέσετε πατίνια και να έχετε το σκύλο σας μαζί με λουρί, σιγουρευτείτε ότι σας ακούει και τον ελέγχετε αλλιώς η τούμπα είναι σίγουρη! Αν όμως είναι υπάκουος, θα απολαύσει την άσκηση ενώ εσείς θα πατινάρετε ξεκούραστα με τα rollers σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

* Σιγουρευτείτε με εξετάσεις ότι ο σκύλος σας είναι υγιής και μπορεί η καρδιά του να αντέξει την άσκηση. Μην είστε υπερβολικοί και μην πιέζετε το σκύλο μέχρι ορίων εξάντλησης.

* Έχετε πάντα μαζί σας μπουκάλι με νερό και δώστε του ανά 20 λεπτά. Αν είναι καλοκαίρι, προσοχή στη θερμοπληξία.

* Το τζόκινγκ σε ανώμαλο δρόμο ίσως πληγώσει τις πατούσες του. Δοκιμάστε να μάθετε στο σκύλο σας να φοράει ειδικά προστατευτικά σκυλοπαπουτσάκια.

* Αν ο σκύλος σας είναι ηλικιωμένος, μην περιμένετε να ακολουθήσει τους ρυθμούς σας. Μειώστε τις απαιτήσεις σας και ασκηθείτε για να του κάνετε καλό, για μικρό χρονικό διάστημα. Αν θέλετε να σκηθείτε πιο έντονα, αφήστε το σκύλο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.