Puppy News☛

«Οικονομικά συμφέροντα πίσω από τη λύσσα εξοντώνουν τα ζώα».

Για ανεύθυνη «ενημέρωση», στοχοποίηση των αδέσποτων και πρόκληση  ζωοφοβίας  στα παιδιά κατηγορεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο), με αφορμή τα ενημερωτικά φυλλάδια που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του για τη λύσσα.

Στην επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Α. Τσαυτάρη, η Π.Φ.Π.Ο αναφέρει πως από τα εμβόλια λύσσας μέχρι στιγμής κερδισμένες είναι μόνο οι φαρμακοβιομηχανίες, ενώ υποστηρίζει πως η καμπάνια κατά της λύσσας έχει σπείρει  τον πανικό, με αποτέλεσμα  να σημειώνονται χιλιάδες  εγκαταλείψεις & κακοποιήσεις

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Κύριε  Υπουργέ,

Για μια ακόμη  φορά  εκφράζουμε  την οργή μας για την στοχοποιηση των αδέσποτων, αυτή την φορά μέσω των αντιεπιστημονικών και παραπλανητικών φυλλαδίων, που εξέδωσαν οι υπηρεσίες σας για την λύσσα, θέμα, που δυσανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων, έχετε  αναδείξει.

Διαπιστώνουμε  πλέον μια παράνοια από τις διάφορες υπηρεσίες σας, μία ” λύσσα”  θα  λέγαμε για ένα θέμα από το οποίο μέχρι στιγμής κερδισμένες  είναι μόνο οι  διάφορες  φαρμακοβιομηχανίες εμβολίων λύσσας.

Οι οποίες αποφάσισαν ότι  στην Ελλάδα  εμφανίστηκε  λύσσα, όπως παλαιότερα απεφάσιζαν  για  τις τρελές αγελάδες, την νόσο  των πτηνών  κοκ.

Λες και οι κόκκινες  αλεπούδες τόσα χρόνια δεν περνούσαν τα σύνορά μας και ξαφνικά σκέφτηκαν να ταξιδέψουν μέχρι την χώρα μας.

Ρωτάμε κ. Υπουργέ και περιμένουμε  μια απάντηση  επιστημονική.

Τι σημαίνει  ” σκύλος που γαβγίζει ασυνήθιστα ή ουρλιάζει “, όπως αναφέρει το φυλλάδιο του υπουργείου σας ?

Δεν   φτάνουν οι στρατιές των εκατομμυρίων αδέσποτων,  έχουμε τώρα και την ” καμπάνια ” κατά της λύσσας που έχει σπείρει  τον πανικό , με αποτέλεσμα  χιλιάδες   εγκαταλείψεις & κακοποιήσεις?

Θεωρούμε ότι  το θέμα  αρχίζει να λαμβάνει ύποπτες διαστάσεις  και αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση  θα  καταγγείλουμε  πλέον  ανοιχτά το Υπουργείο  σας, για ηθελημένο πόλεμο κατά των ζώων, μια καλυμμένη  εξόντωση τύπου Ρουμανίας.

Με την εγκύκλιο στα σχολεία της χώρας εκ μέρους του υπουργείου σας και αυτού της Παιδείας , ζωοφοβικοί δάσκαλοι  ” διδάσκουν” τον εξοβελισμό των ζώων.

Εκατοντάδες  εκπαιδευτικοί  μεταφέρουν την δική τους  ελλειμματική  φιλοζωική κουλτούρα στα παιδιά, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Διευθύντρια Γυμνασίου  Χανίων  που  στην πρωινή προσευχή με ύφος ιεροεξεταστή  κάλεσε  τα παιδιά να μην πλησιάζουν τα ζώα, να μην τα ταΐζουν, να μην , να μην , με αποτέλεσμα  πολλά  παιδιά να διαμαρτυρηθούν στους γονείς  τους  γι αυτή την απαράδεκτη  στάση  ” εκπαιδευτικού”. Το ίδιο συνέβη και στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι Ηρακλείου Κρήτης κοκ σε ολόκληρη τη χώρα.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα αυτή η ανεύθυνη ΄΄ενημέρωση΄΄  ώστε να αποτραπεί η συνειδητή ή ασυνείδητη  πρόκληση  ζωοφοβίας και  στα παιδιά. Να αποσυρθούν ή να διορθωθούν – αφού όμως μελετηθούν σωστά- τα φυλλάδια του πανικού και της ζωοφοβίας.

Η αγάπη και ο σεβασμός προς τους βιολογικούς μας  εταίρους είναι  πολιτισμός και όχι  κυνήγι μαγισσών, η όποια δε ενημέρωση θα πρέπει να γίνεται αυστηρά με κριτήρια επιστημονικά και όχι  υποκειμενικά, όπως στην παρούσα περίπτωση.

Είθε την ίδια  σπουδή και ενδιαφέρον  να έδειχναν οι υπηρεσίες  σας  για τα  αίσχη  των δημοτικών κυνοκομείων -κολαστηρίων, όπου εκατοντάδες ψυχές πεθαίνουν από πείνα, από αρρώστιες ,αλληλοσπαράσσονται, ζουν όλη τους την ζωή  έγκλειστα σε  υγρά κλουβιά-φυλακές και τόσα άλλα θέματα, που αφορούν στην ευζωία  τόσο των κατοικίδιων  όσο και των ζώων φάρμας.

Η τοποθέτησή σας στην Βουλή ήταν άρτια θεωρητικά, στην πράξη όμως χωλαίνει.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.