Puppy News☛

Διασωθέντα σκυλιά και ανησυχία.

Εάν δεν έχετε ακούσει για ποτέ την ανησυχία χωρισμού στα σκυλιά, πρέπει να ξέρετε ότι είναι πολύ πραγματικός και τα σκυλιά θα δοκιμάσουν την έντονη ανησυχία όταν αφήνονται μόνοι για τις εκτεταμένες χρονικές περιόδους. Αυτό έχει επιπτώσεις στα σκυλιά που διασώζονται από τα ζωικά καταφύγια πολύ συνήθως. Αν και είναι ένα πολύ θαυμάσιο και ευγενές πράγμα για να διασώσει ένα σκυλί, μπορεί εύκολα να αναπτύξει αυτόν τον όρο λόγω των συναισθημάτων εγκατάλειψης, έλλειψη προσοχής στο καταφύγιο ή ακριβώς λόγω της μοναδικής προσωπικότητάς τους. Προκειμένου να ενισχυθεί το σκυλί σας να το υπερνικήσει, θα χρειαστούν πολλές αγάπη, προσοχή και περίθαλψη.

Τα σκυλιά είναι πάρα πολύ κοινωνικά ζώα. Φυσικά, ταξιδεύουν στις άγριες περιοχές, και όταν είναι κατοικίδια ζώα, θεωρούν την ανθρώπινη οικογένειά τους το πακέτο τους. Μέσω αυτού του πακέτου, λαμβάνουν τα προϊόντα πρώτης ανάγκης που χρειάζονται για την επιβίωση και την ευτυχία. Όταν ένα σκυλί δοκιμάσει την εγκατάλειψη από έναν προηγούμενο ιδιοκτήτη, είναι πιθανότερο να αναπτύξουν αυτήν την ανησυχία όταν τους αφήνετε στο σπίτι.

Μερικά από τα πράγματα που τα διασωθέντα σκυλιά έχουν ανησυχίες είναι:

- Ροκάνισμα και γλείψιμο, των παιχνιδιών σκαψίματος και μασήματος, που χρησιμοποιούν το λουτρό στο σπίτι αν και εκπαιδεύονται. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πηγαίνουν σας, και μπορείτε να έρθετε κατ' οίκον σε μια κατεστραμμένη περιοχή στο σπίτι ή το κατώφλι σας.

- Σας σκιάζει μέσω του σπιτιού, που προσπαθεί να σας κρατήσει στη θέα τους.

- Να παρατηρήσετε ότι πηγαίνει απολύτως άγριος όταν παίρνετε το σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του άλματος σε σας, το γλείψιμο σας και το κλαψούρισμα. Αυτό μπορεί να συνεχιστεί για κάποιο διάστημα. Όταν περνάτε από τη ρουτίνα σας να αφήσετε το σπίτι, θα παρατηρήσετε ότι το σκυλί σας ενεργεί παράξενα, όπως το κλαψούρισμα και ακόμη και η προσπάθεια να κρατηθούν στο σπίτι.

- Έχετε παρατηρήσει ότι το σκυλί δεν θέλει να είναι έξω από μόνο.
Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το γούνινο PAL σας να γίνει καλύτερα ρυθμισμένο και ευτυχέστερο:

Καταρχήν, το σκυλί δεν πρέπει ποτέ να χτυπηθεί ή να κακομεταχειρισθεί σε μια προσπάθεια «να σου διδάξει» η καλή συμπεριφορά. Πρέπει να έχετε την υπομονή και να ξέρετε ότι τα σκυλιά θα μάθουν να συμπεριφέρονται καλύτερα όταν τα πράγματα είναι ήρεμα και ασφαλή και αισθάνονται άνετα. Όταν παίρνετε έτοιμοι να φύγετε, πρέπει να προσπαθήσετε να είστε όσο το δυνατόν πιό διακριτικοί. Κατόπιν, όταν επιστρέφετε, πρέπει να μην λάβετε υπόψη το σκυλί σας. Αν και ηχεί άκαρδο, όταν δίνετε προσοχή σε σε και το κατοικίδιο ζώο και ανακουφίζετε το σκυλί σας, επικυρώνετε τους φόβους του σκυλιού. Μετά από μερικές στιγμές, ήρεμα κατοικίδιο ζώο το σκυλί σας και συζήτηση χαμηλή σε σε για λεπτά.

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι άδεια το κατοικίδιο ζώο σας με κάτι που ανακουφίζει σε σε, όπως ένα κάλυμμα για να βρεθεί επάνω, ένα κομμάτι του ιματισμού που μυρίζει όπως σας ή το γνωστό κάτι άλλων που θα σε ηρεμήσουν. Με κάποιους τρόπους, τα σκυλιά είναι όπως τα παιδιά. Να πάρει σε μια καλή καθημερινή ρουτίνα με το σκυλί σας θα σε βοηθήσει να είναι ευτυχέστερο και θα ανακουφίσει μερικών από την ανησυχία του σκυλιού σας. Με το ρητό του ίδιου πράγματος στο σκυλί σας προτού να φύγετε και έπειτα όταν επιστρέφετε, θα σου διδάξετε ότι επιστρέφετε και ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να φοβηθούν την απουσία σας. Η πρακτική αυτό με να κάνει την κανονική ρουτίνα αναχώρησής σας, και έπειτα ακριβώς κάθεται. Δεδομένου ότι συνεχίζετε να κάνετε αυτό, το σκυλί σας θα γίνει λιγότερο τονισμένο στη διαδικασία αναχώρησης.

Μια σημαντική προειδοποίηση είναι να αποφευχθεί η χρήση των ρυγχών, των αλυσίδων ή των κλουβιών για να κρατήσει το σκυλί σας από λυσσασμένο το σπίτι χώρια ή παίρνοντας στην αναστάτωση ενώ σας πηγαίνουν, δεδομένου ότι αυτό θα καταστήσει απλά την κατάσταση χειρότερη. Μάλλον, προσπαθήστε να κινήσετε τα πράγματα στο σπίτι στο οποίο το pooch σας μπορεί να πάρει και να συνεχίσει να ασκεί τις ρουτίνες. Μετά από μια στιγμή, πρέπει να δείτε την καθορισμένη βελτίωση στον αγαπημένο γούνινο φίλο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.