Puppy News☛

Υποθερμία στα σκυλιά.

Η υποθερμία μπορεί να σκοτώσει το σκυλί σας. Αν και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα σκυλιά μικρός-φυλής, και τα σκυλιά με την πολύ κοντή τρίχα, μπορεί επίσης να συμβεί κρύος-καιρικά σκυλιά, όπως γεροδεμένου, βουνών Malamutes και Bernese τα σκυλιά. Η καλύτερη προστασία για το σκυλί σας είναι πρόληψη. Εντούτοις, η πρόληψη είναι αρκετά όχι πάντα, και η επεξεργασία πρέπει να παραδοθεί γρήγορα και αποτελεσματικά σε περίπτωση που το σκυλί σας γίνεται hypothermic. Προκειμένου να αποτρέψει ή να μεταχειριστεί, κάποιος πρέπει πρώτα να καταλάβει τι η υποθερμία είναι.

Ακριβώς όπως με τους ανθρώπους ή οποιοδήποτε άλλοδήποτε warm-blooded πλάσμα, η έκθεση στα εξαιρετικά κρύα περιβάλλοντα μπορεί να είναι τελική. Η υποθερμία, συνήθως που εμφανίζεται από κοινού με το κρυοπάγημα, είναι πότε το σώμα σας δεν μπορεί κλινικά να ρυθμίσει τις ζωτικής σημασίας λειτουργίες του λόγω της θερμοκρασίας πυρήνων του που είναι πάρα πολύ χαμηλής. Μια κανονική θερμοκρασία για τα περισσότερα σκυλιά είναι μεταξύ 100.5 και 102.5.

Τα σημάδια ότι ένα σκυλί είναι hypothermic θα περιλάβουν:

Να τρέμει

Να τρέμει είναι μια ακούσια μυϊκή αντίδραση που επεκτείνεται από το σώμα σε μια προσπάθεια να θερμαθεί η θερμοκρασία πυρήνων του. Είναι ουσιαστικά αναγκασμένη άσκηση.

Αυξημένη τρίχα

Εάν το σκυλί σας είναι hypothermic, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι οι τρίχες της αυξάνονται ή στεμένος. Σε μια προσπάθεια να παλεψει ενάντια στην υποθερμία, το σώμα του σκυλιού αυξάνει τις τρίχες του σε μια προσπάθεια να παγιδευτεί ένα στρώμα του αέρα μεταξύ της τρίχας και του δέρματος. Ο αέρας θερμαίνεται έπειτα, και παρέχει στο σκυλί ένα στρώμα της μόνωσης.

Κρύες ακρότητες

Καθώς η υποθερμία προχωρεί, το σώμα διακόπτει την μεγαλύτερη μέρος της ροής αίματος στις ακρότητες. Αυτό γίνεται για να συντηρήσει τη ροή αίματος στα ζωτικής σημασίας όργανα. Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, το σκυλί σας διατρέχει επίσης τον περισσότερο κίνδυνο για το κρυοπάγημα, που είναι το πάγωμα του ιστού, και έναν άλλο λόγο για τον οποίο τα πόδια, τα πόδια, τα αυτιά, το πρόσωπο, και η ουρά του σκυλιού σας μπορούν να φανούν κρύα ή σκληρά στην αφή.

Αδυναμία

Η πρόσφατη σκηνική υποθερμία αναγκάζει το σώμα για να χρησιμοποιήσει σχεδόν τα όλα της στοιχεία συμπεριφοράς για τον εγκέφαλο, την καρδιά, και τους πνεύμονες για να συνεχίσει. Επειδή άλλα μέρη του σώματος δεν παίρνουν το αίμα ή ακόμα και τα νευρικά σήματα, το σκυλί σας μπορεί να εμφανιστεί αδύνατο, ή ακόμα και εξαντλημένος. Ο θάνατος ιστού σχεδόν βεβαίως έχει εμφανιστεί.

Έλλειψη συναίσθησης

End-stage η υποθερμία αρχίζει με την έλλειψη συναίσθησης, και τελειώνει έναν σύντομο χρόνο αργότερα με το θάνατο. Η ιατρική περίθαλψη έκτακτης ανάγκης είναι ο μόνος τρόπος να σωθεί το κατοικίδιο ζώο σας σε αυτό το σημείο.

Η πρόληψη της υποθερμίας βρίσκεται στα χέρια του ιδιοκτήτη σκυλιών. Πρέπει πρώτα να καταλάβετε τις ανοχές του σκυλιού σας προς το κρύο, και να τον προετοιμάσετε για το αναλόγως. Τα αδύνατα ή άρρωστα σκυλιά δεν πρέπει να αναγκαστούν να υπομείνουν το κρύο καιρό. Τα κοντά μαλλιαρά σκυλιά και τα πολύ μικρά σκυλιά πρέπει να εξοπλιστούν με τις μπότες και άλλο ιματισμό στην ενίσχυση στη διατήρηση ζεστασιάς τους, και ο χρόνος έκθεσής τους πρέπει να περιοριστεί. Ακόμη και για τα μακρυμάλλη ή σκυλιά κρύος-κλίματος, το επαρκές καταφύγιο είναι επιτακτικό. Εάν ένα σκυλί επιτρέπεται για να γίνει υγρό ή υγρό, οι πιθανότητες υποθερμίας τους αυξάνονται πολύ. Στην πραγματικότητα, ένα υγρό σκυλί είναι πιθανότερο να γίνει hypothermic, ακόμα κι αν οι θερμοκρασίες δεν είναι σημαντικά χαμηλές.

Ακόμη και με την καλύτερη πρόληψη, η υποθερμία μπορεί ακόμα να εμφανιστεί στο σκυλί σας. Οι ήπιες περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με ΑΡΓΆ να θερμάνουν το σκυλί. Έναρξη με να κινήσει το σκυλί στο εσωτερικό ή σε ένα θερμότερο περιβάλλον. Τα θερμά καλύμματα θέσεων, θέρμαναν τις πετσέτες, και τα πλαστικά μπουκάλια γέμισαν με το θερμό νερό γύρω από το σκυλί σας. Μην αφήστε τα μπουκάλια ή η θέρμανση γεμίζει τη μπαίνω σε απευθείας επαφή με το σκυλί σας.

Δεδομένου ότι οι ιστοί στο σώμα του σκυλιού σας θερμαίνουν, μπορούν να τσούξουν με την αίσθηση, ή να αισθανθούν επίπονοι. Το σκυλί σας μπορεί να δαγκώσει σε αυτές τις περιοχές. Τους αποθαρρύνετε από να κάνει έτσι χωρίς να πάρει δαγκωμένος. Το παγωμένο δέρμα θα πεθάνει και θα ξεφλουδίσει μακριά για μια χρονική περίοδο.

Ακόμα κι αν φαίνεται ότι το σκυλί σας ανακτεί από την υποθερμία, πρέπει ακόμα να καλέσετε τον κτηνίατρο σας και να τους συμβουλέψετε της κατάστασης. Πάντα σημειώστε ότι περισσότερες ακραίες περιπτώσεις μπορούν μόνο να αντιμετωπιστούν από έναν κτηνίατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.