Puppy News☛

Σαν το σκύλο με την γάτα!


Αυτός πιστός και υπάκουος. Αυτή ανεξάρτητη και πεισμα-τάρα. Ένα ζευγάρι, που για τους περισσότερους, φαντάζει αδύνατον να συνυπάρξει. Ως γνωστόν όμως, τα αντίθετα έλκονται...Γιατί όχι και αυτοί οι δύο τόσο αντίθετοι χαρακτήρες; Να λοιπόν που αποφασίσατε να προσθέσετε ακόμα ένα μέλος στην οικογένειά σας. Καλή η παρέα του πιστού σας σκύλου αλλά η γοητεία μιας ανεξάρτητης και παιχνιδιάρας γάτας, πάντα σας έλκυε. Αμέσως, αρχίζουν τα διλήμματα. «Θα μπορέσει ο σκύλος μου να δεχτεί ως συγκάτοικο μια φίλη τόσο διαφορετική;» «Κι αν ο σκύλος μου επιτεθεί στη γάτα;» Μην ανησυχείτε. Λύσεις πάντα υπάρχουν όπως και συμβουλές που θα βοηθήσουν να γίνει πιο εύκολη η συμβίωση των αγαπημένων μας κατοικίδιων και φυσικά και η δική μας μαζί τους!

Πρώτη μέρα στο σπίτι

Αποκτήσατε τη γατούλα σας και επιτέλους τη φέρατε στο νέο της σπίτι. Για τη γάτα, είναι πολύ σημαντικό πριν κάνει οποιαδήποτε γνωριμία με άλλα κατοικίδια, να ξέρει το χώρο της και να νιώθει ασφαλής σε αυτόν. Αυτό σημαίνει, πως θα πρέπει να έχει στη διάθεσή της τουλάχιστον μία μέρα να εξερευνήσει το σπίτι και να αποφασίσει ποιος χώρος θα είναι ο δικός της. Νιώθοντας ανασφάλεια σε ένα περιβάλλον που δεν γνωρίζει μέρη να κρυφτεί, ίσως γίνει επιθετική με το μελλοντικό φίλο της.

Η φάση της γνωριμίας

Αφού λοιπόν γνώρισε το νέο της σπίτι και αποφάσισε ποιες γωνίες της ανήκουν, η γάτα αισθάνεται πια ασφαλής. Τώρα είναι και η καταλληλότερη στιγμή να γνωρίσει και τα υπόλοιπα τετράποδα μέλη της οικογένειας της. Στην περίπτωσή μας, το σκύλο. Εάν έχετε ένα σκύλο, τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα από ότι ένας ιδιοκτήτης δύο ή και περισσότερων σκύλων. Εάν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Το προτιμότερο σε αυτή την περίπτωσή, είναι η πρώτη γνωριμία να γίνει με το πιο ήρεμο σκυλάκι σας ή το μικρότερο σε ηλικία. Τα κουτάβια πραγματικά αγαπούν τη συνύπαρξη με γάτες και ειδικά με γατάκια. Μια απειλητική κίνηση και από τις δύο πλευρές, θεωρείται φυσιολογική. Η φάση αυτή, μπορεί να κρατήσει δύο - τρεις μέρες ή και λίγο παραπάνω. Όλα πάνε καλά... Έγινε κι αυτό! Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Η γάτα σας γνώρισε το νέο φίλο της και φαίνεται πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Προσοχή! Αυτή η φάση είναι ίσως η πιο επικίνδυνη. Τώρα είναι που μαθαίνουν ο ένας τον άλλον και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Στην προσπάθειά τους να γνωριστούν καλύτερα, ίσως ξεπεράσουν τα όρια.

Ποτέ μην αφήνετε τις πρώτες μέρες μόνη τη γάτα με το σκύλο. Κι από τις δύο πλευρές, μπορεί να υπάρξει επιθετικότητα, ακόμα και στη διάρκεια του παιχνιδιού. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον ένα μήνα για να σιγουρευτείτε πως όλα είναι εντάξει.

Ο καλύτερός μου φίλος!

Η φιλία ξεκίνησε! Είστε πλέον ήσυχοι, ότι οι δύο αγαπημένοι σας σύντροφοι τα έχουν βρει μεταξύ τους. Τι χρειάζεται για να ζήσουν

αρμονικά μέσα στο ίδιο σπίτι? Καταρχήν, θα πρέπει ο καθένας να έχει το δικό του χώρο όπου θα μπορεί να νιώθει ασφαλής. Το κάθε ζωάκι, πρέπει να έχει το δικό του κρεβάτι. Δεύτερο και πολύ σημαντικό, η διατροφή. Όπως είναι γνωστό, κάθε ζώο, ανάλογα με τη ράτσα και τη φάση της ζωής του, πρέπει να τρέφεται διαφορετικά. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να προσέχουμε πολύ, να μην γίνονται ανταλλαγές φαγητού... Θα παρατηρήσετε από τις πρώτες κιόλας μέρες της κοινής συμβίωσης, ότι ο ένας θέλει την τροφή του άλλου. Αυτό συμβαίνει για κυριαρχία, από περιέργεια ή απλή λαιμαργία. Για να αποφύγετε καταστάσεις σαν κι αυτές, αν έχετε τη δυνατότητα, ταΐζετε το σκύλο σας στο μπαλκόνι ή την αυλή και τοποθετείτε το φαγητό της γάτας σας ψηλά.

Χάδια & Παιχνίδια

Σημαντικό ρόλο μεταξύ τους, θα παίξει το πόση προσοχή δίνετε στον καθένα. Προσπαθήστε να μοιράσετε ακριβώς το ίδιο τα χάδια και τα παιχνίδια σας, ακόμα και όταν ο ένας από τους δυο είναι μωρό, γιατί ο αδικημένος, θα ζηλέψει και δεν θα συμπαθήσει ποτέ το νέο… μπελά που με τον ερχομό του πήρε τα πρωτία. Η συμβίωση των δύο καλύτερων φίλων του ανθρώπου, δεν είναι αδύνατη. ‘Οσο διαφορετικοί κι αν είναι, αυτοί οι δύο αιώνιοι εχθροί, μπορούν να συνυπάρξουν και να γίνουν αχώριστοι φίλοι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.