Puppy News☛

Οι 10 κανόνες του σκύλου σας (Β ΜΕΡΟΣ).

Κανόνας Νο 6:Σκάβει,σκάβει,σκάβει

Αποκτήστε έναν τακτοποιημένο κήπο.

Μπορεί να το κάνει γιατί ψάχνει για τροφή ή απλά γιατί έχει πλάκα, το σίγουρο είναι ότι δεν το κάνει για να σας καταστρέψει τον κήπο. Το σκάψιμο είναι απλά στο αίμα του. Εάν σας ενοχλεί και θέλετε να το σταματήσει πρέπει να κατανοήσετε γιατί το κάνει. Δώστε του μια περιοχή αποκλειστικά δική του και κρύψτε εκεί μπισκότα και παιχνίδια για να τον ενθαρρύνετε να ψάξει. 'Η μπορεί απλά να χρειάζεται να του αποσπάσετε για λίγο την προσοχή όταν ξεκινάει το σκάψιμο ώστε να καταλαγιάσει η ορμή του.


Κανόνας Νο 7:Χαιρετάει πρόσωπο - με πρόσωπο

Αποφύγετε το υπερβολικά ενθουσιώδες "γεια".

Μπορεί να σας εκπλήσσει ευχάριστα όταν σας ρίχνει κάτω από τον ενθουσιασμό του που σας βλέπει, όμως η ίδια αντίδραση μπορεί να κάνει κάποιους άλλους ανθρώπους να παραλύσουν από το φόβο τους. Εάν εσείς ή οι φίλοι σας δεν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία αποθαρρύνετε αυτή τη συμπεριφορά ήδη από όταν είναι κουτάβι. Μπορεί αυτός ο χαιρετισμός να σας φαίνεται πολύ γλυκός στην αρχή, αλλά να θυμάστε ότι θα είναι δύσκολο να τον αλλάξετε στη συνέχεια. Επίσης, θα πρέπει να είστε συνεπής σε αυτά που περιμένετε από αυτόν. Μην περιμένετε να χαιρετάει κάθε επισκέπτη διαφορετικά! Και όπως πάντα, όταν καταλάβει ποια είναι η επιθυμητή συμπεριφορά, επιβραβεύστε τον! 


Κανόνας Νο 8:Όταν αισθάνεται ελευθερία τρέχει προς το άγνωστο

Αποφύγετε την απόδραση.

Σε κάποιους σκύλους αρέσει περισσότερο να περιπλανιούνται από το να βρίσκονται συνέχεια στον ίδιο χώρο. Γι' αυτό, κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία τρέχουν να το σκάσουν. Μπορείτε απλά να φτιάξετε έναν καλύτερο φράχτη ή σπιτάκι για σκύλους, αλλά ο καλύτερος τρόπος για να είναι ασφαλής και κοντά σας ο σκύλος σας είναι να αντιμετωπίσετε τη βαθύτερη αιτία που τον κάνει να το σκάει. Μπορεί να μην είναι πολύ ευτυχισμένος ή μπορεί να βαριέται. Αφιερώστε του περισσότερο χρόνο και προσφέρετέ του περισσότερα ερεθίσματα, βγάλτε τον βόλτες! 


Κανόνας Νο 9:Μάμ,πιπί,νάνι

Εκπαιδεύστε το σκύλο σας στο σπίτι.

Όταν ο σκύλος νιώσει την ανάγκη να ουρήσει, απλά το κάνει. Συνήθως μόλις ξυπνάει ή μετά το γεύμα. Η μόνη του έγνοια είναι να μη λερώσει εκεί που κοιμάται. Εάν λερώσει την κρεβατοκάμαρά σας ή το σαλόνι σας δεν τον ενοχλεί. Εσάς, από την άλλη πλευρά, σας ενοχλεί, οπότε θα πρέπει να τον εκπαιδεύσετε. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι είστε σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να τον πηγαίνετε σε ένα βολικό σημείο κάθε φορά που η φύση τον καλεί. Σίγουρα θα πρέπει να έχετε υπομονή. Ατυχήματα συμβαίνουν πάντα! 


Κανόνας Νο 10:Ότι φαγώσιμο δεί το τρώει

Μην αφήσετε το σκύλο σας να γίνει οδοκαθαριστής.

Οι σκύλοι εκ φύσεως τρώνε ό,τι βρεθεί στο δρόμο τους. Όμως, ό,τι βρίσκεται κάτω από τις πατούσες τους, τις περισσότερες φορές δεν είναι κατάλληλο να το φάνε. Αλλά πώς να τους το εξηγήσει κανείς αυτό; Είναι δύσκολο, γι' αυτό ενθαρρύνετε το σκύλο σας να φάει ό,τι βρεθεί μπροστά του με τους δικούς σας όρους. Χωρίστε το δείπνο του σε μπολάκια με καπάκια και τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία της κουζίνας ή/και του κήπου. Επαινέστε τον για καθένα που βρίσκει. Όταν βγείτε εκτός σπιτιού, επιβραβεύστε τον για κάθετι που δε βάζει στο στόμα του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.