Puppy News☛

Aρπάζουν σκυλάκια για λύτρα ή για πώληση στα παζάρια?


Διαστάσεις επιδημίας έχουν λάβει τους τελευταίους μήνες οι κλοπές  σκύλων στην Ελλάδα. Διάσπαρτες είναι οι καταγγελίες από πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής, από τις οποίες προκύπτει ότι σπείρα –ή σπείρες- απαγωγέων στήνουν καρτέρι και κλέβουν σκυλιά μέσα από τις αυλές ή τα αρπάζουν από πάρκα για να τα πουλήσουν σε υπαίθρια παζάρια ή να ζητήσουν λύτρα για την επιστροφή τους.

Το παράνομο εμπόριο ζώων ανθεί στα υπαίθρια παζάρια. Πολλά σκυλιά, που διατίθενται προς πώληση -χωρίς βέβαια τα απαραίτητα χαρτιά και άλλα πιστοποιητικά- συμβαίνει να έχουν κλαπεί από τα σπίτια τους και να αλλάζουν ιδιοκτήτη κι αφεντικό.

Άλλες καταγγελίες αναφέρονται στους «απατεώνες των αγγελιών». Πρόκειται για περιπτώσεις φαρσέρ που τηλεφωνούν σε απεγνωσμένους ιδιοκτήτες που έχασαν το ζώο τους και τους δίνουν ψεύτικες πληροφορίες για μια χούφτα ευρώ...

Άγνωστοι δράστες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των ανθρώπων που έχουν χάσει τον τετράποδο φίλο τους, χρησιμοποιούν τους αριθμούς των τηλεφώνων από τις μικρές αγγελίες για χαμένα ζώα και, απειλώντας τους απελπισμένους ιδιοκτήτες για τη δήθεν (αφού, στην πραγματικότητα, δεν έχουν το ζώο) σωματική ακεραιότητα του σκύλου, τους ζητούν λύτρα.
Τις περισσότερες φορές δεν καταφέρνουν να κερδίσουν χρήματα. Η ψυχολογική βία, όμως, που ασκούν στον εκάστοτε κάτοχο του σκύλου είναι απερίγραπτη.

Πάντως το φαινόμενο των κλοπών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, κυρίως στην περιοχή των βορείων προαστίων της Αθήνας, όπου οι καταγγελίες πέφτουν βροχή...
Οι κάτοχοι σκύλων πλέον λαμβάνουν τα μέτρα τους, ειδικότερα τις βραδινές ώρες κατά τις οποίες δρουν οι συγκεκριμένες σπείρες.

Πώς θα προστατέψετε το σκύλο σας από τους επίδοξους απαγωγείς.

«Οι περισσότερες απαγωγές σκύλων – τονίζει - έχουν γίνει από μονοκατοικίες ή από περιοχές όπου o ιδιοκτήτης του ζώου δεν κρίνεται απαραίτητο να το συνοδεύει στη βόλτα του. Οι δράστες σε αυτή την περίπτωση δρουν ανενόχλητοι .
Καλό θα ήταν, λοιπόν, οι έχοντες τετράποδους φίλους να λάβουν ορισμένα μέτρα προφύλαξης.
Με την κατάλληλη εκπαίδευση o σκύλος γίνεται κοινωνικός, αλλά και επιφυλακτικός με τους ξένους. Ένα σκυλί που εμπιστεύεται τον οποιοδήποτε είναι πιο εύκολη λεία από τo "υποψιασμένο". Επίσης, καλό θα ήταν όσοι έχουν ζώο να τo βάζουν μέσα στο σπίτι ή σε κάποιο σημείο του κήπου δύσκολα προσβάσιμο σε ξένους. Μην αφήνετε τα ζώα σας εκτεθειμένα».
Η αλήθεια είναι πως πολλοί από εμάς επαναπαυόμαστε στη σκέψη ότι o σκύλος μας είναι φύλακας από... κούνια, χωρίς να υπολογίζουμε πως οι επαγγελματίες απαγωγείς χρησιμοποιούν τα γνωστά zappers (συσκευές πολύ υψηλού βολτάζ για αυτοάμυνα) ή δολώματα, που ναρκώνουν τα ζώα και τα οποία είναι ικανά να ακινητοποιήσουν ακόμη και τον πιο μεγαλόσωμο φύλακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.