Puppy News☛

Για πάντα μαζί... στη θάλασσα, στους κάμπους στην εξοχή.


Οχι, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τα ξενοδοχεία που δέχονται τετράποδα αυξάνονται διαρκώς και δεν υπάρχει καλύτερη λύση από το να κάνετε, πλέον, διακοπές όλοι μαζί. Για να μη γαβγίζουν λοιπόν οι φίλοι σας στο ρυθμό του «…κι όμως είμαι ακόμα εδώ και αυτό το καλοκαίρι» ακολουθήστε τις συμβουλές και ξεκινήστε για νέες περιπέτειες.

Για αρχή, φτιάξτε την τσάντα με τα πράγματα της γάτας ή του σκύλου σας: Ξηρά τροφή, κονσέρβες, μπισκοτάκια, κόκαλα και παιχνίδια επιβάλλονται. Το ίδιο και το «κρεβάτι» του, οι αμπούλες για τα τσιμπούρια, το κολάρο για το καλααζάρ και, αν το διαθέτετε, το ειδικό στρώμα δροσιάς (πωλείται μέσω Ίντερνετ).
Επιπλέον, μην ξεχάσετε το φαρμακείο πρώτων βοηθειών για ζώα, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από pet-shop. Προσοχή όμως, διότι δεν περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται κανείς για την αντιμετώπιση φόλας. Επειδή λοιπόν δε ζούμε στη Γερμανία, αλλά στην… μπανανία -όσον αφορά τουλάχιστον στα θέματα φιλοζωίας-είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να έχετε στις αποσκευές σας τα πράγματα αυτά (εμετικό, ατροπίνες κλπ.). Συμβουλευτείτε λοιπόν οπωσδήποτε τον κτηνίατρό σας.
Αφού θα πάτε που θα πάτε στον κτηνίατρο, μη λησμονήσετε να του αναφέρετε το μέσο με το οποίο σκοπεύετε να ταξιδέψετε, το χρόνο που θα διαρκέσει το ταξίδι και τις ευαισθησίες του ζώου σας. Οι συμβουλές του θα σας βοηθήσουν να έχετε όλοι ένα ανώδυνο ταξίδι.
Ανεξαρτήτως του μέσου με το οποίο θα ταξιδέψετε, έχετε πάντα μαζί σας το βιβλιάριο υγείας του τετράποδού σας ή το διαβατήριο του. Αυτό πιστοποιεί, ότι το έχει κάνει τα εμβόλιά του και σε κάθε περίπτωση σας βγάζει από τη δύσκολη θέση και τους πιθανούς μπελάδες.

Τηρείτε τους κανόνες με ευλαβική συνέπεια (λουρί, αποκομιδή ακαθαρσιών, φίμωτρο ή κλουβί, όπου επιβάλλεται, κλπ.). Και επειδή δε νιώθουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο απέναντι στα ζώα, μην προκαλείτε. Όσο περισσότερο διακριτικοί είστε τόσο λιγότερα «πληρώνουν» τα αδέσποτα!
Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητό σας φροντίστε να έχετε ανοιχτά παράθυρα, σκίαστρα παραθύρων και δροσερό νερό. Όλα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση θερμοπληξιών που καραδοκούν. Η χρήση του κλιματισμού σε μία λογική θερμοκρασία διευκολύνει ιδιαιτέρως την κατάσταση και την κάνει πιο ευχάριστη για όλους. Κατά τη διάρκεια της οδικής σας περιπέτειας μην παραλείψετε να κάνετε συχνές στάσεις και να βγάζετε βόλτα το ζωάκι σας και για να ξεμουδιάζει και για να αποφύγετε τα ατυχήματα μέσα στο αυτοκίνητο. Το σπιτάκι μεταφοράς και το διαχωριστικό δίχτυ είναι από τις πλέον ασφαλείς λύσεις για όλους σας.
Σε περίπτωση που ταξιδέψετε με λεωφορείο δημόσιας χρήσης, πριν φορτωθείτε τα μπαγκάζια και πάρετε την άγουσα για τους σταθμούς λεωφορείων, τηλεφωνήστε στο ΚΤΕΛ του προορισμού σας. Νόμος δεν υπάρχει για τη μεταφορά των κατοικίδιων και τα δεδομένα διαφέρουν: εξαρτάται από τον οδηγό και από τους επιβάτες. Και ένας να διαμαρτυρηθεί τα πράγματα θα είναι μάλλον σκούρα για εσάς, αφού θα έχετε μόνο δυο επιλογές: να γυρίσετε σπίτι ή να δεχθείτε να βάλουν το τετράποδό σας στις αποσκευές, πράγμα επικίνδυνο για τη ζωή του. Η τρίτη επιλογή, να πάτε με τα πόδια, είναι μάλλον αδύνατη.
Αν ταξιδέψετε με τρένο, πάρτε οπωσδήποτε το κλουβί μεταφοράς του τετράποδου φίλου σας. Μέσα σε αυτό θα ταξιδέψει στις αποσκευές.
Με πλοίο τα πράγματα είναι πάνω κάτω τα ίδια. Οι εσωτερικοί χώροι των πλοίων είναι απαγορευμένοι, με κάποιες εξαιρέσεις και αυτές υπό προϋποθέσεις. Δηλαδή, να βρίσκονται οι φίλοι σας μέσα στα κλουβάκια μεταφοράς, είτε είναι μαλακά (κυκλοφορούν πλέον και για μεγαλόσωμους σκύλους) είτε σκληρά, εφόσον δε γαβγίζουν και δεν ενοχλούν. Τα σκυλιά που δε φορούν φίμωτρο και δεν έχουν λουρί απαγορεύεται να βρίσκονται ακόμη και στο κατάστρωμα. Καταλήγουν στα κλουβιά δίπλα στα φουγάρα. Για την περίπτωση αυτή φροντίστε να έχετε πάρει μαζί ένα λουκέτο (για προστασία από κακοπροαίρετες πλακίτσες που μπορεί να κοστίσουν ακόμη και τη ζωή του κολλητού σας).
Οι κανονισμοί διαφέρουν σε κάθε ναυτιλιακή εταιρεία για αυτό ρωτήστε πρώτα τι ισχύει στην καθεμία από αυτές - κάποιες πρόσφατα εισήγαγαν το θαυμάσιο θεσμό της καμπίνας που δέχεται κατοικίδια (pet cabine).
Τέλος, αν ταξιδέψετε με αεροπλάνο μην ξεχάσετε ότι μπορείτε να πάρετε το κατοικίδιό σας στην καμπίνα μόνο εφόσον ξεπερνά τα πέντε κιλά. Σε διαφορετική περίπτωση το τετράποδό σας πρέπει να ταξιδέψει με αποσκευές. Οπότε, για να μην παραλάβετε σκέτο το κλουβί και πληροφορηθείτε ότι το «ζωάκι σας άνοιξε το κλουβί και έφυγε» φροντίστε να το κλείσετε πολύ καλά.
Η τιμή του εισιτηρίου εξαρτάται από την εταιρεία και τον προορισμό - εκτός ή εντός Ελλάδας. Αν κάνετε διακοπές στο εξωτερικό, τηλεφωνήστε στα προξενεία ή στις πρεσβείες της χώρας του προορισμού σας για να πληροφορηθείτε τις προϋποθέσεις πέρα από το διαβατήριο και το μικροτσίπ. Καλού κακού ζητήστε τα γραπτώς, διότι κάποιες αεροπορικές εταιρείες είναι λάθος πληροφορημένες και δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Αφήστε που μπορεί να βρεθείτε και στα κρατητήρια κατηγορούμενοι για εμπορία και άλλα συναφή.

Προσοχη!
Σε περίπτωση που το ζωάκι σας δεν έχει ξαναμπεί σε αυτοκίνητο φροντίστε να του «γνωρίσετε» αυτόν «τον μεταλλικό γίγαντα». Με λιχουδιές και σπατάλη λίγων λεπτών από την ημέρα σας
μπορείτε να κάνετε θαύματα. Αρχικά βάλτε το στο Ι.Χ. και δώστε του το αγαπημένο του μπισκότο ή
παιχνίδι, χωρίς να βάλετε μπροστά τη μηχανή. Επαναλάβετε πολλές φορές και μια βδομάδα μετά κάντε την πρώτη σας βόλτα στο τετράγωνο. Μέχρι να φύγετε διακοπές αυξήστε σταδιακά τη βόλτα.

2 σχόλια:

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.