Puppy News☛

Διαλέγοντας το φαγητό του σκύλου σας.


Η διατροφή του κατοικιδίου αποτελεί ένα από τα βασικότερα καθήκοντα κάθε ιδιοκτήτη. Διασφαλίζει την υγεία αλλά και την καλοζωία του. Για το λόγο αυτό η επιλογή του κατάλληλου φαγητού είναι μια διαδικασία η οποία πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν καθώς επίσης να περιλάβει διάφορες παραμέτρους.

Μελετήστε τα στάδια ζωής του σκύλου σας

Βεβαιωθείτε ότι το φαγητό που επιλέξατε είναι κατάλληλο για τα στάδια ζωής του σκύλου σας. Ένα κουτάβι που τρώει φαγητό για ενηλίκους δεν θα πάρει το υψηλό ποσοστό θερμίδων, πρωτεϊνών, βιταμινών και ανόργανα συστατικά που χρειάζεται για τη σωστή ανάπτυξη. Ένα ενήλικο σκυλί που τρώει τρόφιμα για κουτάβι είναι πιθανό να γίνει υπέρβαρο. Ένα μεγαλύτερο σκυλί μπορεί να χρειαστεί παλαιοτέρα τρόφιμα τα οποία είναι πιο εύκολα στη χωνέψη. Όταν πρόκειται για τη διατροφή, ένα μέγεθος δεν ταιριάζει σε όλους.

Διαλέξτε τύπο φαγητού

Οι άνθρωποι συχνά αναρωτιούνται εάν θα πρέπει να ταΐζουν ξηρή τροφή, ημι-υγρή ή κονσερβοποιημένη. Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από το συγκεκριμένο ζώο, αν και ξηρή τροφή συνιστάται πιο συχνά.

Κοιτάξτε στα συστατικά

Υψηλής ποιότητας συστατικά είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή. Ορισμένες οικονομικές μάρκες για σκυλοτροφές είναι κατασκευασμένες από φθηνά συστατικά που δεν είναι εύκολες στη χωνέψη, και ως εκ τούτου, δεν παρέχουν την καλύτερη διατροφή. Μολονότι μπορεί τεχνικά να πληρούν τις νομικές προδιαγραφές για ποσοστά σε πρωτεΐνες, λιπαρά, υδατάνθρακες, κ.λπ., τα τρόφιμα αυτά έχουν χαμηλότερες τιμές ενέργειας και χαμηλότερης αξίας πρωτεΐνες. Εξαιτίας αυτού, πολλά υγιεινά θρεπτικά συστατικά ίσως περάσουν κατευθείαν από το σύστημα του σκύλου σας χωρίς να απορροφηθούν. Αυτό επίσης σημαίνει ότι πρέπει να τροφοδοτήσεις μεγαλύτερο ποσοστό ποσοστό από χαμηλότερης ποιότητας φαγητό για να παρέχετε στο κατοικίδιο σας την ιδία διατροφή από ένα χαμηλότερο ποσοστό καλύτερης ποιότητας φαγητό. Όταν συγκρίνουμε το κόστος αυτών των τροφίμων σε μια βάση ανα-εξυπηρέτησης, και συνειδητοποιούμαι πόσο γρήγορα πας με μια τσάντα, τα οικονομικά τρόφιμα ίσως στην πραγματικότητα κοστίζουν μακροπρόθεσμα.

Όταν ψάχνετε για μια υγιεινή διατροφή για τον σκύλο σας, επιθεωρήστε τον καταλόγου των συστατικών στο πίσω μέρος του κουτιού σαν μια καλή αρχή να αρχίσετε. Δείτε για κρέας, ψάρι, αυγό, ή κάποιο είδος κρέατος ή ψαριού ως πρώτο ή δεύτερο συστατικό. Κρέας, ψάρια και αυγά όλα έχουν υψηλή βιολογική αξία, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, σε εύπεπτη μορφή, και χρήσιμα οξέα αμινοξέων.

Πάρτε χρόνο να συγκρίνετε τρόφιμα

Όταν κάνετε κάποια σύγκριση και διαλέξετε ένα καλά διατυπωμένο τρόφιμο, να σιγουρευτείτε ότι επιτρέπετε επαρκή χρόνο στο σκύλο σας να κάνει την μετάβαση από το τωρινό του φαγητό σε ένα νέο φαγητό. Κανονικά βακτηρία στο έντερο βοηθούν το σκύλο σας στη χωνέψη τροφίμων. Μια ξαφνική αλλαγή των τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στον αριθμό και το είδος αυτών των βακτηρίων, που καθιστά δυσκολότερη για τα τρόφιμα που πρέπει να χωνέψει, και με αποτέλεσμα την εντερική αναστάτωση. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, στραφείτε προς ένα νέο φαγητό αργά, κατά τη διάρκεια τουλάχιστον 7-10 ημέρες. Ξεκινήστε αναμειγνύοντας 25% νέο και 75% παλαιό τρόφιμο, και ταΐστε έτσι για τουλάχιστον 3 μέρες. Αν όλα πάνε καλά, πηγαίνετε στο 50% κάθε τύπου φαγητό για 3 μέρες, μετά 75% νέο και 25% παλαιό για 3 μέρες. Μέχρι τώρα, ο σκύλος θα πρέπει να είναι έτοιμος να τρώει μόνο τα νέα τρόφιμα. Αν εμφανιστούν προβλήματα, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για συμβουλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.