Puppy News☛

Το σκυλάκι σας και το ζώδιό του.


Το σκυλάκι σας και το ζώδιό του Σύμφωνα με τη σύγχρονη άποψη της αστρολογίας, δεν έχουν μόνο οι άνθρωποι το ζωδιακό τους σύμβολο αλλά και τα ζώα. Έτσι η θέση του Ήλιου στο ζωδιακό παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του μικρού μας φίλου.Για να βρείτε το ζώδιο του σκύλου σας πρέπει να ξέρετε την ημερομηνία γέννησης. Εάν βέβαια μέσα από τα ανάλογα χαρτιά γνωρίζετε και την ώρα γεννήσεώς του ακόμα καλύτερα γιατί μπορεί να διαμορφωθεί ο πλήρης αστρολογικός χάρτης. Εάν πάλι έχετε αποκτήσει έναν ήδη μεγαλωμένο σκύλο, ή κάποιο αδέσποτο τότε κάντε μια ανασκόπηση στα δώδεκα ζώδια για να εξακριβώσετε ποια χαρακτηριστικά του ταιριάζουν ώστε να συγκεκριμενοποιήσετε σε ποιο ζώδιο πιθανόν να ανήκει. Βέβαια πάντα σύμφωνα με την προσωπική σας εκτίμηση.

Κριός

Τα σκυλιά αυτά είναι γεννημένοι αρχηγοί και τους λείπει το αίσθημα της μετριοφροσύνης. Συχνά θα τα βρείτε να ηγούνται της αγέλης. Αναλαμβάνουν την ευθύνη και δεν συμπαθούν να τους αντιτίθενται. Επίσης δεν διακρίνονται για την διπλωματικότητά τους. Εάν ο σκύλος ανήκει στο ζώδιο αυτό θα το κρίνετε από το σπινθηροβόλο βλέμμα του. Ο σκύλος κριός, είναι παρορμητικός, ανήσυχος και γρήγορος και πάντα πρέπει να τον επιτηρείτε γιατί πολύ εύκολα εμπλέκεται σε καυγάδες. Η ανάγκη τους για περιπέτεια είναι πολύ ισχυρή και η ρουτίνα τους κουράζει γρήγορα. Αυτό το σκυλί έχει την ανάγκη να αισθάνεται ότι σας ευχαριστεί. Θα μπορούσε να σας φοβίσει τόσο πολύ, μέχρι θανάτου, με την ανδρεία του και μπορεί να είναι πολύ εκφραστικός αφήνοντας να καταλάβετε τις ανάγκες του. Μισεί τον περιορισμό και αν του τον επιβάλλετε τότε με γαβγίσματα ή με πονηριές θα προσπαθήσει να αποδράσει. Δώστε του περισσότερο προσοχή και άσκηση και δεν θα σας απογοητεύσει, χρειάζεται να βρίσκεται συνεχώς απασχολημένο. Έχει μεγάλη αντοχή στη δουλειά. Μέσα στο σπίτι συμπεριφέρεται σαν κατακτητής και απαιτεί τα δικαιώματά του, γιατί είναι έξυπνος και θαρραλέος. Είναι πρόθυμος να δώσει και τη ζωή τουγια αυτούς που αγαπά. Αναμφισβήτητα ο σκύλος κριός έχει ανάγκη από σωστή καθοδήγηση και πιθανόν να χρειάζεται να ακολουθήσει κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Ταύρος

Επίμονος, σταθερός αλλά όμορφος και τρυφερός και ιδιαίτερα ήρεμος όταν αισθάνεται άνετα με το περιβάλλον του. Αυτά τα ζώα επειδή κυβερνώνται από τον πλανήτη Αφροδίτη μπορούν να είναι πολύ ελκυστικά. Ζουν για την τροφή, τρώνε ασταμάτητα και ιδιαίτερα τους αρέσουν οι πατάτες. Ποτέ δεν δημιουργούν πρόβλημα την ώρα του φαγητού τους. Δεν είναι υπερβολικά δραστήρια, προτιμούν να ξαπλώνουν στον καναπέ παρά να επιδεικνύουν τις επιδεξιότητές τους. Συχνά θα τα βρίσκετε στο κρεβάτι ανάμεσα στα σκεπάσματα. Δίνουν τα πάντα για ένα απολαυστικό ύπνο. Αυτά τα αισθησιακά πλάσματα είναι αληθινά όμορφα και δεν θα σας απογοητεύσουν, όσο καιρό εσείς τους παρέχετε ένα χάϊδεμα. Ακόμα μπορεί να σας επιτρέψουν να τα ντύσετε με ρούχα, μόνο, επειδή είναι απρόσεκτα την ώρα που τρώνε συνήθως τα βρίσκετε να κυκλοφορούν λερωμένα. Επειδή ακριβώς εξωτερικά είναι ήρεμα δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι μέσα τους κρύβουν έναν αρκετά ξεροκέφαλο δυναμικό εαυτό. Δεν βιάζονται ποτέ να ρισκάρουν, υπολογίζουν καλά κάθε τους κίνηση. Είναι εξαιρετικά κτητικά ζώα γι’ αυτό πρέπει να τα πειθαρχήσετε από πολύ νωρίς, διαφορετικά θα θεωρούν τα πάντα δικά τους και μπορεί να καταλάβουν το ίδιο σας το σπίτι. Στην εκπαίδευση πρέπει να ξέρετε ότι προχωράνε με αργό ρυθμό. Δεν έχουν την πρωτοπορία του τοξότη, αλλά διαθέτουν την ωριμότητα του αιγόκερου. Η στοργή και η φροντίδα θα είναι τα όπλα σας για να γλυκάνετε τον άκαμπτο χαρακτήρα τους. Αυτά τα σκυλιά δεν παραλείπουν να δημιουργούν κάποιο τέχνασμα. Έχουν κυβερνήτη τον Ερμή και αυτό τα κάνει γρήγορα και ευκίνητα. Διαθέτουν τόση ενεργητικότητα που ορμάνε από το ένα μέρος στο άλλο και δείχνουν ότι θέλουν να καταλάβουν δύο διαφορετικές θέσεις την ίδια στιγμή. Για να ηρεμήσει όλη αυτή η ενέργεια που έχουν καλό είναι να τους βρείτε υγιείς διεξόδους. Είναι τρομερά ευκίνητα και εύκολα μπορούν και ξεγλιστράνε μέσα από την αγκαλιά σας. Κουνούν την ουρά τους με επιμονή που σου δίνουν την εντύπωση ότι θέλουν να σου μιλήσουν. Είναι φιλικά με όλους. Τους αρέσει η επικοινωνία και συνέχεια γαβγίζουν δυνατά κι ασταμάτητα για να δείξουν ότι είναι οι εκπρόσωποι της γειτονιάς .Έχουν τάση προς το λεπτό σώμα. Καλή άσκηση γι’ αυτά είναι να τα πηγαίνετε στην εξοχή για να κινούνται άνετα. Επειδή πλήττουν γρήγορα όταν τα αφήνετε μόνα τους αφήστε το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση ανοικτή για συντροφιά ή να τους παρέχετε διάφορα παιχνίδια για να απασχολούνται. Δεν τους αρέσει η απομόνωση και ο περιορισμός. Διαρκώς κάτι ψάχνουν, σκάβουν για να ανακαλύψουν κάτι. Αν αγαπάτε το σκυλάκι δίδυμο μη το αφήνετε αρκετό διάστημα μόνο του γιατί πιθανόν να πάθει κατάθλιψη ή να γαβγίζει ασταμάτητα. Είναι απαραίτητο γι’ αυτά τα σκυλιά να έχουν πολλές βόλτες για να ανανεώνονται και να έρχονται σε επαφή με τα άλλα σκυλιά της γειτονιάς. Είναι το καλύτερο φάρμακο γι’ αυτά. Εάν θέλετε να το πειθαρχήσετε πρέπει από πολύ μικρό να του μάθετε ότι πρέπει να φοράει το λουρί του.

Δίδυμοι

Αυτά τα σκυλιά δεν παραλείπουν να δημιουργούν κάποιο τέχνασμα. Έχουν κυβερνήτη τον Ερμή και αυτό τα κάνει γρήγορα και ευκίνητα. Διαθέτουν τόση ενεργητικότητα που ορμάνε από το ένα μέρος στο άλλο και δείχνουν ότι θέλουν να καταλάβουν δύο διαφορετικές θέσεις την ίδια στιγμή. Για να ηρεμήσει όλη αυτή η ενέργεια που έχουν καλό είναι να τους βρείτε υγιείς διεξόδους. Είναι τρομερά ευκίνητα και εύκολα μπορούν και ξεγλιστράνε μέσα από την αγκαλιά σας. Κουνούν την ουρά τους με επιμονή που σου δίνουν την εντύπωση ότι θέλουν να σου μιλήσουν. Είναι φιλικά με όλους. Τους αρέσει η επικοινωνία και συνέχεια γαβγίζουν δυνατά κι ασταμάτητα για να δείξουν ότι είναι οι εκπρόσωποι της γειτονιάς .Έχουν τάση προς το λεπτό σώμα. Καλή άσκηση γι’ αυτά είναι να τα πηγαίνετε στην εξοχή για να κινούνται άνετα. Επειδή πλήττουν γρήγορα όταν τα αφήνετε μόνα τους αφήστε το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση ανοικτή για συντροφιά ή να τους παρέχετε διάφορα παιχνίδια για να απασχολούνται. Δεν τους αρέσει η απομόνωση και ο περιορισμός. Διαρκώς κάτι ψάχνουν, σκάβουν για να ανακαλύψουν κάτι. Αν αγαπάτε το σκυλάκι δίδυμο μη το αφήνετε αρκετό διάστημα μόνο του γιατί πιθανόν να πάθει κατάθλιψη ή να γαβγίζει ασταμάτητα. Είναι απαραίτητο γι’ αυτά τα σκυλιά να έχουν πολλές βόλτες για να ανανεώνονται και να έρχονται σε επαφή με τα άλλα σκυλιά της γειτονιάς. Είναι το καλύτερο φάρμακο γι’ αυτά. Εάν θέλετε να το πειθαρχήσετε πρέπει από πολύ μικρό να του μάθετε ότι πρέπει να φοράει το λουρί του.

Καρκίνος

Αυτά τα σκυλιά βρίσκονται δίπλα σας γιατί σας συγκίνησαν τα γλυκά μάτια τους και σας κατέκτησαν με την πρώτη τους ματιά. Συνήθως τα βρίσκετε όλη την ώρα να κάθονται στην κουζίνα σας. Θα είναι πάντα δεμένα με τις μητέρες τους είτε τις ανθρώπινες μητέρες είτε τις σκυλίσιες. Τους αρέσει να φροντίζουν τους άλλους και μπορούν να είναι πολύ προσεκτικά στις ανάγκες και τις συγκινήσεις σας. Ιδιαίτερα διαισθητικά σκυλιά, θα είναι πάντα στο πλευρό σας. Έχουν θαυμάσια συμπεριφορά και μάλλον πειθαρχούν εύκολα. Αγαπάνε την οικογενειακή θαλπωρή και μπορούν να μένουν μόνα τους αρκετές ώρες χωρίς να σας κάνουν ζημιές. Το μόνο που θέλουν είναι να τα ευχαριστήσετε για την υπομονή τους και την καλή τους διαγωγή. Αγαπούν τα ζυμαρικά. Είναι πολύ σχολαστικά με την τροφή τους αλλά όταν είναι πιεσμένα δεν τρώνε ποτέ. Αλλες φορές θα τα δείτε να τρώνε πολύ, κι άλλοτε να μη πλησιάζουν το φαγητό τους. Αυτό μη σας στενοχωρεί δεν φταίτε εσείς, οφείλεται στο ότι η διάθεσή τους έχει σκαμπανεβάσματα. Να είστε προσεκτικοί να μην έχετε συγκινησιακά ξεσπάσματα όταν το καρκινίσιο σκυλάκι είναι κοντά σας, γιατί θα μπορούσε να το δείτε να τρέμει και να κρύβεται στο καβούκι του. Δώστε τους πολύ αγάπη, να επαινείτε τα κατορθώματά τους και μην ανεβάζετε τον τόνο της φωνής σας. Αποκρίνονται περισσότερο στους ήπιους προφορικούς θορύβους και στις απαλές χειρονομίες φροντίδας. Όσο αφορά την εκπαίδευσή του είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος γιατί έχει εξαιρετική μνήμη που το βοηθάει πολύ και δεν ξεχνάει αυτά που έχει μάθει. 

Λέων

Το σκυλάκια Λέοντες είναι τυχερά και όμορφα και το ξέρουν. Όταν τα δείτε τραβάνε την προσοχή σας από το μεγαλοπρεπές κι επιβλητικό τους ύφος. Δεν έχετε να κάνετε τίποτε άλλο από να τα λατρεύετε και να τα μεταχειρίζεστε όπως ακριβώς αρέσει στη «μεγαλειότητά» τους. Να τα καλλωπίζετε συχνά και να τους παρέχετε ειδικές απολαύσεις και θα σας αγαπήσουν όπως δεν σας έχει αγαπήσει κανείς άλλος. Δεν είναι ιδιαίτερα κινητικά και πολλές φορές θα τα βρείτε να κάθονται να απολαμβάνουν τον ήλιο. Αυτά τα πλάσματα μπορούν πραγματικά να απολαύσουν το να είναι στο κέντρο της σκηνής και να φέρονται με υπερηφάνεια. Είναι γεννημένοι βασιλιάδες και θέλουν τον θαυμασμό γι’ αυτό δεν τους αρέσουν οι προσβολές μπροστά σε άλλους. Αν αυτό συμβεί καμιά φορά θα τα ακούσετε να βρυχώνται σαν λιοντάρια. Διακρίνονται για τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό τους. Αν τα δείτε καμιά φορά να αδρανούν μην ανησυχείτε, είναι κάτι προσωρινό. Διαθέτουν την δύναμη και τη θέληση καθώς και την αποφασιστικότητα ενός κριού. Να ξέρετε ότι έχουν ανάγκη από ελευθερία κινήσεων και όταν έχουν κέφι κάνουν τους άλλους να χαίρονται και παίζουν μαζί τους. Γενικά αγαπούν τη διασκέδαση. Εάν θέλετε να τους εκπαιδεύσετε να είστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούν γιατί το παίρνουν σαν διασκέδαση και γιατί θέλουν να προκαλούν εντυπώσεις. Συνήθως έχουν γερή μνήμη αλλά περιορισμένο μυαλό. Πάντως θα αισθάνεστε ότι έχετε την ευκαιρία να εκπαιδεύσετε ένα βασιλιά.

Παρθένος

Θα περιγράφαμε τα σκυλιά παρθένος σοβαρά και ήρεμα στην εξωτερική συμπεριφορά αλλά μια πολυάσχολη μέλισσα εσωτερικά. Πολλές φορές τα διαλέγουμε για το σεμνό τους ύφος. Είναι περιποιημένα και πεντακάθαρα. Θα παρατηρήσετε ότι είναι συνεχώς σε επιφυλακή και γρήγορα στις κινήσεις τους. Πάντα προγραμματίζουν την επόμενη ζαβολιά τους. Λεπτολογούν το φαγητό τους και το μυρίζουν πριν το φάνε. Ψάχνουν να δούνε αν το πιάτο τους είναι στην ίδια θέση. Το ίδιο κάνει και με τον ύπνο του. Αν δεν βρει τη σωστή του θέση δεν κοιμάται. Κρατήστε αυτά τα σκυλιά πολυάσχολα και υπεύθυνα για τη φροντίδα κάποιου ανθρώπου ή άλλου ζώου. Πρέπει να έχουν πάντα να κάνουν κάποια εργασία που να τους κρατάει το μικρό μυαλό τους πολυάσχολο κι έτσι να αποφεύγουν να εμπλέκονται σε καυγάδες. Γενικά όμως είναι φρόνιμα και απαιτούν από σας την προγραμματισμένη τους βόλτα. Καλό είναι να τους δείχνετε συχνά την αγάπη σας γιατί νιώθουν ανασφάλεια και αυτά με τη σειρά τους θα σας δείξουν απεριόριστη αφοσίωση. Όταν ξεκινήσετε την εκπαίδευσή τους θα καταλάβετε από την αρχή ότι ανταποκρίνονται στα προστάγματά σας και εφαρμόζουν με ακρίβεια και υπακοή τις εντολές σας. Τους αρέσει πολύ η καθαριότητα γι’ αυτό πολλές φορές θα δείτε να γλείφουν τα πόδια τους ξανά και ξανά. Εσείς όμως δεν πρέπει να εκνευριστείτε, απλά να χαμογελάτε.

Ζυγός

Αυτά τα σκυλιά θέλουν την ειρήνη με οποιοδήποτε κόστος. Διακρίνονται για τη γλυκύτητα της συμπεριφοράς τους και τους ευγενικούς τους τρόπους. Είναι γοητευτικά κι αξιολάτρευτα και σας ωθούν να τους κάνετε όλα τα χατίρια. Θα κάνουν οτιδήποτε σας ευχαριστεί και θέλουν να φαίνονται πανέμορφα κάνοντάς το. Είναι σκληρό γι΄αυτά όταν δεν παρατηρείτε την ομορφιά τους παρά μόνο την ήρεμη και στοχαστική φύση τους. Δεν αγαπούν τους δυνατούς θορύβους και αναζητούν την αρμονία και τη γαλήνη. Αυτά τα σκυλιά λοιπόν, απολαμβάνουν την ήρεμη μουσική και πιθανόν να προτιμούν τη κλασική. Έτσι όταν πρόκειται να τα αφήσετε μόνα τους στο σπίτι καλό είναι να επιλέξετε την κατάλληλη μουσική να τους κρατάει συντροφιά κατά την ώρα της απουσίας σας. Είναι πολύ κοινωνικά εκ φύσεως και έχουν ανάγκη να ενθαρρύνονται από άλλα ζώα συνεργάτες. Αρκετές φορές μπορεί να σας φαίνονται ότι τεμπελιάζουν. Αυτό δεν ισχύει. Απλώς προσπαθούν να μετατρέψουν την ενεργητικότητά τους και να ισορροπήσουν ώστε να έχουν δυνάμεις για την επόμενη εξόρμηση. Επειδή αγαπάνε το φαγητό και ιδιαίτερα τις λιχουδιές πρέπει να προσέξετε να μην πάρουν κιλά. Η εκπαίδευση μαζί τους είναι καθαρά θέμα συνεργασίας μεταξύ σας. Πρέπει να δώσετε σημασία στην επιλογή του χώρου εκπαίδευσης.Βασικά να είναι κάπου ήρεμα και ήσυχα μακριά από τους θορύβους.

Σκορπιός 

Εάν κάνατε την επιλογή να επιλέξετε ένα σκύλο σκορπιό, να ξέρετε ότι θα το έχετε αρκετά χρόνια κοντά σας να σας συντροφεύει γιατί αυτά τα σκυλιά έχουν απεριόριστη αντοχή και ικανότητα για επιβίωση. Πράγματι είναι σκυλιά με μικρό αλλά γεροδεμένο σώμα. Όταν σας κοιτάζουν με το διαισθητικό βλέμμα τους προσπαθούν να σας επιβάλουν την προσωπικότητά τους. Αρκετές φορές νιώθετε ότι κρύβουν μέσα τους μια δύναμη που όταν την αφήσουν να εκδηλωθεί τρομάζει τους γύρω τους. Αν συμβαίνει αυτό πρέπει να προσπαθείτε να καθοδηγείτε τον τρόπο έκφρασής τους χωρίς να δημιουργούν καταστροφέςστο περιβάλλον. Είναι επιθετικά σκυλιά κατά κανόνα. Εάν θέλετε να κερδίσετε την αγάπη τους πρέπει να είστε ειλικρινείς και καλοί μαζί τους. Στη πορεία θα δείτε ότι είναι δύσκολο να τους επιβάλετε την πειθαρχία γιατί έχουν την τάση να αμφισβητούν την εξουσία σας. Καλό είναι λοιπόν από την αρχή που θα συμβιώνετε μαζί να τους δείξετε την ανοχή και τα όριά σας και ιδίως ότι εσείς είστε ο ιδιοκτήτης. Είναι πιστοί και αφοσιωμένοι φίλοι και αψηφούν κάθε κίνδυνο προκειμένου να σας προστατέψουν. Ζηλεύουν και δεν τους αρέσει να έχετε κι άλλα ζώα στο σπίτι. Θέλουν η φροντίδα σας να είναι αποκλειστικά και μόνον γι’ αυτά. Για την εκπαίδευσή τους πρέπει να έχετε υπομονή κι επιμονή και σίγουρα θά έρθει η στιγμή που θα τον φέρετε στα νερά σας.

Τοξότης 

Αυτά τα σκυλιά ξέρουν πώς να διασκεδάζουν και πώς να έχουν εξωτερική δραστηριότητα στην ύπαιθρο επειδή είναι εξωστρεφή και παιχνιδιάρικα. Καλό είναι να μη τα αφήνετε μόνα τους στο σπίτι γι’ αρκετό διάστημα γιατί θα ξεσηκώσουν τη γειτονιά από τα γαβγίσματα και τα κλαψουρίσματα. Τους αρέσει να κοιμούνται πάνω στα ρούχα σας και να μυρίζουν τ' άρωμά σας. Αγαπούν τα άλλα ζώα και τους ανθρώπους. Έχουν όμως και την ανάγκη να τους δείχνετε κι εσείς την αγάπη σας γιατί αλλιώς θα μελαγχολήσουν. Επίσης επιζητούν τον έπαινό σας μετά από κάθε προσπάθεια. Το ταξίδι τους συγκινεί και γνωρίζουν τον ήχο που κάνει η αλυσίδα των κλειδιών του αυτοκινήτου, αλλά μπορούν εξίσου να μείνουν χαλαρά στο σπίτι. Πηγαίνουν με τη ροή των καταστάσεων, δεν είναι συνήθως προβληματικά. Πολύ τυχερά στη ζωή. Επίσης μπορεί να είναι αδέξια και έχουν μεγάλη ανάγκη να τρέχουν στα δάση. Αγαπούν την ελευθερία και δεν πρέπει να τους την στερείτε. Συχνά θα παρατηρήσετε ότι έχουν έντονο το συναίσθημα της ιδιοκτησίας. Θέλουν να έχουν το δικό τους χώρο στο σπίτι, το δικό τους πιάτο και το δικό τους κρεβάτι. Προσοχή μη τα πειράξετε γιατί θα δείτε την άλλη του πλευρά, την ατίθαση και δύστροπη. Πάντως δεν σταματάνε να κινούνται. Τη μια στιγμή κυνηγάνε τις γάτες, και την άλλη προσπαθούν να παίξουν με τη μπάλα. Γενικά δεν θέλουν τον περιορισμό γιατί έχουν κλειστοφοβία. Αν ασχοληθείτε με την εκπαίδευσή τους θα αντιληφθείτε ότι χρειάζονται αρκετό χρόνο για να τελειοποιήσουν τις εντολές σας λόγω ελλείψεως προσοχής στη λεπτομέρεια. Όμως στο τέλος θα γίνουν πειθαρχημένα σκυλιά έτοιμα για οτιδήποτε.

Αιγόκερως

Αυτά τα σκυλιά μπορούν να υπερνικήσουν τα ελαττώματα και τις δύσκολες αρχές καλύτερα από καθένα. Ωριμάζουν πολύ γρήγορα από τη μικρή ηλικία. Είναι επίμονα και σταθερά, μελετάνε προσεκτικά κάθε σκέψη και πράξη. Έχουν αυστηρό ύφος και φαίνονται υπερβολικά σοβαρά και απόμακρα. Το βλέμμα τους σας δίνει την εντύπωση του μεγάλου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν δημιουργούν προβλήματα και στέκονται σιωπηλά και μυστήρια. Τα δυο βασικά χαρακτηριστικά τους είναι η επιμονή και η καρτερία. Σε μερικά τους αρέσει να ζουν στην εξοχή και άλλα μέσα στο σπίτι. Πάντως όπως και νά ειναι διακρίνονται για την μεθοδικότητα και την ικανότητα να υπερπηδούν κάθε εμπόδιο, καθώς και για την φιλοδοξία και τη συνέπεια. Αυτά τα σκυλιά δεν συμπαθούν τον ανταγωνισμό. Όπως και τα σκυλιά παρθένος, αγαπούν τη ρουτίνα κι αισθάνονται ευτυχισμένα όταν υπάρχει τάξη στη ζωή τους. Θέλουν ν α τρώνε την ίδια ώρα καθημερινά και στο ίδιο πιάτο, να πηγαίνουν την βόλτα τους πάντα στο ίδιο σημείο, και να κοιμούνται πάντα στον ίδιο συγκεκριμένο χώρο μέσα στο σπίτι. Πάντως να ξέρετε ότι είναι ντροπαλά, και δεν θα σας προκαλέσουν δυσκολίες στο μεγάλωμά τους. Δεν βιάζονται ποτέ, κι είναι αυθόρμητα. Όσο περνάει ο καιρός θα ανακαλύπτετε ότι είναι πεισματάρικα και ζηλιάρικα ζώα. Χάνουν την ψυχραιμία τους όταν δουν κάποιο άλλο ζ ώο να μυρίζει το πιάτο τους, ή θυμώνουν όταν δεν πάνε την καθημερινή τους βόλτα. Εάν κατά την χρονική περίοδο της εκπαίδευσης ακολουθήσετε ένα τακτικό πρόγραμμα θα δείτε ότι δεν θα σας προβληματίσουν καθόλου και θα είναι πολύ αποδοτικά.

Υδροχόος 

Σκυλιά φιλικά με τον καθένα, έλκουν τους άλλους και τους αρέσει να «μιλούν». Έχουν ανάγκη από ελευθερία κινήσεων, και είναι πολύ πιο έξυπνα απ’ ότι αφήνουν να φαίνεται. Συχνά νομίζετε ότι είναι επιπόλαια, αλλά μπορούν να σας εκπλήξουν με τη νοημοσύνη τους. Σύντομα, θα σας διδάσκουν τα νέα τεχνάσματα. Βέβαια έχουν ορισμένες ιδιορρυθμίες όταν συμπεριφέρονται γιατί θέλουν να ξεχωρίζουν από τα άλλα ζώα. Έχουν φιλικές διαθέσεις με όλους, αλλά πολλές φορές γίνονται πεισματάρικα κι ενοχλητικά. Επειδή είναι πολύ περίεργα, και τους παραξενεύει το κάθε τι, τρυπώνουν παντού για να ερευνήσουν το μυστήριο. Ο πλανήτης Ουρανός που είναι κυβερνήτης του ζωδίου τους τα κάνει απρόβλεπτα και αγαπούν να σας δημιουργούν εκπλήξεις. Τρελαίνονται να πηγαίνουν βόλτα και θα προτιμούσαν να μη κάθονται καθόλου μέσα στο σπίτι. Η συμπεριφορά τους παρουσιάζει αλλαγές για τις οποίες ποτέ δεν είστε προετοιμασμένοι. Σας πιάνουν στον ύπνο. Να είστε σίγουροι ότι θα κάνουν αυτό που θέλουν και δεν θα προβληματιστούν για τις συνέπειες, αν θα τιμωρηθούν. Όταν βρίσκονται με τα άτομα ή τα ζώα που θα θεωρούν φίλους είναι πολύ εκδηλωτικά κι εξυπηρετικά. αλλιώς είναι λίγο απόμακρα. Πιθανόν κατά την διάρκεια της καθημερινής βόλτας να κάνουν καινούργιες φιλίεςκαι γνωριμίες. Στην εκπαίδευσή τους είναι αρκετά συνεργάσιμοι και μαθαίνουν γρήγορα. σ’ αυτό τους βοηθάει πολύ η μεγάλη νοημοσύνη τους. 

Ιχθείς

Ντροπαλά και ανασφαλή αλλά γεμάτα τρυφερότητα. Πλημμυρισμένα από ευγενικά συναισθήματα δεν σταματάνε να σας προφυλάσσουν. Είναι ρομαντικά και όσο εύκολα επηρεάζονται από τους γύρω, το ίδιο εύκολα απογοητεύονται. Η διάθεσή τους μεταβάλλεται συνέχεια. Έχουν την ανάγκη να υπάρχει νερό στο περιβάλλον τους και κάποιον για να τον φροντίζουν, είτε ζώο, είτε κάποιο άτομο. Γίνονται καλοί σύντροφοι και ζουν για να σας ευχαριστούν. Είναι μεγάλοι ηθοποιοί που προσφεύγουν ακόμη και στο να προσποιούνται το νεκρό για να τραβήξουν την προσοχή σας.Θα αφιερώσουν όλους το χρόνο και την ενέργειά τους στην αγάπη σας. Όταν πρόκειται να λείψετε μακριά τους για κάποιο διάστημα να τους αφήσετε κάποιο αντικείμενό σας για να σας αισθάνονται κοντά τους. Πιθανόν λόγω της ακαθόριστης συμπεριφοράς τους σας δημιουργούν δυσκολίες στη καθημερινότητα. Αυτό συμβαίνει άθελα τους γιατί μπερδεύονται και τα χάνουν. Ίσως παρατηρήσετε ότι κατά την διάρκεια της ημέρας τρώνε και κοιμούνται πολύ, ενώ το βράδυ περιπλανιόνται σ’ όλο το σπίτι. Θα μπορούσατε να τα αποκαλέσετε σκυλιά του σαλονιού, γιατί είναι νωχελικά και τους αρέσει να ξαπλώνουν στον καναπέ. Αγαπούν πολύ τους γύρω τους και θέλουν να τους βλέπουν ευτυχισμένους. Έτσι κάνουν οτιδήποτε για να σας ευχαριστήσουν. Προσέξτε γιατί έχουν την τάση να γίνονται κακομαθημένα όταν καλοπερνάνε. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης πρέπει να τους δείξετε ότι αυτή είναι υποχρεωτική και να επιμένετε στην εφαρμογή της γιατί τις περισσότερες φορές μπερδεύουν τις εντολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.