Puppy News☛

Οι «ΞΕΝΟΙ» κλέβουν τα σκυλιά «μας»...


Kάθε μέρα χιλιάδες σκύλοι πεθαίνουν στο δρόμο και ξαφνικά μας έφαγε η αγωνία για την τύχη των εφτά σκύλων της Δανέζας που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στη χώρα μας; Τι κι αν ξαφνικά φωνάζει ένας ολόκληρος λαός με σίγουρα μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς ως προς τα κατοικίδια; Τι κι αν γίνονται πορείες διαμαρτυρίας στις ελληνικές πρεσβείες ανά τον κόσμο;
Tι κι αν οι «ξένοι» υπογράφουν επιστολές διαμαρτυρίας; (http://www.petitionspot.com/petitions/freeourdogs).

Ακριβά πλήρωσε η Δανέζα ιδιοκτήτρια 7 σκύλων την επιθυμία της να επισκεφθεί την Ακρόπολη, λίγο πριν την αναχώρησή της από την Ελλάδα, αφού οι σκύλοι της κατασχέθηκαν και η συνοδός τους συνελήφθη.Το περιστατικό αυτό έρχεται να ταράξει τους φιλοζωικούς κύκλους, λίγo μετά τη δικαίωση, από την Εισαγγελία Πειραιώς, των εθελοντών του σωματείου «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ» για την υπόθεση των 58 σκύλων που ταξίδευαν απo Χανιά με προορισμό τη Γερμανία. Κανένας μας δε μπορεί πλέον να εφησυχάζει στην Ελλάδα, όταν σχετίζεται με σκύλους, καθώς ολιγομελείς κύκλοι «προστατών», που δρουν με τις ευλογίες των αρχών, σε πρώτη ευκαιρία, εξαπατούν τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας και προκαλούν παράνομες συλλήψεις και κατασχέσεις ζώων. Οι αρχές οφείλουν, βέβαια, να γνωρίζουν το νόμο, πριν σπεύσουν στην εφαρμογή του, καθώς και το γεγονός ότι οι «προστάτες» είναι αναρμόδιοι να εισηγούνται συλλήψεις και όποιο άλλο μέτρο, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

Γεγονός πάντως είναι πως μετά την πρόσφατη σύλληψη μιας Νορβηγίδας που συνόδευε ιδιόκτητα σκυλιά από τη Χίο στην Αθήνα, όσοι μεταφέρουμε ή ακόμα βγάζουμε βόλτα, περισσότερα από δύο κατοικίδια κινδυνεύουμε να θεωρηθούμε ύποπτοι εμπορίας ή παράνομης μεταφοράς ζώων. Κακά τα ψέματα, όσα έγγραφα και αν προσκομίσουμε, τα ζώα κινδυνεύουν να κατασχεθούν και εμείς να περάσουμε τη νύχτα στο κρατητήριο.
Ας δούμε πως εξελίχθηκε η υπόθεση : Επτά σκύλοι μεταφέρονταν από Χίο προς Πειραιά, συνοδευόμενοι από μια Νορβηγίδα, με προορισμό το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου τους περίμενε το αφεντικό τους, η Δανέζα Helene Schoenberg, προκειμένου να ταξιδέψουν μαζί στη Δανία όπου είναι και ο χώρος κατοικίας της. Τα ζώα χρειάστηκε να συνοδεύσει στο πλοίο άτομο εμπιστοσύνης της ιδιοκτήτριας, αφού η πτήση που έφερνε την οικογένεια της Helene από τη Χίο στην Αθήνα, μια μέρα νωρίτερα, προκειμένου να προλάβουν μια επίσκεψη στην Ακρόπολη, δε δεχόταν σκύλους.

Το πρώτο ύποπτο συμβάν παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από Χίο προς Πειραιά, με την εξαφάνιση ενός από τα 7 ζώα και ενώ η συνοδός τους είχε πάει να τους φέρει φρέσκο νερό. Χρειάστηκε να μεσολαβήσει ο καπετάνιος, προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα για το «χαμένο» ζώο. Ο σκύλος βρέθηκε λίγο αργότερα, τοποθετημένος μέσα σε ειδικό κλουβί του σκάφους από μια κυρία, η οποία προχώρησε σε κλοπή με τον ισχυρισμό ότι το συγκεκριμένο ζώο το γνώριζε. Στη συνέχεια, ενημέρωσε μια άλλη κυρία και αυτή, με τη σειρά της το Λιμενικό, μη διστάζοντας να προβεί και σε μήνυση για παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς(!). Τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου, άνδρες του Λιμενικού Σώματος προχώρησαν σε σύλληψη της Νορβηγίδας συνοδού, καθώς και σε κατάσχεση των ζώων, χωρίς ποτέ να ειδοποιηθεί η ιδιοκτήτριά τους.

Η Δανέζα ιδιοκτήτρια των ζώων, Helene Schoenberg, μάταια περίμενε, με την οικογένεια της, την άφιξη των σκύλων της στο αεροδρόμιο. «Οι σκύλοι δεν έφτασαν ποτέ στο αεροδρόμιο. Αντίθετα λάβαμε ένα φρικτό τηλεφώνημα που μας ειδοποιούσε πως η Λίνε είχε συλληφθεί και τα αγαπημένα μας σκυλιά είχαν κατασχεθεί», εξηγεί η Helene. «Καθώς ήμασταν όλοι προετοιμασμένοι για την επιστροφή στο σπίτι, μαζί με τους σκύλους μας, νιώσαμε συντετριμμένοι, με τα παιδιά να κλαίνε ασυγκράτητα, ζητώντας να μάθουν ποια ήταν η γυναίκα που πήρε τα σκυλιά μας. Είναι πράγματι δυνατό, στην Ελλάδα, να μπορούν να κατασχεθούν κατοικίδια που ανήκουν σε ιδιώτες, που φέρουν μικροτσίπ και που συνοδεύονται από όλα τα σωστά έγγραφα; Και από ποιον; Κανένας δεν μπορεί να μας καθησυχάσει και να μας διαβεβαιώσει για το μέλλον και την ασφάλεια των ζώων μας. Έπρεπε να είναι εδώ, μαζί μας, να παίζουν στον κήπο με τα παιδιά, να τα πνίγουμε στα φιλιά και στα χάδια και άντ’ αυτού βρίσκονται πίσω από κάγκελα. Και εμείς, εδώ, στο σπίτι, με ένα μεγάλο «γιατί», ελπίζουμε σύντομα η ελληνική κυβέρνηση να πράξει το σωστό και να μας επιστρέψει τους σκύλους μας».

Η υπόθεση οδηγείται πλέον στα δικαστήρια και οι μεγάλοι χαμένοι είναι για άλλη μια φορά τα ζώα που κατασχέθηκαν.
Παράκληση όλων μας, προς τη δικαιοσύνη, είναι να επισπευσθεί η ακροαματική διαδικασία προκειμένου να τελειώσει σύντομα αυτός ο Γολγοθάς για τα επτά ζώα, πριν προκληθεί κάποια σοβαρή βλάβη στην υγεία τους, δεδομένου ότι πολλές μεταδοτικές ασθένειες εμφανίζονται, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, σε χώρους όπου συνωστίζονται πολλά ζώα. Αν κάτι συμβεί σε κάποιο από τα ζώα που κατασχέθηκαν - όσο παραμένουν στον ιδιωτικό ξενώνα όπου μεταφέρθηκαν μετά από κινητοποίηση του Δήμου Αθηναίων - ποιος θα θεωρηθεί υπεύθυνος και ποιος θα εξηγήσει στην οικογένεια της Helene ότι το ζώο αυτό πέθανε «ελληνικά»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.