Puppy News☛

Ασχήμια μου...καμάρι μου.


Επιχείρηση «πειστήρι», για να προτιμήσετε ημίαιμο. Θέλετε να υιοθετήσετε σκύλο και ανοίγετε το βιβλίο με τις φυλές. Σκεφτήκατε όμως, γιατί θέλετε να αγοράσετε σκύλο κάποιας φυλής ή αν «απλά» θέλετε καθαρόαιμο για επίδειξη;
Πριν κάνετε οτιδήποτε, σκεφτείτε τα θετικά του να υιοθετήσετε σκύλο ημίαιμο και για αρχή ξεκινήστε από αυτό εδώ το «πειστήρι».


«Ζω με τη Νέλλη, διότι είναι υποκριτικό να θέλουμε οι πάντες και τα πάντα γύρω μας να πληρούν τα αντικειμενικά αισθητικά πρότυπα που μας επιβάλλουν.» -Ναταλία Αθανασιάδου


«Μια σχέση θα ξεκινήσει όταν ο ένας θα συναντήσει τη ματιά του άλλου. Αυτό θα γίνει όταν βρεθεί στο δρόμο σας ένας σκύλος όπως ακριβώς τον φανταζόσαστε και αν είναι γραφτό, τότε αυτό το σκυλί να είστε σίγουροι ότι θα έρθει να σας βρει.» - Δροσιά Δημοπούλου


Με φαντασία διαλέξτε αυτό που στους άλλους φαίνεται ασήμαντο, αλλά που σε εσάς φαντάζει όμορφο. Με ευαισθησίες υιοθετήστε σκυλάκια που έχουν την ανάγκη σας. Η αγάπη που θα λάβετε θα είναι διπλή και την έχετε ανάγκη όσο και αυτά.»-Φωτεινή Γαζεπίδου


Μακάρι να επιλέξετε έναν αδέσποτο σκύλο. Έναν ημίαιμο κόπρο, που θα είναι μοναδικός και που όσο πιο «μπελάς» είναι ως κουτάβι, με σωστή εκπαίδευση και υπομονή, τόσο καλύτερος θα εξελιχθεί ως ενήλικας. - Λουίζα Κατσαρού


Ο ημίαιμος, γνωστός και σαν κόπρος, εκτός από την ανάγκη να υιοθετηθεί για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους, έχει και πολλά θετικά στοιχεία στο χαρακτήρα, την προσωπικότητά του, έχει ακόμα και λόγους να σας κάνει να περηφανεύεστε και το βασικότερο... έχει γίνει της μόδας και κυκλοφορεί στα πιο χλιδάτα σπίτια.


Σπάνια Εμφάνιση
Ο ημίαιμος είναι μοναδικός. Έχει δικά του χρώματα, σχήματα και τρίχες... Τρίχες παντού, σε διαφορετικό μήκος και μάκρος να πετούν από τα αφτιά, τη μύτη, τη μουσούδα, τις πατούσες. Tα χρώματά του είναι διάφορα και το βλέμμα του μοναδικό. Η εμφάνιση του ημίαιμου αφήνει εκπλήξεις για το μέλλον, καθώς όσο μεγαλώνει τα χρώματά του αλλάζουν, σκουραίνουν, το τρίχωμα μακραίνει κατά τόπους, έχει πολύχρωμα νύχια και η μύτη είναι ίσως δίχρωμη. Αυτό το πολυμορφικό χαρακτηριστικό του ημίαιμου είναι και το σπουδαιότερο κίνητρο για μια ζωή μαζί του γεμάτη σασπένς. Σκύλο της ίδιας φυλής δε θα βρείτε ποτέ, είναι μοναδικό κομμάτι, άρα και πολύτιμο.


Μόστρα
Επιδείξετε το σκύλο σας. Είναι ο Μοναδικός στον κόσμο και του αξίζει να καμαρώνετε γι’ αυτόν. Είναι αστείος, περίεργος, πολύχρωμος και ξεχωριστός. Η ουρά του σχηματίζεται από μακριές τρίχες, ενώ στο υπόλοιπο σώμα το τρίχωμα είναι κοντό. Τραβάτε τα βλέμματα και μπορείτε, εύκολα πλέον, να κάνετε γνωριμίες, αφού όλοι θα σταματούν για να δουν τα τεράστια αφτιά του και τα κοντά του πόδια και θα σας ρωτούν διαρκώς, “τι ράτσα είναι”. Αν είστε και άνθρωπος που περηφανεύεται για τα ακριβά του γούστα, έχετε ακόμη ένα λόγο να καμαρώνετε. Όταν τον βρήκατε είχε ερλιχίωση, καλααζάρ, μία ωτίτιδα και ένα σπασμένο πόδι… σύνολο 3000 - 5000 ευρώ. Καλός λόγος για να διαλαλείτε πόσο ακριβά σας κόστισε, όταν για το καθαρόαιμο θα δίνατε μόλις 200-1000 ψωροευρουλάκια. Αν λοιπόν είστε έτοιμοι για σκύλο, δοκιμάστε να πάρετε ένα ημίαιμο κουτάβι και αυτό για να σας ευχαριστήσει, κάθε μήνα θα σας προσφέρει και μία νέα έκπληξη στην όψη του!


Τι δήλωσαν περήφανοι κηδεμόνες ημίαιμων για την επιλογή τους!

Φωτεινή Γαζεπίδου, Αφιδνές, 5 σκυλιά και μία γάτα, κανένα ράτσας
-Πώς αποφάσισες να υιοθετήσεις ένα τόσο ημίαιμο σκύλο, που δε μοιάζει με τίποτα;
-«Καταρχήν, θέλω να τονίσω ότι αγαπώ όλα τα σκυλιά είτε αυτά είναι ράτσας είτε ημίαιμα. Έχω όμως μια αδυναμία στα σκυλιά που ξεχωρίζουν ως προς την εμφάνισή τους, δηλαδή σε όσα δεν ανήκουν σε κάποια φυλή με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Μου φαίνονται χαριτωμένα και τόσο διαφορετικά! Η Κολλάζ είναι μίξη πολλών φυλών σκύλων, αστεία και μοναδική! Πέρα όμως από την εμφάνισή της, μας τράβηξε η προσωπικότητά της, καθώς είναι πολύ δοτικό σκυλάκι, που μπορεί να σε γλείφει με τις ώρες, πολύ προσαρμοστική, ξύπνια, κοινωνική με τους ανθρώπους και παιχνιδιάρα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την άπιαστη εμφάνισή της, μας έκαναν να την αγαπήσουμε και να την κάνουμε μέλος της πολυπληθούς ανένταχτης ημίαιμης οικογένειάς μας.»
Έκανα το λάθος, αφού τον φρόντισα για 2 εβδομάδες, να τον δώσω για υιοθεσία σε συγγενείς, επειδή ήδη μετρούσα στο σπίτι μου 4 σκυλιά του δρόμου, υιοθετημένα πλέον, αλλά αντί αυτού τον παρέλαβα σακατεμένο. Μάλλον ήταν γραφτό του να ξαναγυρίσει σε μένα. Τρία χρόνια έκανε να γιατρευτεί, τρία χειρουργεία και πολλούς μήνες αποθεραπείας και φαρμακευτικών αγωγών. Τώρα πλέον επτά χρονών, πιο ζωηρός από κουτάβι, φαγανός και ακούραστος, κουρνιάζει πάντα κάτω από τη μασχάλη μου, κοιτάζοντάς με στα ματιά… και το όνομα αυτού Πάρις, λόγω της σπάνιας ομορφιάς που διαθέτει.»
-Τι προτείνεις στους ζωόφιλους να κάνουν, αν θέλουν να υιοθετήσουν σκύλο;
-«Μία σχέση θα ξεκινήσει όταν ο ένας θα συναντήσει τη ματιά του άλλου. Αυτό θα γίνει πραγματικά, όταν βρεθεί στο δρόμο σας ένας σκύλος όπως ακριβώς τον φανταζόσαστε και αν είναι γραφτό να γίνετε «γονείς», τότε αυτό το σκυλί να είστε σίγουροι ότι θα έρθει να σας βρει, χωρίς πολύ ψάξιμο και σκέψη. Το σωστό timing μετράει: μπορεί να είναι στην επόμενη γωνιά και να σας περιμένει, κουνώντας ουρίτσα ή ζητώντας χάδια. Αν θέλετε να υιοθετήσετε σκύλο, απλά κοιτάξτε γύρω σας. Και αν είστε ζωόφιλοι, κάνετε το σκύλο που θα διαλέξετε ισότιμο μέλος της οικογένειάς σας.»

Ναταλία Αθανασιάδου, Σύρος, 1 σκύλος, 1 γάτα, ημίαιμα
-Πώς αποφάσισες να υιοθετήσεις ένα τόσο ημίαιμο σκύλο, που δε μοιάζει με τίποτα;
-«Υιοθέτησα τη Νέλλη, γιατί είναι ένα τόσο διαφορετικό και ιδιαίτερο πλασματάκι και επειδή όταν βρέθηκε παρατημένη ήταν ήδη 10 ετών. Η Νέλλη πολύ δύσκολα θα έβρισκε ζεστασιά σε κάποιο σπίτι. Με εξέπληξε με την επιμονή της να ζήσει μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας. Η Νέλλη δε θα επιβίωνε μόνη της στους δρόμους της Αθήνας, όπου κάποιος απάνθρωπος φρόντισε, ελαφρά τη καρδία, να την παρατήσει. Η Νέλλη είχε πραγματική ανάγκη από ένα ζεστό σπίτι. Ζω με τη Νέλλη, που μπορεί να μη μοιάζει με κανένα άλλο σκυλί, αλλά εκεί έγκειται η ομορφιά και μοναδικότητά της. Ζω με τη Νέλλη, διότι είναι υποκριτικό να θέλουμε οι πάντες και τα πάντα γύρω μας να πληρούν τα αντικειμενικά αισθητικά πρότυπα που μας επιβάλλουν. Ζω με τη Νέλλη, διότι είμαι και εγώ ημίαιμη.»
-Τι προτείνεις στους ζωόφιλους να κάνουν, αν θέλουν να υιοθετήσουν σκύλο;
-«Θα πρέπει να έχουν ζυγίσει πολύ καλά την απόφαση αυτή και να διερευνήσουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν κάποιο από τα χιλιάδες αδέσποτα, που τριγυρνούν στους δρόμους της πόλης μας - όποια και είναι αυτή, την ίδια εικόνα βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα - ή να επισκεφθούν κάποιο κυνοκομείο, όπου συγκεντρώνονται εκατοντάδες αδέσποτα από σωματεία και δήμους. Δεν πρέπει να απευθύνονται σε pet shop, διότι έτσι ενθαρρύνουν και διαιωνίζουν το καταδικαστέο εμπόριο ζώων και ψυχών. Αγοράζοντας από pet shop, εκτός του ότι υποστηρίζουν τις ενέργειες του συγκεκριμένου εμπόρου και του «παραγωγού» από τον οποίο προμηθεύεται, καταδικάζουν και μία άλλη ζωή, που είναι αδέσποτη σε θάνατο. Πριν προβείτε σε υιοθεσία σκύλου, αναλογιστείτε τις ευθύνες που προκύπτουν, διότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια, ούτε αντικείμενα, αλλά ζώντες οργανισμοί με συναισθήματα και ανάγκες.»

Λουίζα Κατσαρού, Υμηττός, 2 ημίαιμοι σκύλοι – Η Κουτ, μπασταρδέ ολέ ολέ!
-Πώς αποφάσισες να υιοθετήσεις ένα τόσο ημίαιμο σκύλο, που δε μοιάζει με τίποτα;
-Την Κουτ, την έφεραν στον κτηνίατρο κάτι πιτσιρίκια. Είχε σπασμένο πόδι και μόλυνση του αναπνευστικού. Ο άνθρωπος προσπάθησε να την προωθήσει για υιοθεσία, αλλά δεν είχε, φαίνεται, την επιθυμητή εμφάνιση, οπότε έπρεπε να πάει στο κυνοκομείο. Επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο για ένα ανεμβολίαστο κουτάβι, προσφέρθηκα να τη φιλοξενήσω μέχρι να αναρρώσει και να βοηθήσω με αγγελίες. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε τίποτα. Βγάλαμε όμορφες φωτογραφίες, κολλήσαμε παντού αφισούλες, μα κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Ήταν και καλοκαίρι και το πήρα απόφαση να ξαναπροσπαθήσω από Σεπτέμβριο. Στο διάστημα όμως αυτό, ανακάλυψα πως το κουτάβι που είχα στα χέρια μου, εκτός από εντελώς ημίαιμο ήταν και φοβερά αεικίνητο με τη ζημιά και την τρέλα στο αίμα του. Και αυτό ήταν που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το άλλο μου σκυλί, την Ντάλια, ένα παρατημένο κυνηγόσκυλο, που μόνο με την Κουτ έπαιζε και συνεχίζει μετά χαράς να παίζει! Έτσι, αποφασίστηκε ότι αυτό το τρελόσκυλο θα έμενε και έγινε το πιο υπάκουο και τρυφερό πλάσμα και καθημερινά με κάνει περήφανη. Και ναι, δε μοιάζει με τίποτα και αυτό είναι που με ξετρελαίνει!
-Τι προτείνεις στους ζωόφιλους να κάνουν, αν θέλουν να υιοθετήσουν σκύλο;
-Να το ξανασκεφτούν. Ένας σκύλος είναι τεράστια δέσμευση. Έχει ανάγκες, απαιτεί μεγάλο μέρος από το χρόνο σου, σε αναγκάζει σε καθημερινή βάση να έρχεσαι σε αντιπαράθεση με τον περίγυρό σου για τα πιο απλά πράγματα, διπλασιάζει το χρόνο που αφιερώνεις σε καθαριότητα, ξε- χνάς την ελευθερία να κάνεις ότι θέλεις ανά πάσα στιγμή και τα οικονομικά σου υποφέρουν.Αν κάποιος θεωρεί αυτά υπερβολικά, να το ξεχάσει. Δεν είναι για σκύλο. Αν τα καταλαβαίνει και παρόλα αυτά θέλει να υιοθετήσει, τότε κερδίζει τον καλύτερο σύντροφο της ζωής του - μια μοναδική εμπειρία. Μακάρι να επιλέξει έναν αδέσποτο σκύλο. Έναν ημίαιμο κόπρο, που θα είναι μοναδικός και που, από τη δική μου πείρα τουλάχιστον, όσο πιο «μπελάς» είναι ως κουτάβι, με σωστή εκπαίδευση και υπομονή, τόσο καλύτερος θα εξελιχθεί ως ενήλικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.