Puppy News☛

Κλείστε την πόρτα στον καρκίνο.


10 συμβουλές για να μειώσετε τις πιθανότητες.
Ο καρκίνος δεν απειλεί μόνο τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα. Στους σκύλους αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου.
Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τα θλιβερά στατιστικά που έχει περισυλλέξει το ίδρυμα για την καταπολέμηση του καρκίνου στους σκύλους, με έδρα την Αμερική (National Canine Cancer Foundation). Σύμφωνα με αυτά, ένας στους τρεις σκύλους προσβάλλεται από την επάρατη νόσο και, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των κτηνιάτρων, το 50% αυτών τελικά καταλήγει.

οι κτηνίατροι συνιστούν να αποφεύγουμε να κάνουμε τα κατοικίδιά μας παθητικούς καπνιστές

Τι πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους αγαπημένους μας τετράποδους; Υπάρχει τρόπος να τους θωρακίσουμε απέναντι στη θανατηφόρο ασθένεια, να μειώσουμε αυτές τις πιθανότητες; «Ναι», απαντούν οι ειδικοί και επισημαίνουν πως όλα κρύβονται πίσω από τη λέξη «Πρόληψη».

-Αποφύγετε τη μόλυνση της ατμόσφαιρας στο σπίτι σας. Αν καπνίζετε, κρατήστε το σκύλο ή τη γάτα σας μακριά από τον καπνό του τσιγάρου σας. Παρότι δεν έχουν ακόμα γίνει οι έρευνες που να αποδεικνύουν πως το παθητικό κάπνισμα έχει τις ίδιες επιπτώσεις στα ζώα, όπως και στους ανθρώπους, οι κτηνίατροι συνιστούν να αποφεύγουμε να κάνουμε τα κατοικίδιά μας παθητικούς καπνιστές. Ούτως ή άλλως αερίζετε καλά το σπίτι σας προκειμένου να μειώσετε την εσωτερική μόλυνση της ατμόσφαιρας. Φυτά εσωτερικού χώρου, όπως η ζέρμπερα και τα χρυσάνθεμα φιλτράρουν τον αέρα. Επίσης, προτιμήστε φυσικά (οικολογικά) προϊόντα για τον καθαρισμό του σπιτιού σας. Δε θα βοηθήσετε μόνο τα κατοικίδιά σας αλλά και τους εαυτούς σας.

-Μην το αφήνετε να πίνει νερό από τη βρύση και αλλάζετε συχνά το νερό στην ποτίστρα του. Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, το νερό της βρύσης είναι συχνά μολυσμένο με τοξικές και χημικές ουσίες, όπως ο μόλυβδος, το αρσενικό και τα νιτρικά βακτήρια. Το αγνό νερό, εμφιαλωμένο ή αποσταγμένο, δε θωρακίζει μόνο το κατοικίδιό σας από τη δημιουργία καρκίνου, αλλά σύμφωνα με κτηνιάτρους το βοηθά να αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα του και να νιώθει ευεξία. Είναι κάπως υπερβολικό να του δίνετε εμφιαλωμένο, θα σκέφτεστε. Αντ’ αυτού μπορείτε να αγοράσετε από το εμπόριο μια κανάτα με φίλτρο νερού (που θα αλλάζετε κάθε μήνα) για να καλύψετε τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας ή ένα μόνιμο σύστημα καθαρισμού νερού που θα το συνδέσετε με το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού σας προκειμένου να το χρησιμοποιείτε άφοβα και στο μαγείρεμα. Μπορεί να σας φαίνεται φθηνότερο να προμηθευτείτε εμφιαλωμένα νερά, στο πέρασμα του χρόνου όμως θα διαπιστώσετε ότι οι συσκευές που φιλτράρουν το νερό συμφέρουν – για να μην υπολογίσουμε και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα πλαστικά μπουκάλια.

-Μην τα αφήνετε να έρχονται σε επαφή με νερό στο δρόμο. Οι λακκούβες με νερό μπορεί να περιέχουν σκόνη από φρεναρίσματα οχημάτων, σαπούνια ή άλλες τοξικές καρκινογόνες ουσίες που λίμνασαν εκεί. Απαγορεύστε του την πρόσβαση, είναι για το καλό του (κι αν έχετε νερόσκυλα, περαστικά σας).

-Κρατήστε τα κατοικίδιά σας μακριά από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Μην τα αφήνετε να κοιμούνται ή να ξεκουράζονται μπροστά ή κοντά στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο φούρνο μικροκυμάτων, στους υπολογιστές. Αποφύγετε την τοποθέτηση του κρεβατιού τους κοντά σε πρίζες ή άλλες ηλεκτρικές παροχές.

-Επιλέξτε μόνο φυσικά προϊόντα για τους ψύλλους και τα τσιμπούρια. Τα περισσότερα σπρέι και τα κολάρα για τους ψύλλους και τα τσιμπούρια δεν απωθούν τα παράσιτα αλλά τα σκοτώνουν – περιέχουν δηλαδή δηλητήριο. Προτιμήστε φυσικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και είναι εξίσου αποτελεσματικά χωρίς ωστόσο να απειλούν την υγεία του ζώου σας.

-Ποτέ στην καρότσα του οχήματός σας. Εκτός από τον κίνδυνο του ατυχήματος που ελλοχεύει, ο σκύλος σας αναγκαστικά θα εισπνεύσει τον καπνό και την αιθαλομίχλη από την εξάτμιση του δικού σας και άλλων οχημάτων.

-Στειρώστε τα ζώα σας. Δε θα βοηθήσετε μόνο στη μείωση των αδέσποτων, αλλά θα καταφέρετε να προστατέψτε το σκύλο σας από συγκεκριμένες μορφές καρκίνου. Στατιστικές που έχουν γίνει στο εξωτερικό έχουν δείξει ότι οι θηλυκοί σκύλοι που στειρώθηκαν πριν τον πρώτο οίστρο έχουν πιθανότητες μόλις 15% να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού και καμία πιθανότητα να προσβληθούν από πυομήτρα. Αν στειρωθούν μετά τον πρώτο οίστρο το ποσοστό αυξάνεται στο 75%. Ενώ αν δε στειρωθούν ποτέ οι πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού σε μεγάλη ηλικία αυξάνονται στο 85%.

-Γυμνάζετε το ζώο σας τακτικά. Είκοσι λεπτά την ημέρα αρκούν για να είναι ο σκύλος σας υγιής. Σύμφωνα με κτηνιάτρους η χρήση των μυών διεγείρει όλους τους ιστούς και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Τα αγγεία του αίματος διευρύνονται και η πίεση ανεβαίνει, με αποτέλεσμα οι ιστοί να οξυγονώνονται και αυτό βοηθά τον οργανισμό του να αποτοξινώνεται.

Αν ψεκάζετε τα φυτά, μην αφήνετε το σκύλο σας να έχει πρόσβαση στον κήπο. Έρευνες που έγιναν σε Αντικαρκινικά Κέντρα της Αμερικής έδειξαν πως σκύλοι – οι κάτοχοι των οποίων χρησιμοποιούν ζιζανιοκτόνα - έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκινικά λεμφώματα συγκριτικά με εκείνους που δε χρησιμοποιούν. Προτιμήστε οργανικά προϊόντα, που υπάρχουν στο εμπόριο, αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε.

-Κρατήστε το σκύλο σας μακριά από το στρες. Η οργή, η ανυπομονησία και η στεναχώρια στρεσάρουν το κατοικίδιό σας. Αυτά τα συναισθήματα ενεργοποιούν το συκώτι και το κάνουν υπερδραστήριο και εκεί μπορεί να δημιουργηθούν όγκοι. Το στρες στους σκύλους προκαλείται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η εγκατάλειψη, η απουσία του ιδιοκτήτη, ένα διαζύγιο ή μια αλλαγή στο περιβάλλον του σπιτιού. Η σταθερή ώρα του φαγητού του, το μασάζ και η αγάπη είναι μερικά από όσα μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το στρες.

National Canine Cancer Foundation
«Το πάθος που μας οδηγεί προέρχεται από τη βίωση του καρκίνου και την επίδρασή του στους αγαπημένους μας. Οδηγούμαστε από το χώρο που καλυπτόταν από την αγάπη μας για τους σκύλους μας και τώρα είναι κενός στην ψυχή μας».
Η διακήρυξη του Ιδρύματος για την Καταπολέμηση του Καρκίνου στους Σκύλους (National Canine Cancern Foundation) τα λέει όλα. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που εδρεύει στην Αμερική, παλεύει για να κλείσει τα κενά. Όχι μόνο εκείνα που δημιουργήθηκαν στις καρδιές τους, όταν οι αγαπημένοι τετράποδοι φίλοι τους «χτυπήθηκαν» από την επάρατη νόσο, αλλά για να πάψουν να δημιουργούνται τέτοια κενά, από αντίστοιχες απώλειες και σε άλλους φιλόζωους.

Αυτή είναι η αποστολή τους: να εξαλειφθεί ο καρκίνος, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας στους σκύλους.
Με τα χρήματα που χορηγεί σε επιστήμονες, το ίδρυμα φιλοδοξεί να σώσει ζωές, να βρει αποτελεσματικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της ασθένειας στους σκύλους, μεθόδους προκειμένου να διαγιγνώσκεται έγκαιρα η ασθένεια και γιατί όχι να βρεθεί ο τρόπος για την πλήρη ίασή της.

Από τον Ιούλιο του 2006, το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση του Καρκίνου στους Σκύλους, χρηματοδοτεί πέντε ερευνητικά προγράμματα.
Ποια ήταν η αιτία για τη δημιουργία αυτού του ιδρύματος; Η απώλεια της Χόλι και του Μπέιλι, δυο γλυκύτατων Γκόλντεν Ριτρίβερς, που προσβλήθηκαν από καρκίνο σε ηλικία 9 και 8 ετών.
Πού θα τους βρείτε; Στην ιστοσελίδα: National Canine Cancer Foundation.. Είκοσι πέντε δολάρια αρκούν για να βοηθήσετε και εσείς τις προσπάθειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.