Puppy News☛

Αδέσποτα ζώα.

Του Σπύρου Κύκνα πρόεδρου του ΦΙΠΕΣΑ

Σύνηθες φαινόμενο, στην περιοχή που ο καθένας μας ζει, να συμβιώνει παρέα με αδέσποτα ζώα . Σκυλιά στο σύνολο τους, παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους ή από γέννες αδέσποτων και δυστυχώς και δεσποζούμενων σκυλιών. Ζώα που δεν επέλεξαν να ζούνε στο δρόμο, να “ενοχλούν” την καθημερινότητα μας και να δημιουργούν, κατά πολλούς, φόβο, οίκτο, ή και ακόμα απόγνωση για το τι θα γίνει. Ευ¬θύνη έχουμε όλοι μας, η πολιτεία, οι ιδιοκτήτες και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά
Στο Δήμο Αχαρνών λειτουργεί ο “Φιλοζωικός και περιβαλλοντικός σύλλογος Αχαρνών” (ΦΙΠΕΣΑ). Σκοπός του συλλόγου η καταγραφή, η σήμανση, η στείρωση όλων των αδέσποτων καθώς και η θεραπεία όσων νοσούν. Ωκ εκ τούτου ο Δήμος Αχαρνών συνεργάζεται με κτηνίατρο καθώς και με το ΔΙΚΕΠΑΖ.
 

Για μία λίγο πιο άνετη συμβίωση μαζί τους παραθέτω κάποιες απλές αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές:
1) Σε περίπτωση που δείτε μη στειρωμένο, άρρωστο; επιθετικό αδέσποτα, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Φιλοζωικού και περιβαλλοντικού συλλόγου Αχαρνών στο τηλέφωνο 210-2415514 και ώρες 8,30¬3µ.µ.
2) Ένα μπολάκι με δροσερό νερό και φαί θα κρατήσει το αδέσποτο χορτάτο, φιλικό και δεν θα ξεσκίσει ποτέ τις σακούλες των σκουπιδιών.
3) Τα ζώα αισθάνονται ότι ακριβώς και οι άνθρωποι, φόβο, απειλή, εγκατάλειψη, πόνο … Ας μάθουμε στα παιδιά μας πως τα αδέσποτα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ψυχές αφημένες στο δρόμο. Η εγκατάλειψη καθώς και η κακοποίηση ζώου, διώκονται ποινικά. Σε περίπτωση που είσαστε γνώστες τέτοιων συμπεριφορών μη διστάσετε άμεσα να καταγγείλετε επώνυμα το γεγονός στα γραφεία του συλλόγου και στον πρόεδρο αυτού Kύκvα Σπύρο. Η σιωπή, είναι συνενοχή.
4) Στειρώνουμε τα δεσποζούμενα σκυλιά μας. Έτσι αποφεύγουμε τη δημιουργία και νέων αδέσποτων και προστατεύουμε την υγεία του ζώου μας από πιθανότητα ψευδοκύησης και άλλων σοβαρότερων ασθενειών.
5) Τους καλοκαιρινούς μήνες και τις περιόδους των εορτών (Χριστούγεννα, Πά¬σχα) παρατηρούμε αύξηση των αδέσποτων. Τα ζώα είναι μέλη της οικογένειάς μας και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.
6) Σε περίπτωση που βρούμε κουτάβια μέσα σε κάδο σκουπιδιών ή οπουδήποτε αλλού, τα μεταφέρουμε σε ασφαλές σημείο και ενημερώνουμε τον σύλλογο.
7) Εάν εμείς ή κάποιος που γνωρίζουμε, ενδιαφέρεται να αποκτήσει σκύλο ή και γάτα, ένα αδέσποτο είναι η καλύτερη λύση. Ο σύλλογος έχει προς υιοθεσία δεκάδες αδέσποτα που δίνονται εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα και στειρωμένα.
 

Ο “Φιλοζωικός και περιβαλλοντικός σύλλογος Αχαρνών” καλεί όλους εσάς να γίνετε μέλη στον αγώνα που καθημερινά δίνει για τα αδέσποτα της πόλης των Αχαρνών. Τα προβλήματα πολλά. Όλοι μαζί, εθελοντικά μπορούμε να πράξουμε τα μέγιστα. Για να τα καταφέρουμε, ο Δήμος Αχαρνών να αποτελέσει πρότυπο Δήμου και παράδειγμα προς μίμηση.
Ας μην ξεχνάμε ποτέ πως ο Πολιτισμός ενός έθνους, κρίνεται από την συμπεριφορά. του στα ζώα και κυρίως στα αδέσποτα. (για οποιαδήποτε πληροφορία, εγγραφές νέων μελών και εθελοντικής βοήθειας τα τηλέφω¬να είναι τα 210-2415514 και 6973 005 578)
Πηγή: Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.