Puppy News☛

Ύπνος με τα κατοικίδια

Έχει διαπιστωθεί επιστημονικά σε μία έρευνα του Mayo Clinic Sleep Disorders Center (Κέντρο Διαταραχών Ύπνου) στις ΗΠΑ ότι ο ύπνος μαζί με το σκύλο ή τη γάτα μπορεί να κουράσει σωματικά και να έχει και επίπτωση στην ποιότητα (και ποσότητα) του ύπνου. Από τους 300 ανθρώπους που παρουσιάζουν διαταραχές ύπνου και συμμετείχαν στην έρευνα, το 52% είχε κατοικίδια (σκύλο ή γάτα) στο σπίτι. Από το ποσοστό αυτό, ποσοστό 53% παραδέχτηκε ότι πιστεύει ότι η διαταραχή προέρχεται από τον ύπνο μαζί με το κατοικίδιο. Στην ίδια έρευνα αποδείχθηκε ότι το 57% των σκύλων στους οποίους επιτρέπεται από τους ιδιοκτήτες τους να κοιμηθούν στο υπνοδωμάτιο, τους επιτρέπεται να κοιμηθούν και πάνω στο κρεββάτι. Αυτή η διαπίστωση είναι μεν ενδιαφέρουσα, αλλά ελλιπής, αφού η έρευνα παραλείπει να αναφέρει το αντίστοιχο ποσοστό των γατιών... Είμαι σίγουρη ότι αυτό οφείλεται στην «ταπείνωση» των ιδιοκτητών γατιών, οι οποίοι ντρέπονται να παραδεχθούν δημοσίως ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αφήσουν τις γάτες τους να κοιμηθούν στο κρεββάτι μαζί τους. Μάλιστα, αν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν όπως εγώ, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχουν, ή ακριβέστερα ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ποτέ επιλογή σε σχέση με το πού θα κοιμηθούν οι γάτες τους. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι γάτες απλώς ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ οι ίδιες πού θα κοιμηθούν και ο Θεός να φυλάξει το πρόσωπο που θα επιχειρήσει να τις κουνήσει (εκτός κι αν σε λένε Δημήτρη... με το που πλησιάζει οι γάτες ξεκουμπίζονται από τη μεριά του, στην οποία τόσο νωχελικά είχαν απλωθεί πριν έρθει...)... Επομένως, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι το ποσοστό του 57% που αναφέρεται πιο πάνω για τους σκύλους, γίνεται 100% όσον αφορά τις γάτες... Όμως η έρευνα δεν σταματά εδώ! Ροχαλητό παρατηρήθηκε στο 21% των σκύλων και στο 7% των γατών. Και εδώ εκτιμώ ότι το χαμηλό ποσοστό οφείλεται στη διστακτικότητα των ιδιοκτητών γατών να παραδεχθούν ότι είναι παντελώς ανίκανοι να ελέγξουν πού και πότε οι γάτες τους ροχαλίζουν. Η έρευνα καταλήγει ότι σχεδόν το 60% των συμμετεχόντων με ζώα κοιμάται με τα ζώα στο υπνοδωμάτιο. Αν υπολογίσει κανείς τους αριθμούς από τα ως άνω ποσοστά, τότε είναι σίγουρο ότι πολλοί φυσιολογικοί άνθρωποι «ενοχλούνται» στον ύπνο από τα κατοικίδιά τους! Υπολογίζεται στατιστικά (αν και μάλλον τα νούμερα είναι υποτιμημένα) ότι σήμερα υπάρχουν 106.566.000 νοικοκυριά στις ΗΠΑ, στα οποία βρίσκονται 60 εκατομμύρια σκύλοι και 70 εκατομμύρια γάτες. Αν κάθε νοικοκυριό στις ΗΠΑ ανήκει υποθετικά σε ένα σκύλο ή σε μία γάτα, τότε στην ουσία 82% των Αμερικανών στερούνται ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ. Έτσι λοιπόν εξηγείται γιατί παρατηρούνται στατιστικά περισσότεροι θάνατοι ανθρώπων που αποκοιμούνται στο τιμόνι, παρά ανθρώπων που έχουν καταναλώσει αλκοόλ και οδηγούν... Χμμμ... μήπως γιʼ αυτό δεν χορταίνω ποτέ ύπνο (παρά μόνο στις διακοπές μακριά από τα γατιά μου, που το μάτι μου είναι γαρίδα); Ας μην καταστροφολογούμε!
Εκτός κι αν είσαι ο άντρας μου, που μπορεί να κοιμηθεί ακόμα κι αν γίνει τριγύρω του πυρηνική έκρηξη, υπάρχει πάντα ελπίδα να κοιμηθεί κάποιος επιτυχώς και ποιοτικώς με τα ζώα του, χωρίς να συμβεί ΚΑΝΕΝΑ από τα κάτωθι περιστατικά:

Υπερθέρμανση από τη θερμοκρασία του σώματος των γατιών που μοιράζονται το κρεββάτι, μετατρέποντάς το σε Σαχάρα (το καλοκαίρι)... Το χειμώνα φροντίστε απλώς να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο πάπλωμα, γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα καταληφθεί από τς γάτες και θα σας μείνει μόλις η ακρούλα του... Άντε να σκεπαστείς με την ακρούλα!

Ηχορύπανση από τα κχχχ και τις φωνές περισσότερων του ενός γατιών, ειδικά του Παύλα, ο οποίος μόλις δει τον Τελία να πλησιάζει στο κρεββάτι τον αρχίζει στις ανάποδες και τον παίρνει στο κατόπι. Δεν τον θέλει, ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ. Μόνο στον Μαύρο επιτρέπει να τον ακουμπά (βίτσια είναι αυτά)... Επίσης, μπορεί να παρατηρηθεί ηχορύπανση από το γουργούρισμα του νεοφερμένου-νεοβολεμένου γάτου στο κρεββάτι... μέχρι να τον πάρει ο ύπνος για τα καλά (ώρες ώρες νομίζω ότι κοιμάμαι αγκαλιά με τον κακορυθμισμένο κινητήρα ενός Jumbo Jet)...

Σωματικές βλάβες, όταν η γατούλα σας μπερδεύει την πλάτη σας με το ονυχοδρόμιο...

Μην μου τρομάζετε όμως! Υπάρχουν και καλά νέα! Έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι τα ζώα συμβάλλουν αποτελεσματικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην ελάττωση των καρδιακών παλμών, με αποτέλεσμα όσοι έχουν γάτες να έχουν πολύ λιγότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο! Πού το πάτε αυτό; Επομένως, μπορεί να κοιμηθείτε στο τιμόνι... τουλάχιστον όμως θα φύγετε χαλαρός και ήρεμος...Πηγή:Το Γατόσπιτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.