Puppy News☛

Το ζευγάρωμα των σκύλων.

Πόσοι από εμάς, τους υπερήφανους ιδιοκτήτες σκύλων, δεν πιστεύουμε ότι το ζωάκι μας είναι μοναδικό σε εμφάνιση και προσωπικότητα, ότι είναι καταπληκτικό δείγμα της φυλής του ιδιαίτερα όταν είναι καθαρόαιμο. Πολλές φορές αποφασίζουμε να διασταυρώσουμε τον σκύλο μας και για να κρατήσουμε έναν απόγονο αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες που λαχταρούν να αποκτήσουν ένα τόσο χαρισματικό ζώο. Επιπλέον πολλοί κτηνίατροι συμβουλεύουν ότι τα θηλυκά πρέπει οπωσδήποτε να γεννήσουν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

Ευτυχώς σκεπτόμενοι πιο ψύχραιμα πολλοί απορρίπτουν την ιδέα της αναπαραγωγής λόγω φασαρίας, κόστους αλλά και γιατί καταλαβαίνουν ότι οι δρόμοι είναι γεμάτοι από ανεπιθύμητα ζώα. ʼλλοι όμως ιδιοκτήτες αποφασίζουν χωρίς πολύ σκέψη να προχωρήσουν στην αναπαραγωγή του ζώου τους. Συνήθως η απόφαση είναι επιπόλαιη και εγωιστική. Είναι βέβαιο ότι η απόφαση για αναπαραγωγή πρέπει να βασίζεται πρώτα στη λογική και τελευταία στο συναίσθημα, χρειάζεται χρόνο, ενέργεια, αφοσίωση και φυσικά οικονομική δυνατότητα.

Καταρχήν υπάρχουν δύο πολύ βασικές αρχές που αποδεδειγμένα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε :

1. Τα σκυλιά ποτέ δεν επιθυμούν να αποκτήσουν απογόνους, ούτε τους λείπουν όταν δεν έχουν

2. Τα αρσενικά δεν απαλλάσσονται από τις “ορμές” και τη “σεξουαλική επιθυμία” τους με διασταυρώσεις.

Έχοντας κατανοήσει τα παραπάνω, οι λόγοι που μπορούν να μας οδηγήσουν στην αναπαραγωγή είναι οι εξής :

- Καταπληκτικό δείγμα της φυλής με βραβεία σε διαγωνισμούς
- Ο σκύλος και οι γονείς του αποδεδειγμένα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση υγείας, δεν έχουν δηλαδή παρουσιάσει κληρονομικά προβλήματα σε σχέση με τη ράτσα τους.
- Καταπληκτικό χαρακτήρα
- Εξασφαλισμένα σπίτια για τα κουτάβια ή τη δυνατότητα να τα κρατήσουμε όλα αν χρειαστεί

Εάν πληρούνται τα παραπάνω συνεκτιμούμε και επιμέρους παράγοντες. Σε περίπτωση που μας ανήκει το αρσενικό, πρέπει να δούμε εάν υπάρχει θηλυκό με τα αντίστοιχα προσόντα και αν ο ιδιοκτήτης του επιθυμεί να το διασταυρώσει, μιας και αυτός θα επωμιστεί όλη την ταλαιπωρία. Επιπλέον είναι πιθανό το θηλυκό να μην θέλει τον αρσενικό, αφού και τα σκυλιά έχουν τις προτιμήσεις τους…

Εάν είστε ιδιοκτήτης θηλυκού με τις προδιαγραφές για να το ζευγαρώσετε, φροντίστε κατ’ αρχήν να έχει τη σωστή ηλικία για να αναλάβει την ευθύνη της μητρότητας, τουλάχιστον μετά την τρίτη περίοδο. Επίσης δώστε την ευκαιρία στα δύο ζώα να γνωριστούν καλά, να παίξουν και να τρέξουν μαζί. Το ιδεώδες είναι να γίνουν αρκετές συναντήσεις πριν από το ζευγάρωμα.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται “βουνό” και πολύ σωστά πιστεύετε ότι είστε η μόνη οικογένεια που αγαπάει και γνωρίζει, προχωρήστε άφοβα στη συνετή λύση της στείρωσης. Καλύτερα να σας περισσεύει μια θέση για μια ψυχή που περιμένει, παρά να δώσετε την ευκαιρία σε κάποιους “φιλόζωους” να εγκαταλείψουν μερικές ακόμα στο δρόμο….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.