Puppy News☛

Διροφιλαρίωση - Το σκουλήκι της καρδιάς στο σκύλο (Β Μέρος).

Συμπτώματα της προσβολής

Μετά από τη μόλυνση, τα microfilariae αυξάνονται στα σκουλήκια που μολύνουν πρώτα τους πνεύμονες και έπειτα την καρδιά. Αρχίζοντας στις φλέβες των πνευμόνων, τα σκουλήκια κινούνται μέσω της πνευμονικής φλέβας προς την καρδιά, γεμίζοντας το σωστές αίθριο και την κοιλία. Μπορούν επίσης να φράξουν τις φλέβες του συκωτιού. Η προσβολή Heartworm μπορεί να μην γίνει συμπτωματική μέχρι ένα έτος ή περισσότερους μετά από την αρχική μόλυνση. Σε κάποιο σημείο εν τούτοις, το καθαροί μέγεθος και ο αριθμός των σκουληκιών δημιουργούν τις φυσικές παρεμποδίσεις που αρχίζουν να παρεμποδίζουν μηχανικά τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, και ακόμη και το συκώτι.

Τα σημάδια της προσβολής αρχίζουν συχνά με έναν μικρό βήχα που αυξάνεται δεδομένου ότι το σκυλί συνεχίζει να ασκείται στην άσκηση. Τελικά, καθώς ο βήχας επιδεινώνεται, το σκυλί μπορεί ακόμη και να λιποθυμήσει από τη βαριά άσκηση. Στα προχωρημένα στάδια, η αναπνοή γίνεται όλο και περισσότερο εργασμένη ακόμη και κατά τη διάρκεια μόνο του μέτριου exersion, όπως το περπάτημα. Μπορεί επίσης να υπάρξει αίμα στο βήχα. Το τώρα λεπτομερώς μολυσμένο σκυλί θα κουράσει γρήγορα, θα επιδείξει τη γενική αδυναμία, και θα συμπεριφερθεί με έναν τρόπο listness. Η απώλεια όρεξης είναι επίσης ένα σύμπτωμα όπως είναι η concommitant απώλεια wieght και μειωμένης φυσικής κατάστασης. Στα τελικά στάδια, τα χεαρτωορμ-μολυσμένα σκυλιά υπόκεινται στη συμφορητική αποτυχία καρδιών και τον ξαφνικό θάνατο.

Επιδημιολογία

Η ασθένεια Heartworm έχει τώρα κάθε ήπειρος εκτός από την Ανταρκτική, όπου το διάνυσμα, κουνούπια, είναι καταφανώς απόν. Το occurance της ασθένειας heartworm εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

Ευαισθησία του πληθυσμού οικοδεσποτών

Σταθερότητα της δεξαμενής ασθενειών

Σταθερότητα πληθυσμού των διανυσματικών ειδών

Κατάλληλοι όροι κλίματος

Τα σκυλιά θεωρούνται οριστικός ευαίσθητος οικοδεσπότης για το παράσιτο. Τα μη επεξεργασμένα σκυλιά παρέχουν επίσης μια σταθερή δεξαμενή ασθενειών. (Οι γάτες, αφ' ετέρου, θεωρούνται ένας ανθεκτικός οικοδεσπότης και φτωχή δεξαμενή ασθενειών. Εντούτοις, οι γάτες είναι δυσκολότερο να μεταχειριστούν και έτσι η πρόληψη είναι ακόμα κρισιμότερη με τα felines.) Τα κουνούπια διάφορων διαφορετικών ειδών είναι τα διανύσματα (ή ενδιάμεσος οικοδεσπότης για το αναπτυσσόμενο παράσιτο και τη διάδοση της ασθένειας από τον οικοδεσπότη στον οικοδεσπότη). Η ανάπτυξη των microfilariae στο κουνούπι απαιτεί ιδανικά μια θερμοκρασία σε ή επάνω από 80 βαθμούς fahrenheit για περίπου δύο εβδομάδες. Καμία λαρβική ανάπτυξη δεν πραγματοποιείται στο κουνούπι κάτω από 57 βαθμούς φ.

Δοκιμή

Το Heartworms μπορεί να ανιχνευθεί από την εξέταση αίματος. Η δοκιμή διήθησης βρίσκει τα microfilariae στο αίμα οι απόκρυφες δοκιμές (αντιγόνο και αντίσωμα) χρησιμοποιούνται για να ανιχνεύσουν τα ενήλικα σκουλήκια. Πολλοί κτηνίατροι προτιμούν να κάνουν και τις δύο δοκιμές δεδομένου ότι η απουσία microfilariae στο αίμα απαραιτήτως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα ενήλικο σκουλήκι στην καρδιά. Και οι δύο δοκιμές γίνονται με ένα ενιαίο αίμα σύρουν, κατά προτίμηση την πρώιμη άνοιξη πριν από τις καθημερινές θερμοκρασίες θερμές επάνω από 57 βαθμούς φ.

Οι των ακτίνων X ακτηνογραφίες μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν την παρουσία ενήλικων heartworms στην καρδιά και τους πνεύμονες.

Επεξεργασία

Εάν είτε μια εξέταση αίματος είτε η αρχή των συμπτωμάτων προδίδει την παρουσία heartworms, η επεξεργασία είναι υποδειγμένη. Η επεξεργασία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική εάν η ασθένεια πιάνεται νωρίς στη διαδικασία ασθενειών. Προτού να μπορέσουν να θεραπευθούν τα σκουλήκια, εντούτοις, το σκυλί πρέπει να αξιολογηθεί για την καλή καρδιά, συκώτι, και η λειτουργία νεφρών για να εξασφαλίσει το ζώο μπορεί να επιζήσει της θεραπείας. Οποιεσδήποτε ανεπάρκειες σε αυτά τα όργανα πρέπει να εξεταστούν πρώτα, πριν από την επεξεργασία, όπως η διαδικασία εξόντωσης μπορεί να είναι φορολογώντας στη λειτουργία οργάνων.

Συνήθως τα ενήλικα σκουλήκια σκοτώνονται με μια αρσενικό-βασισμένη στην ένωση. Η αυτήν την περίοδο συνιστώμενη ένωση, dihydrochloride Melarsomine, πωλείται με το εμπορικό σήμα Immiticide. Έχει μια μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και λιγότερες παρενέργειες από την προηγούμενη διατύπωση (νάτριο Thiacetarsamide, που πωλείται ωσ Caparsolate) που τον κάνουν μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση για τα σκυλιά με τις πρόσφατος-σκηνικές προσβολές.

Μετά από την επεξεργασία, το σκυλί πρέπει να στηριχτεί (περιορισμένη άσκηση) για αρκετές εβδομάδες ώστε να δοθεί στο σώμα του ο αρκετός χρόνος να απορροφήσει τα νεκρά σκουλήκια χωρίς ανεπαρκή επίδραση. Διαφορετικά, όταν είναι το σκυλί κάτω από την άσκηση, τα νεκρά σκουλήκια μπορούν να σπάσουν χαλαρά και να ταξιδεψουν στους πνεύμονες, προκαλώντας ενδεχομένως την αναπνευστικούς αποτυχία και το θάνατο.

Η πορεία της επεξεργασίας δεν ολοκληρώνεται μέχρι αρκετές εβδομάδες αργότερα όταν εξετάζονται τα microfilariae σε μια χωριστή πορεία της επεξεργασίας. Μόλις heartworm επιστρέψουν οι δοκιμές αρνητικός, η επεξεργασία θεωρείται επιτυχία.

Η χειρουργική αφαίρεση των ενήλικων heartworms είναι επίσης μια επεξεργασία που μπορεί να υποδειχθεί, ειδικά σε προηγμένες περιπτώσεις με την ουσιαστική συμμετοχή καρδιών.

Πρόληψη

Η πρόληψη της μόλυνσης heartworm μπορεί να ληφθεί μέσω διάφορων κτηνιατρικών φαρμάκων. Το δημοφιλέστερο είναι Ivermectin (που πωλούνται με το εμπορικό σήμα Heartguard), Milbmycin (αναχαιτιστήσ) και Moxidectin (ProHeart). Αυτά τα φάρμακα δίνονται μηνιαία κατά τη διάρκεια της προληπτικής εποχής του έτους. Το Selamectin (επανάσταση), αφ' ετέρου, είναι ένα επίκαιρο προληπτικό φάρμακο. Μερικά από αυτά τα φάρμακα σκοτώνουν επίσης άλλα παράσιτα, συμπεριλαμβανομένων άλλων ειδών προσβολών σκουληκιών. Το Selamectin, παραδείγματος χάριν, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να ελέγξει τους ψύλλους, τους κρότωνες, και τα άκαρια.

Το Moxidectin είναι επίσης διαθέσιμο σε μια εξάμηνη συνεχή έγχυση απελευθέρωσης που αντιμετωπίζεται από τους κτηνιάτρους ή μια μηνιαία προφορική μορφή δόσης.

Εκείνοι που ζουν στις εποχιακές περιοχές με τους ήπιους χειμώνες μπορούν να θελήσουν να συμμετέχουν στην καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου πρόληψη heartworm για να φρουρήσουν ενάντια στο περιστασιακό ξέσπασμα κουνουπιών κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα θερμής θραύσης.

Οι γάτες μπορούν να θεραπευθούν με το ivermectin (Heartguard για τις γάτες) ή το επίκαιρο selamectin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.