Puppy News☛

Επιστολή της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας στη zougla.gr


Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία απέστειλε στη zougla.gr μια επιστολή αναφορικά με άρθρο που είχε δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα μας το 2008.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή:

«Το παρακάτω άρθρο σας με τίτλο ''Σκανδαλώδης εμπορική εκμετάλλευση αδέσποτων ζώων'' του 2008, κυκλοφορεί ξανά στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες, όλως τυχαίως ακριβώς τη στιγμή που συζητείται στην Βουλή το νέο σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς.

Καθώς ο σχηματισμός εντυπώσεων τέτοιου τύπου μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες αυτή τη κρίσιμη περίοδο, επιθυμούμε να σας υπενθυμίσουμε τις ανακρίβειες που περιέχει το άρθρο σας,
Το 2008, μετά από καταγγελία υπαλλήλων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι ελληνικό φορτηγό με προορισμό τη Γερμάνια μετέφερε κατοικίδια που προορίζονταν για πειράματα, οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν στο λιμάνι της Αγκόνα τον μεταφορέα και κατέσχεσαν τα σκυλιά.

Η επίμονη των Υπηρεσιών του Υπουργείου ότι η μεταφορά ήταν λαθραία, τα σκυλιά κλεμμένα και τα παραστατικά τους πλαστά, οδήγησαν τις ιταλικές αρχές στο σημείο να χειρουργήσουν 2 ζώα για να σιγουρευτούν ότι αυτά δεν μετέφεραν μέσα τους ναρκωτικά και ζητήθηκε η συνδρομή της Ιντερπόλ για εξονυχιστικό έλεγχο των αποδεκτών των ζωών.

Όταν βεβαιωθήκαν οι αρχές ότι κάθε συνοδευτικό έγγραφο και μικροτσίπ των ζωών ήταν αυθεντικό και ότι όλα τα ονόματα που αναφέρονταν στα διαβατήρια των ζωών αντιστοιχούσαν σε υπαρκτές οικογένειες που περίμεναν αγωνιωδώς να παραλάβουν τα ζώα που είχαν υιοθετήσει, και ελεγχτήκαν ένας-ένας και οι έλληνες αποστολείς ολοκληρώθηκε η έρευνα, και προς μεγάλη απογοήτευση των ελληνικών υπηρεσιών, αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι... Οι υπόλοιπες κατηγορίες για ακατάλληλο όχημα και ακατάλληλες συνθήκες μεταφοράς υπορράφθηκαν και αυτές από την εισαγγελέα.

Τρία χρόνια μετά, η υπόθεση αυτή ανακυκλώνεται ξανά, θίγοντας για άλλη μια φορά ανθρώπους που έχουν αθωωθεί από τη δικαιοσύνη και σκορπώντας τη ψευδή φήμη ότι τα ζώα που υιοθετούνται στην Ευρώπη καταλήγουν σε εργαστήρια πειραμάτων.

Είναι θλιβερό μερικοί να θίγονται που ελληνικά αδέσποτα σώζονται και ευτυχούν σε χεριά ξένων, και προτιμούν τη πατριωτική λύση τα ζώα αυτά να πεθαίνουν στους ελληνικούς δρόμους.

Παρακαλούμε για την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και την αποκατάσταση της αλήθειας καθώς και για την δημοσίευση αυτής της επιστολής στην ιστοσελίδα σας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση σχετικά με την υπόθεση αυτή, αλλά και οτιδήποτε σχετίζεται με θέματα των ζώων αδέσποτων και μη στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ.

Για την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία
Η πρόεδρος, Ειρήνη Μόρφωση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.