Puppy News☛

Είσαστε έτοιμοι για ένα κουτάβι ή σκύλο? (Β Μέρος).

Τα σκεφτήκατε όλα, ξεκαθαρίσατε
τα συναισθήματά σας και αποφασίσατε να υιοθετήσετε τελικά ένα σκυλάκι.

Τώρα τι πρέπει να κάνετε? Παρακάτω διαβάστε μερικά χρήσιμα πραγματάκια που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στην υιοθεσία.

Ηλικία: Τα κουτάβια δεν πρέπει να είναι μικρότερα των 8 εβδομάδων. Αυτό βέβαια, αν αγοράσετε το σκυλί σας από εκτροφέα, γιατί στην περίπτωση που το βρήκατε στο δρόμο δεν έχετε σίγουρα αυτή την επιλογή. Αν όμως γνωρίζετε κάποια σκυλίτσα που έχει γεννήσει και θέλετε να πάρετε ένα μωράκι της, μην το πάρετε νωρίτερα, όσο περιμένετε, προετοιμάστε το σπίτι και το χώρο για να το υποδεχτείτε. Μέχρι να ετοιμαστείτε εσείς, το μωρό σας θα χρειαστεί αυτές τις μερικές εβδομάδες για να ανοίξουν τα ματάκια του, τα αυτάκια του και να ζήσει τις μέρες που χρειάζεται με την μαμά του.

Στην περίπτωση που επισκεφθείτε ένα άσυλο, θα δείτε κυρίως ενήλικα ζώα. Παρατηρείστε ένα ενήλικο ζώο. Μην νομίζετε πως επειδή ένα ζώο είναι ενήλικο ή σχετικά μεγάλο κουτάβι, δεν μπορεί να εκπαιδευτεί. Οι ενήλικες σκύλοι έχουν μεγαλύτερη προσοχή και έλεγχο από ένα κουτάβι. Όσο πιο μικρό είναι το ζώο, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστείτε και προσοχή έτσι ώστε να το εκπαιδεύσετε σωστά. Το ιδανικό πάντως είναι ένα κουτάβι να μην υιοθετείται πριν κλείσει τις 8 εβδομάδες. Αν κάποιος θελήσει να σας πιέσει για το αντίθετο, μην το δεχτείτε.

Κατάσταση: Το σκυλί που θα επιλέξετε, θα πρέπει να μην έχει σημάδια στο τρίχωμα ή στο περπάτημα, να είναι ζωηρό, με ζωντανά μάτια και υγρή μύτη. Προσέξτε να είναι καθαρό και το τρίχωμά του να γυαλίζει. Ακόμα και στην περίπτωση που είναι βρώμικο, προσέξτε να μην είναι το τρίχωμά του θαμπό αλλά να γυαλίζει. Αυτά όταν επισκεφθείτε εκτροφέα. Όταν όμως επισκεφθείτε κάποιο άσυλο, επιλέξτε το μωρό εκείνο που πιστεύετε πως μπορείτε να περάσετε μαζί του το υπόλοιπο της ζωής του, χωρίς να το απογοητεύσετε και ξαναβρεθεί στο δρόμο.

Συμπεριφορά: Μην ακούσετε σχόλια ανθρώπων που λένε πως "αυτό το σκυλί είναι καλό για όλους" ή αυτή η ράτσα είναι η καλύτερη, πιο έξυπνη κλπ. Αυτά απέχουν από την πραγματικότητα, γιατί κάθε ζώο είναι διαφορετικό και απλά πρέπει να ερευνήσουμε τις δυνατότητές μας, για να είναι αυτό αλλά και εμείς ευτυχισμένοι από αυτή τη σχέση.

Μέσα από όλες αυτές τις σκέψεις, προσπαθώ να σας βοηθήσω να χρησιμοποιήσετε την καρδιά αλλά και την λογική σας, έτσι ώστε να αγαπήσετε το ζωάκι σας όσο περισσότερο μπορείτε, προσφέροντάς του αυτά που κανείς άλλος δεν μπορεί και δημιουργώντας έτσι μία σχέση ζωής ανάμεσά σας.

Το μήνυμα είναι: "Βάλτε το σκύλο σας στην ζωή σας". Πιστεύω πως αν λειτουργήσετε για λίγο καιρό με αυτό το σκεπτικό στο μυαλό, θα αλλάξουν πολλά στην συμπεριφορά σας με αποτέλεσμα να γνωρίσετε το ζωάκι σας περισσότερο και να δείτε τις απίστευτες ικανότητες που έχει. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που λένε με καμάρι για το σκυλί τους: "Μου μιλάει". Αν λοιπόν το σκυλί σας δεν σας έχει μιλήσει ακόμα, μάλλον κάτι δεν κάνετε σωστά, μάλλον το έχετε κάπως παραμελημένο και μάλλον χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή. Θα εκπλαγείτε από την εξυπνάδα του και την αγάπη που μπορεί να σας δείξει, όπως και από τους τρόπους που βρίσκει καθημερινά για να σας δείξει την αγάπη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.