Puppy News☛

Κλουβί για σκύλους ή πλέγμα. Αποκατάσταση της αλήθειας..(Α Μέρος)

Εγκλεισμός ενός κουταβιού σε κλουβί μεταφοράς, κλουβί ύπνου ή πλέγμα και προεκπαίδευση.

Αυτό το άρθρο, έχει σκοπό να σας ενημερώσει, για το τι ισχύει τελικά και τι όχι, στις θεωρίες περί προεκπαίδευσης με τη χρήση κλουβιού μεταφοράς, κλουβιού ύπνου ή πλέγματος για σκυλιά. Δεν θα αναφέρω ποια είναι η μέθοδος χρήσης του κλουβιού, ή πλέγματος και πιο είναι εκείνο το πρόγραμμα, που θα σας μάθει να τα χρησιμοποιείτε σωστά, αφού μοναδικός σκοπός του άρθρου, είναι να σας κάνει να καταλάβετε πως δεν πρόκειται για κάτι άσχημο και βάναυσο, αλλά για το ακριβώς αντίθετο.

Σαν αρχή θα σας παραπέμψω σε θέματα της φύσεως ενός σκύλου και θα σας εξηγήσω, πώς αυτή η φύση είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί στην προεκπαίδευση, ώστε να γίνει ξεκάθαρο σε ένα κουτάβι πως εσείς έχετε τον έλεγχο, κάνοντας το να νιώθει ασφάλεια και όχι φόβο στο πρόσωπο σας.

Έρχεται η στιγμή που το κυρίαρχο θηλυκό σκυλί μιας αγέλης, γεννά. Το μέρος που επιλέγει ώστε να γεννήσει, κατά κανόνα, είναι ένα σημείο με αρκετά πυκνή βλάστηση, κάλυψη από δέντρα και γενικώς ένα σημείο, όπου θεωρεί πως τα κουτάβια που θα φέρει στον κόσμο, είναι ασφαλή από αρπακτικά ή οποιουδήποτε άλλου είδους φυσικό κίνδυνο. Το θηλυκό γεννά και τα κουτάβια έρχονται στον κόσμο, μέσα σε μια φωλιά, τρύπα ή σημείο τέτοιο, όπου τίποτε σχεδόν δεν είναι σε θέση να τα βλάψει. Εκεί μένουν ωσότου η μητέρα αποφασίσει, πως είναι ικανά να διαισθανθούν τον κίνδυνο και να τρέξουν προς κάλυψη. Τις στιγμές εκείνες, που η μητέρα πρέπει να φύγει προς αναζήτηση τροφής, κάποια από τα υπόλοιπα θηλυκά της αγέλης, αναλαμβάνουν την φροντίδα και την επίβλεψη και παρέχουν ασφάλεια, στα κουτάβια. Αυτό σημαίνει συχνά, πως τα θηλυκά όταν το κυρίαρχο γεννά, έρχονται σε ψευδοκύηση ώστε να μπορούν κατά συνέπεια, να παρέχουν μητρικό γάλα στα μικρά, αν η μητέρα λείψει για ώρες. Ένας λόγος της ψευδοκύησης πολλών θηλυκών κατοικίδιων σκύλων, είναι αυτός. Τα γονίδια μεταφέρουν πολλά…
Είναι ξεκάθαρο πως δεν αφήνει τα κουτάβια της να τρέχουν ελεύθερα, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και δεν τα αφήνει ανεξέλεγκτα σε καμία περίπτωση. Εκείνη παρέχει τροφή, εκείνη τα καθοδηγεί στο σημείο όπου θα πιουν νερό, εκείνη τα καθαρίζει και τα φροντίζει δίνοντας τους την απόλυτη στοργή της.

Θα σας μεταφέρω τώρα πίσω στον πολιτισμό, στον ιδανικά για εμάς φτιαγμένο κόσμο, που όμως απέχει πραγματικά πολύ, από τον κόσμο των σκύλων.

Ένα κουτάβι, το οποίο δεν έχει κανέναν λόγο και τρόπο να μπορεί να προφυλάξει τον εαυτό του, μπαίνει στην αγκαλιά σας και οδηγείται στο νέο του σπίτι, με την νέα του αγέλη.
Όταν φτάνει στον τελικό προορισμό, ήδη είναι στρεσαρισμένο από την διαδρομή και όσα πέρασε, μέχρι τελικά να φτάσει στο σπίτι σας.
Αυτό που έχει ανάγκη και είναι απαραίτητο να νιώσει την στιγμή εκείνη, είναι ασφάλεια.

Το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορείτε να κάνετε και να επηρεάσετε εντελώς αρνητικά, την ψυχολογία ενός κουταβιού είναι να το αφήσετε ελεύθερο, σε έναν χώρο γεμάτο με αντικείμενα, ήχους και παρουσίες που δεν γνωρίζει και να επιτρέπετε σε όλους, να του μιλούν και να το αγγίζουν απλά και μόνο επειδή είναι χαριτωμένο. Η μεγαλύτερη αιτία που ένας σκύλος έχει φοβίες, είναι επειδή στην νεογιλή ηλικία του, δεν του παρασχέθηκε ένας χώρος εντελώς δικός του και στα μέτρα του, στον οποίο θα ένιωθε ασφάλεια και σιγουριά και στον οποίο, θα μπορούσε να ανατρέξει όποτε είχε ανάγκη από ηρεμία, χωρίς να μπορεί να το ενοχλήσει κανείς και τίποτε. Ένας τέτοιος χώρος είναι το κλουβί ύπνου ή το κλουβί μεταφοράς και το πλέγμα.

Θα αναφερθώ όσο και αν είναι κουραστικό, σε θέματα λειτουργίας του εγκεφάλου ενός σκύλου και θα τα συγκρίνω, με τα ανάλογα ενός παιδιού σε βρεφική ηλικία ώστε να κατανοήσετε πλήρως, πως ασυναίσθητα ότι σας φαίνεται σκληρό σαν τακτική διακυναγώγησης, το αποδέχεστε σαν κάτι σαν το απολύτως φυσιολογικό και πρακτικό, σαν τακτική διαπαιδαγώγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.