Puppy News☛

Διατροφή με Υψηλές Πρωτεϊνες (Α Μέρος).

Έχετε και εσείς απορία ως προς την υψηλή σε πρωτεϊνες διατροφή? Παρακάτω παραθέτονται 15 παγκόσμιες έρευνες που καταδυκνείουν ότι διατροφή με υψηλές πρωτεϊνες είναι αναγκαία για τα κατοικίδια.

Μία Δίαιτα Χαμηλή σε Πρωτεΐνες είναι Απαραίτητη ή Επιθυμητή;

Ακολουθούν αποσπάσματα από μία σειρά άρθρων και ερευνών πάνω στους ρόλους της πρωτεΐνης και του φωσφόρου στη δίαιτα των σκύλων με νεφρική ανεπάρκεια Aποσπάσματα από αυτά τα άρθρα παραθέτονται όμως θα ήταν καλύτερο να διαβάσετε τα άρθρα στην ολότητα τους εάν αντιμετωπίζετε σκύλο με νεφρική ανεπάρκεια, καθώς πολλά από αυτά περιέχουν πληθώρα πληροφοριών που δεν είναι δυνατόν να παραθετούν εδώ.

Σκύλοι με νεφρικά προβλήματα
(Dr. Lucy Pinkston, D.V.M.)

“Καθώς τα υποπροϊόντα της πέψης πρωτεϊνών είναι οι βασικές τοξίνες που πρέπει να αποβάλλονται από τα νεφρά, μία προφανής υπόθεση που θα έκανε κανείς θα ήταν να κόψει την πρωτεΐνη, έτσι τα νεφρά δεν θα είχαν πολλή δουλειά να κάνουν…. Όμως υπάρχουν σημαντικές αποδείξεις που καταδεικνύουν πως οι απαιτήσεις σε πρωτεΐνη στην πραγματικότητα, αυξάνονται ελαφρώς για σκύλους που πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Κατά συνέπεια, ο αυστηρός περιορισμός της πρωτεΐνης για έναν τέτοιο σκύλο είναι πιθανό να οδηγήσει στον πρωτεϊνικό υποσιτισμό, παρόλο το γεγονός ότι τα επίπεδα του αζώτου στο αίμα (το βασικό υποπροϊόν μεταβολισμού της πρωτεΐνης) θα ήταν αντιστοίχως χαμηλότερα.” Αυτό το άρθρο περιέχει πληθώρα χρήσιμων πληροφοριών σε εύκολη ανάγνωση.

Η διατροφή με υψηλά επίπεδα πρωτεϊνης είναι επιζήμια για τα νεφρά του σκύλου?
(Veterinary Services Department, Drs. Foster & Smith, Inc.)

“Ο μύθος ότι οι δίαιτες υψηλές σε πρωτεΐνες είναι βλαβερές για τα νεφρά πιθανόν να ξεκίνησε επειδή, στο παρελθόν, οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια τοποθετούνταν κατά κανόνα σε δίαιτες χαμηλές σε πρωτεΐνες (συνεπώς χαμηλές σε άζωτο). Τώρα τους βάζουμε συχνά σε μία δίαιτα, όχι απαραιτήτως χαμηλή σε πρωτεΐνες, όμως να περιέχει πρωτεΐνες πιο εύπεπτες έτσι ώστε να υπάρχουν λιγότερα υποπροϊόντα αζώτου.”

Η Μυθολογία του Περιορισμού των Πρωτεϊνών για τους Σκύλους με Μειωμένη Νεφρική Λειτουργία.
(Kenneth C. Bovee, DVM, MMedSc)

“Ο Morris μεταγενέστερα ανέπτυξε, παρασκεύασε και πούλησε μία δίαιτα χαμηλή σε πρωτεΐνες, KD, για σκύλους με νεφρική ανεπάρκεια. Αυτός και άλλοι ήταν επηρεασμένοι από την εσφαλμένη θεωρία υπερτροφίας για έκκριση ουρίας όπως υποστήριξε η Addis. Παρόλο που δεν εκδόθηκαν ποτέ πειραματικά ή κλινικά δεδομένα για την υποστήριξη της ωφελιμότητας αυτής της δίαιτας ή των άλλων, η ιδέα ήταν ευρέως αποδεκτή χωρίς έλεγχο από την κτηνιατρική βιβλιογραφία.” Αυτό το άρθρο μιλά για την ιστορία του πρωτεϊνικού περιορισμού, και περίπου δέκα πρόσφατες πειραματικές έρευνες που έχουν αποτύχει στην παροχή αποδείξεων για την επιρροή της μειωμένης διατροφικής πρωτεΐνης στην πορεία της νεφρική ανεπάρκειας. Αυτό το άρθρο δεν υπάρχει πλέον στο διαδίκτυο, όμως έχω ένα αντίγραφο το οποίο μπορώ να στείλω σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να το μελετήσει.

Διατροφή και Νεφρική Λειτουργία
(Έρευνα της Purina)

“Η Διατροφική Πρωτεΐνη και Νεφρική Λειτουργία: Αποτελέσματα πολλαπλών μελετών καταδεικνύουν πως δεν υπήρχαν αρνητικές συνέπειες από τις δίαιτες υψηλές σε πρωτεΐνες. ”Αυτή η αναφορά περιλαμβάνει πληροφορίες για την μεταβολική οξείδωση και για της ευεργετικές επιδράσεις των Ωμέγα-3 ουσιωδών λιπαρών σε ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Οι πλήρεις αναφορές σε καθεμία από τις τρείς μελέτες που παραθέτονται σε αυτήν την αναφορά δεν είναι διαθέσιμες πλέον στο διαδίκτυο, όμως έχω αντίγραφα και μπορώ να τα στείλω σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μελετήσει περαιτέρω, όπως ακολουθούν : “Επιδράσεις Διατροφικών Λιπιδίων στη Νεφρική Λειτουργία στους Σκύλους και στις Γάτες”, “Επιδράσεις Κατανάλωσης Διατροφικής Πρωτεΐνης στις Νεφρικές Λειτουργίες” και “Acid-Base, Ηλεκτρολύτες, και Νεφρική Ανεπάρκεια”.

Ταΐζοντας τον Μεγαλύτερο σε Ηλικία Σκύλο
(SpeedyVet Clinical Nutrition Library)

“Η εικασία ήταν ότι οι δίαιτες χαμηλές σε πρωτεΐνες καθυστερούσαν την πορεία της νεφρικής φθοράς. Αυτή η υπόθεση διαψεύθηκε, χρησιμοποιώντας σκύλους με μερική νεφρεκτομή, οι οποίοι δεν έδειξαν καθόλου ουρεμικά σημάδια και είχαν μειωμένη αλλά σταθερή νεφρική λειτουργία για 48 μήνες. Αυτοί οι σκύλοι ήταν καλύτερα σε δίαιτες μετριασμένες σε πρωτεΐνη από ότι σε δίαιτες χαμηλές σε πρωτεΐνη. Δεν υπάρχει απόλυτη απόδειξη ότι η υψηλή κατανάλωση πρωτεϊνών προξενεί βλάβες στα νεφρά των σκύλων, ή ότι η μείωση της κατανάλωσης πρωτεϊνών στους σκύλους με νεφρική δυσλειτουργία οδηγεί στη διατήρηση της νεφρικής δομής ή λειτουργίας.”

Διατροφική Διαχείρηση Χρόνιας Πολυουρικής Νεφρικής Ανεπάρκειας
(SpeedyVet Clinical Nutrition Library)

“Ο περιορισμός της Διατροφικής Πρωτείνης βελτιώνει τα κλινικά σημάδια και ποιότητα ζωής των ουρεμικών ζώων και με φυσική παρουσία και πειραματική νεφρική ανεπάρκεια ….Ωστόσο είναι ιδιαίτερα αμφισβητίσημο εάν ο περιορισμός της πρωτεΐνης είναι κατάλληλος για τον αζωθεμικό και όχι για τον ουρεμικό ασθενή. Ο βασικός κίνδυνος για τον περιορισμό της πρωτεΐνης είναι η πρωτεϊνική έλλειψη. Οι απαιτήσεις σε πρωτεΐνες και αμινοξέα για τους σκύλους και τις γάτες με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια δεν έχουν εδραιωθεί ακόμη, όμως μπορούν άνετα να αυξηθούν…. Η βασική δικαιολογία για τον περιορισμό των πρωτεϊνών στην αρχή της πορείας της νεφρικής ανεπάρκειας θα ήταν - αν ήταν αποδεδειγμένο- ότι καθυστερεί την πορεία της ασθένειας. Τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα δεν υποστηρίζουν αυτήν την υπόθεση για τους σκύλους. Η διατροφική Πρωτεΐνη έχει αποδειχθεί ότι επιδρά στην νεφρική αιμοδυναμική του σκύλου, εντούτοις, ο μετριασμένος περιορισμός πρωτεΐνης δεν ανακουφίζει την υπέρταση, την υπερδιύληση και την υπερτροφία του νεφρικού σπειράματος… Έτσι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως ο μετριασμένος περιορισμός της πρωτεΐνης καθυστερεί την πορεία της νεφρικής ανεπάρκειας στους σκύλους, και δεν συνίσταται στους σκύλους που δεν είναι ουρεμικοί”

Διαλευκαίνοντας τους Μύθους για την Πρωτεΐνη
(Today's Breeder Magazine)

“Εν αντιθέσει, οι έρευνες των τελευταίων δέκα χρόνων έχουν δείξει ότι οι πρωτεΐνες δεν είναι επιζήμιες για τα νεφρά των σκύλων. Σε μελέτες που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο της Georgia στις αρχές του 1990, σε σκύλους με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια εξίσου με σκύλους μεγαλύτερης ηλικίας με μόνο ένα νεφρό, με επίπεδα πρωτεΐνης στο 34% δεν προκάλεσε αρνητικές επιδράσεις…. Σε άλλες μελέτες , ο David S. Kronfeld, Ph.D., κατέδειξε πως σε σύγκριση με τις δίαιτες υψηλές σε πρωτεΐνη -ή χαμηλές σε πρωτεΐνη- οι δίαιτες μετριασμένες σε πρωτεΐνη, αυτές έως 34% πρωτεΐνη, δεν είχε καμία αρνητική επίδραση στους σκύλους με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και σχετίστηκαν με την γενική βελτίωση. ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.