Puppy News☛

Διατροφή με Υψηλές Πρωτεϊνες (Β Μέρος).

Ενισχύστε το Δοχείο Τροφής για τον Σκύλο που Γερνά
(Susan Thorpe-Vargas, Ph.D. and John C. Cargill, M.A., M.B.A., M.S.)

“Λόγω συγκεκριμένων βιοχημικών απαιτήσεων, ο υγιής σκύλος που γερνά απαιτεί περίπου 50% περισσότερη πρωτεΐνη από ότι ο νεαρός ενήλικος, και ανάλογα με την ποιότητα της πρωτεΐνης θα πρέπει να αποτελεί το 20 με 30% της συνολικής κατανάλωση θερμίδων…. Έως πρόσφατα, ο περιορισμός της πρωτεΐνης συνιστούταν στην προσπάθεια για την προστασία της νεφρικής λειτουργίας. Περιορίζοντας τις πρωτεΐνες αποτυγχάνει να εμποδίσει προβλήματα ουρικού φιλτραρίσματος. … Πράγματι, πιο πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η διατροφική πρωτεΐνη δεν είναι επιβλαβής για την λειτουργία των νεφρών. Αντιθέτως, ο περιορισμός πρωτεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε εξασθενημένη επούλωση πληγών, φθίνουσα λειτουργία ανοσοποιητικού και μειωμένες δραστηριότητες ενζύμων και κυτταρικών αναπλασιών. Αυτοί οι σκύλοι με εξασθενημένη νεφρική λειτουργία είναι καλύτερα με περιορισμό του διατροφικού φωσφόρου, εντούτοις περιορίζοντας αυτό το μεταλλικό στοιχείο είναι απίθανο να καθυστερήσει η εκδήλωση της νεφρικής πάθησης ή να ευεργετήσει υγιή σκύλους που γερνούν. ”

Διατροφική Διαχείριση για Κλινικές Διαταραχές σε Σκύλους
(από το περιοδικό του Ινδικού Κτηνιατρικού Συλλόγου, Kerala)

“Πρόσφατη έρευνα πάνω στην διατροφική πρωτεΐνη και τα νεφρά φανερώνουν ότι

η διατροφική πρωτεΐνη δεν προκαλεί νεφρική ανεπάρκεια
η διατροφική πρωτεΐνη δεν φαίνεται να σχετίζεται με πορεία της χρόνια νεφρικής ανεπάρκειας
ο ακατάλληλος περιορισμός της διατροφικής πρωτεΐνης μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις στα υγιή ή ήδη εκτεθειμένα σε κίνδυνο νεφρά.”


Νεφρική Ανεπάρκεια
(Iams nutrition symposium)

“Για χρόνια, οι επιστήμονες και οι κτηνίατροι αντιμετώπιζαν την νεφρική ανεπάρκεια μειώνοντας τα επίπεδα πρωτεΐνης στις δίαιτες’ είπε ο Gregory Reinhart PhD, ερευνητής για την Iams. ‘Εχοντας δουλέψει με επιφανή πανεπιστήμια, έχουμε διαπιστώσει ότι ο περιορισμός της πρωτεΐνης στη δίαιτα του σκύλου μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό από ότι καλό, βάζοντας το ζώο συντροφιάς σε κίνδυνο πρωτεϊνικής ανεπάρκειας.’ ”

Χειρίζοντας μία Νεφρική Κρίση
(Martha S. Gearhart, DVM)

“…τουλάχιστον μία έρευνα έχει πάρει μερικές ομάδες σκύλων με νεφρική ανεπάρκεια και τους έχει ταΐσει με δίαιτες που διέφεραν στα επίπεδα πρωτεΐνης και φωσφόρου. Οι ομάδες με αυστηρώς περιορισμένο φώσφορο έζησε περισσότερο από τις ομάδες με φυσιολογικά ή υψηλά επίπεδα φωσφόρου. Η κατανάλωση πρωτεΐνης δεν επηρέασε καθόλου την μακροζωία….

Είναι ουσιώδες να θυμόμαστε ότι ο φώσφορος είναι πιο σημαντικός από την πρωτεΐνη --το να ταϊζεις λαχανικά και ανάλατα κράκερς έναν σκύλο με νεφρική ανεπάρκεια δεν θα προσθέσει πρωτεΐνη αλλά φώσφορο.”

Διατροφική Πρωτεϊνη και τα Νεφρά
(Patricia Schenck, DVM, PhD, Veterinary Nutritionist)

“Οι δίαιτες υψηλές σε πρωτεΐνη προκαλούν αύξηση της ροής του αίματος στα νεφρά (ρυθμός διύλησης του νεφρικού σπειράματος). Ο μύθος λέει πως εάν περιοριστεί η διατροφική πρωτεΐνη, θα προκαλέσει τα νεφρά να λειτουργούν λιγότερο, και έτσι θα ‘γλιτώσουν’ από τη ζημιά τα νεφρά. Έτσι στο παρελθόν, πολλοί έχουν προτείνει δίαιτες χαμηλές σε πρωτεΐνη για τον σκύλο, προκειμένου να αποφύγουν την ανάπτυξη νεφρικής πάθησης. Σε αυτό έχουν εστιάσει σημαντικές έρευνες τα τελευταία 10 χρόνια. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για να στηρίξει αυτήν την θεωρία. Το τάισμα χαμηλών επιπέδων διατροφικής πρωτεΐνης ΔΕΝ αποτελεί προστατευτικό μέτρο κατά της ανάπτυξης νεφρικής πάθησης.

Η μείωση της διατροφικής πρωτεΐνης στους γηραιότερους σκύλους , δεν θα τους προστατέψει από νεφρικές παθήσεις. Στην πραγματικότητα, η μείωση της διατροφικής πρωτεΐνης στους γηραιότερους σκύλους μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Καθώς γερνούν τα κατοικίδια, η ικανότητα απορρόφησης των θρεπτικών στοιχείων μειώνεται. Το μεγαλύτερο σε ηλικία κατοικίδιο στην πραγματικότητα απαιτεί υψηλότερο επίπεδο πρωτεϊνών για την διατήρηση των αποθεμάτων πρωτεΐνης από ότι οι πιο νεαροί σκύλοι. ”

“Ο περιορισμός της διατροφικής πρωτεΐνης είναι κατάλληλος στην νεφρική ανεπάρκεια όταν η ασθένεια έχει γίνει σοβαρή. Ο περιορισμός της πρωτεΐνης είναι βασισμένη στην εμφάνιση κλινικών ενδείξεων. Έχει προταθεί να ξεκινά ο περιορισμός της πρωτεΐνης όταν το BUN (blood urea nitrogen) του σκύλου είναι μεγαλύτερο από 80 mg/dL [28.6 mmol/L], και όταν ο ορός κρεατινίνης είναι μεγαλύτερος από 2.5 mg/dL [221 µmol/L]. Εξίσου το BUN και ο ορός κρεατινίνης είναι καλές ενδείξεις της νεφρικής λειτουργίας. Η πρωτεΐνη περιορίζεται σε μία προσπάθεια να διατηρηθεί το BUN κάτω από 60 mg/dL [21.4 mmol/L]. Η διατροφική πρωτεΐνη ενδεχομένως να χρειαστεί να ελαττωθεί με τον καιρό καθώς εξελίσσεται η νεφρική ανεπάρκεια.”

Οι Επιδράσεις Διαιτών Χαμηλές σε Φώσφορο, Μέτριες σε Πρωτεΐνη σε Σκύλους με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια.

“Σε αυτήν την έρευνα, 60 σκύλοι με ΧΝΑ(Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια) σε αρχικό στάδιο ταΐζονταν είτε με Δίαιτες Μετριασμένες σε Πρωτεΐνη (ΔΜΠ ομάδα) ή μία Απτική Δίαιτα (ΣΔ ομάδα) που περιείχαν αντιστοίχως 0,36% φώσφορο, 27% πρωτεΐνη, και 0,38% φώσφορο, 21,5 πρωτεΐνη ξηράς τροφής, για μία περίοδο 28 εβδομάδων….

Από τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι πολλοί σκύλοι με ήπιας έως μέτριας μορφής ΧΝΑ μπορούν να επωφεληθούν από την έγκαιρη διάγνωση της κατάστασης και της διατροφικής διαχείρισης χρησιμοποιώντας μία δίαιτα χαμηλή σε φώσφορο και με μετριασμένη περιεκτικότητα πρωτεΐνης.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.