Puppy News☛

Η μετακίνηση των ζώων χρειάζεται χρόνο και προετοιμασία.

Δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολο όπως να παίρνετε μαζί σας ψεύτικα παιδικά ζωάκια. Ποιος όμως είναι ο σωστός τρόπος να μεταφέρετε το κατοικίδιό σας όταν μετακομίζετε ή όταν φεύγετε για μερικές μέρες από το σπίτι? Πολλοί ιδιοκτήτες ζώων ρωτάνε τον εαυτό τους αυτή την ερώτηση καθώς προετοιμάζονται για διακοπές το καλοκαίρι.

Η κύρια προτεραιότητά θα πρέπει να είναι να μιλήσετε με κτηνιάτρους στην καινούρια περιοχή που θα πάτε, έτσι ώστε να είσαστε προετοιμασμένοι για οποιονδήποτε κανονισμό. Να περιμένετε πως θα βρείτε περιορισμούς όπως π.χ.συγκεκριμένο αριθμό ζώων ανά σπίτι/διαμέρισμα ή συγκεκριμένη απόσταση του σπιτιού του ζώου σας από του γείτονα κ.λ.π.

Παρακάτω θα διαβάσετε τις απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να κάνετε έτσι ώστε το ζωάκι σας να μεταφερθεί με ασφάλεια:

Προετοιμασία

* Πηγαίνετε το ζώο στον κτηνίατρο για έναν τελευταίο έλεγχο πριν από το ταξίδι. Εκείνος θα μπορεί να σας δώσει και ορισμένες συμβουλές για διάφορες προετοιμασίες που θα πρέπει να κάνετε.
* Φροντίστε να προμηθευτείτε κάρτες αναγνώρισης, με το όνομα, τηλέφωνο και διεύθυνσή σας.

Μεταφορά με το αυτοκίνητο

* Άν χρειάζεται να διανυκτερεύσετε, ψάξτε να βρείτε ξενοδοχεία που δέχονται κατοικίδια. Αυτή την πληροφορία μπορείτε εύκολα να την μάθετε με ένα τηλεφώνημα στο ίδιο το ξενοδοχείο ή καλώντας σε ένα πρακτορείο.
* Άν το κατοικίδιό σας δεν έχει συνηθίσει το αυτοκίνητο, σιγουρευτείτε για την συμπεριφορά του πηγαίνωντας μερικές βόλτες μαζί του νωρίτερα και προετοιμάζοντάς το για το μεγάλο ταξίδι.
* Ετοιμάστε ένα κουτί πρώτων βοηθειών. Μην ξεχάσετε νερό, τροφή και τα αγαπημένα του παιχνίδια.
* Δώστε τροφή στο ζώο αρκετές ώρες πριν το ταξίδι.
* Σταματήστε κατα την διάρκεια του ταξιδιού όσες φορές θεωρήσετε απαραίτητες για ξεκούραση, ποτέ όμως μην αφήσετε μέσα στο αυτοκίνητο το ζώο κλειδωμένο.

Μεταφορά με αεροπάνο

* Επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρία για κανονισμούς και υπηρεσίες. Θα σας ενημερώσουν για τους τύπους, τα μεγέθη των κλουβιών και πόσο κοστίζουν.Οι αεροπορικές εταιρίες συνήθως ζητούν τα απαραίτητα αποδεικτικά της υγείας του ζώου.
* Να γνωρίζετε πως πολλές εταιρίες δεν δέχονται να μεταφέρουν ζώα το καλοκαίρι, καθώς υπάρχει περισσότερος κόσμος και η θερμοκρασία είναι υψηλότερη.
* Φροντίστε έτσι ώστε η πτήση σας να πηγαίνει κατευθείαν στον προορισμό σας χωρίς ενδιάμεση στάση. Οι καλύτερες ώρες για ταξίδι είναι οι βραδυνές καθώς η θερμοκρασία είναι κάπως χαμηλότερη.
* Αν η αεροπορική εταιρία σας επιτρέπει να πάρετε το ζωάκι σας μέσα στην καμπίνα, θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε κλουβί μικρό αρκετά ώστε να χωράει κάτω από την θέση σας, αλλά μεγάλο αρκετά ώστε να χωράει το ζωάκι μέσα.
* Άν δεν επιτρέπεται να πάρετε το ζώο μέσα στην καμπίνα, θυμηθείτε να βάλετε ταμπελάκι "Live Animal" και ταυτότητα στο κλουβί.

Άφιξη στο καινούριο σπίτι/διαμέρισμα

* Αφήστε το ζώο να εγκλιματιστεί στο καινούριο του χώρο, αφήνοντάς του το σπιτάκι κοντά του και έχοντας τα παιχνίδια του δίπλα. Προσπαθήστε να βάλετε το σπιτάκι του σε παρόμοιο μέρος έτσι ώστε να θυμίζει το παλιό σπίτι.
* Ακολουθείστε το καθημερινό, συνηθισμένο του πρόγραμμα άσκησης και τροφής.
* Ενημερωθείτε για τους κτηνιάτρους στην περιοχή και φροντίστε να γνωρίζετε σε ποιον να τηλεφωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.