Puppy News☛

Απόκτηση κατοικιδίου - Αδέσποτα.(Β Μέρος)

Πριν προβείτε σε υιοθεσία ή αγορά σκύλου σκεφτείτε το πολύ καλά και μην κοιτάζετε το τώρα ,κοιτάξτε τις δύσκολες στιγμές ,κάποια ασθένεια ,κάποια περιπέτεια που μπορεί ανά πάσα στιγμή να έρθει και αν είστε ικανοί να ανταπεξέλθετε. Από εμάς εξαρτώνται τα κατοικίδια μας, είμαστε υπεύθυνοι για αυτά και πρέπει να τους προσφέρουμε μια ποιοτική ζωή η όποια θα συμβαδίζει με τη δική μας.

Πολλές φορές κάνουμε αναφορά για στείρωση αρσενικών και θηλυκών σκύλων. Τα ζώα δεν ερωτεύονται, δεν έχουν την ιδέα της μητρότητας, δεν κάνουν τη σεξουαλική πράξη για ευχαρίστηση, παρά μόνο για αναπαραγωγή όπως τα προστάζει η φύση. Το να ζευγαρώσουμε το σκύλο μας ,είτε είναι ημίαιμος είτε καθαρόαιμος ,δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία και πολλές φορές είναι επικίνδυνη. Το ζευγάρωμα το αφήνουμε στους εκτροφείς, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν, ποιες εξετάσεις είναι απαραίτητο να γίνουν και είναι γενικά σε μια συνεχή επαφή με κτηνιάτρους. Στειρώνοντας το σκύλο μας προλαμβάνουμε πολλές ασθένειες όπως : καρκίνο στα γεννητικά όργανα των αρσενικών, πυόμητρα-καρκίνο του μαστού στα θηλυκά.

Αν δεν θέλουμε να προβούμε σε στείρωση του ζώου μας για προσωπικούς λόγους ,πρέπει να είμαστε σίγουροι πως το αρσενικό σκυλί μας δεν κυκλοφορεί μόνο του στο δρόμο χωρίς τη συνοδεία μας ώστε να αποτρέψουμε το ανεπιθύμητο ζευγάρωμα και το θηλυκό ότι μπορούμε να το έχουμε 20 μέρες κάθε 6μηνο(μέρες οίστρου) περιορισμένο και να είμαστε σίγουροι ότι δεν μπορεί να το σκάσει ώστε να ζευγαρώσει. Πολλές φορές ακούμε σχόλια του τύπου ‘’έχω βρει που θα δώσω τα κουτάβια’’, ‘’θέλει ο παππούς ,ο μπατζανάκης ,ο συμπέθερος’’ ,’’θέλω τα παιδιά μου να βιώσουν το θαύμα της γέννησης’’… Αν το σκυλί σας όμως δεν γεννήσει 2-3 κουτάβια αλλά 8-9 ,τι θα γίνουν όσα περισσέψουν; Άγνωστη η τύχη τους. Εξ ‘άλλου είναι πολύ εγωιστικό να θέλουμε να βρουν σπίτι τα δικά μας δημιουργήματα ,τα κουτάβια της ‘’δικής’’ μας γέννας ,και οχ ι τόσα κουτάβια που περιμένουν μέσα σε κλουβιά στα καταφύγια και στους συλλόγους. Έχουν και αυτά δικαίωμα στη ζωή. Το ανεύθυνο ζευγάρωμα τα δημιούργησε και αυτά.

Κλείνοντας ,τα αδέσποτα μας συναντούν κάθε μέρα εκεί έξω, στο δρόμο. Μην τους γυρνάτε τη πλάτη. Ταΐστε τα, βάλτε τους κάποιο κολάρο-αμπουλα για τα εξωπαράσιτα, κάποιο χάπι για τα ενδοπαράσιτα ,εμβολιάστε τα, στειρώστε τα ,κάντε το δικό σας αγώνα. Οι φιλοζωικές οργανώσεις δεν έχουν βοήθεια από κανέναν. Απαρτίζονται από εθελοντές με κοινή αγάπη για τα ζώα και κάνουν ότι μπορούν. Βοηθήστε όσο μπορείτε με όποιον τρόπο μπορείτε. Η βοήθεια του Δήμου και του κράτους είναι πολύ σημαντική. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και αν δεν πάρουμε όλοι θέση ,θα συνεχίζεται αυτός ο φαύλος κύκλος στη χωρά μας ,με θύματα τα ζώα που συμβιώνουν μαζί μας. Η λύση του προβλήματος προϋποθέτει την άμεση συνειδητοποίηση από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.