Puppy News☛

¨Μικρά¨ μυστικά που συνοδεύουν τους ¨μικρούς¨ μας φίλους...


Ύστερα από πολλά χρόνια μελέτης της συμπεριφοράς των μικρών μας φίλων, προέκυψαν τα παρακάτω συμπεράσματα που, για άλλη μία φορά, θα σας επιβεβαιώσουν για τη συχνή φράση σας «Αυτό δεν είναι ζώο, είναι άνθρωπος!».

* Τα «σκυλίσια» φιλιά μπορεί να σας αρρωστήσουν

Μπορεί τα φιλιά που σας δίνει να είναι σημάδια ανιδιοτελούς αγάπης, όμως πρέπει να γνωρίζετε πως το στόμα του -όσο κι αν προσπαθείτε να πλένετε τακτικά- είναι γεμάτο μικρόβια, όπως σαλμονέλα, και επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία βακτήρια. Αυτά εισχωρούν στο στόμα του σκύλου σας από χαλασμένες ή βρώμικες τροφές, ή όταν χρησιμοποιεί την γλώσσα του ως χαρτί τουαλέτας. Με το φιλί του, τα μικρόβια αυτά εισχωρούν στο δικό σας στόμα και το λιγότερο που μπορούν να σας προκαλέσουν είναι πολύ δυσάρεστη διάρροια.

* Τα ζωάκια μας μπορεί να «κολλήσουν» από εμάς

Δεν είναι σύνηθες, αλλά συμβαίνει. Ο ιός H1N1 προσέβαλλε γάτες, σκύλους και ... κουνάβια, λόγω της στενής επαφής από τους ιδιοκτήτες τους. Τα συμπτώματα στα ζώα ήταν πολύ πιο ήπια, όμως κάποια από αυτά έχασαν την ζωή τους. Άρα, οι κτηνίατροι συνιστούν, όταν είμαστε άρρωστοι, να πλένουμε καλά τα χέρια μας και να μην κοιμόμαστε αγκαλιά με τα ζωάκια μας. Ακόμα, σκύλοι και άνθρωποι μπορούν να ανταλλάζουν μεταξύ τους βακτήρια E.coli καθώς και μεθικιλλίνη χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο.

* Οι σκύλοι «οσφρίζονται» τον διαβήτη

Μπορεί να ακούγεται σαν ατάκα από επεισόδιο της σειράς «Λάσση», όμως είναι αλήθεια. Τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν την επικίνδυνη μείωση του σακχάρου στο αίμα ενός διαβητικού και να τον θέσουν σε συναγερμό κλοτσώντας και γλύφοντάς τον, κλαίγοντας και γαβγίζοντας. Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, εννιά στις δέκα φορές, η ... μύτη τους αποδεικνύεται σωστή.

* Οι σκύλοι έχουν βλέμμα ερωτευμένου

Όταν ο σκύλος σας σάς κοιτάζει βαθιά στα μάτια, το πιθανότερο είναι ότι θέλει να σας δείξει πόσο πραγματικά σας αγαπά - και όχι ότι σας παρακαλεί για κάτι. Αρκεί το βλέμμα αυτό να μην συνοδεύεται από τεντωμένο σώμα και όρθια αυτιά, γιατί αυτό είναι σημάδι επιθετικής συμπεριφοράς. Τα σκυλιά υιοθετούν αυτήν την περίεργη συμπεριφορά μέσω της στενής επαφής με τους ανθρώπους.

* Οι σκύλοι μπορούν να μάθουν έως 250 λέξεις

Ο πιο έξυπνος και καλά εκπαιδευμένος σκύλος έχει την ευφυΐα ενός παιδιού δύο ετών ως προς την ικανότητά του να καταλαβαίνει λέξεις, σύμφωνα τουλάχιστον με τους ερευνητές. Ο σκύλος αυτός μπορεί να καταλάβει έως 250 λέξεις, ενώ ένας μέσος σκύλος έως 150 λέξεις. Ποιες ράτσες είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιο έξυπνες; Οι Μπόρντερ Κόλεϊ, Κανίς, Γερμανικός ποιμενικός, Γκόλντεν Ρετρίβερ, Ντόπερμαν Πίντσερ.

* Οι γάτες μπορεί να αγαπήσουν υπερβολικά πολύ

Όταν οι γάτες βιώσουν τον αποχωρισμό με έναν άνθρωπο που συμπαθούν, μπορεί να εμφανίσουν σημάδια κατάθλιψης - αυτός είναι ο λόγος που η γατούλα σας κάνει «την ανάγκη» της στα παπούτσια σας όταν λείπετε στην δουλειά. Άλλες αντιδράσεις ... αγάπης είναι όταν βηματίζει αργά, όταν «φωνάζει» ή όταν εμποδίζει την είσοδό σας και μπλέκεται στα πόδια σας. Πολλά γατάκια, όταν μένουν μόνα τους, κάνουν εμετό ή αναζητούν μανιωδώς τροφή.

* Οι λευκές γάτες συχνά είναι κουφές

Στο ένα ή και τα δύο αυτιά τους, ειδικά όσες έχουν και μπλε μάτια. Όταν το ένα μάτι είναι μπλε η γάτα μπορεί να είναι κουφή μόνο από αυτήν την πλευρά. Πολλοί ιδιοκτήτες, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι κουφές γάτες δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνες, αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη σαφές.

* Οι γάτες μυρίζουν με το στόμα τους

Στο πάνω μέρος του στόματός τους, έχουν έναν αδένα όσφρησης, τον οποίον χρησιμοποιούν όταν θέλουν να μυρίσουν κάτι καλά. Την πρακτική αυτή ασκούν συνήθως οι αρσενικές γάτες, ανοίγοντας διάπλατα το στόμα τους, για να μυρίσουν μία θηλυκή, όταν βρίσκεται στις γόνιμες μέρες της.

* Οι γάτες φιλούν με τα μάτια τους

Οι γάτες επικοινωνούν με ένα αργό πετάρισμα των ματιών. Όταν κάνουν αυτήν την κίνηση μεταξύ τους, αυτό είναι σημάδι συμφιλίωσης. Όταν ανοιγοκλείνουν, όμως, αργά τα μάτια τους στους ανθρώπους, είναι σημάδι τρυφερότητας, ακόμα και αγάπης. Οι άνθρωποι μπορούν να ανταποδώσουν αυτήν την κίνηση με το να τις κοιτούν για αρκετή ώρα στα μάτια και να ανοιγοκλείσουν και εκείνοι τα μάτια τους αργά. Η μέθοδος αυτή ισχύει για όλα σχεδόν τα αιλουροειδή.

* Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά τις γάτες και τους σκύλους

Το παθητικό κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει τουλάχιστον δύο θανάσιμους καρκίνους στις γάτες: Λέμφωμα και στοματικό καρκίνωμα. Οι σκύλοι με μακριές μουσούδες μπορεί να εμφανίσουν καρκινικούς όγκους στα ρουθούνια τους, ενώ αυτοί με κοντές μουσούδες είναι πιο επιρρεπείς στον καρκίνο του πνεύμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.