Puppy News☛

LABRADOR RETRIEVER

Τα σκυλιά Λάμπραντορ Pιτρίβερ - labrador retriever

Πιθανά να το έχετε δεί, το σκυλί σας να στέκεται περήφανο, τα αυτιά να γέρνουν μπροστά, το τρίχωμα να λάμπει στον ήλιο, η ουρά να στέκεται ψηλά και τα μάτια του να ψάχνουν στον ορίζοντα με εγρήγορση. Καθώς θαυμάζετε την ομορφιά του Λαμπραντορ σας, αυτό που βλέπετε είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών προσεκτικών ζευγαρωμάτων.
Το σχήμα του κεφαλιού του, η γραμμή της πλάτης του, η ζωηράδα του βλέμματος του, ακόμα και ο χαρακτήρας του, αυτά είναι χαρακτηριστικά που ικανοί εκτροφείς έβαλαν εκεί σοφά μέσα σε δεκαετίες.

Η προσωπικότητα του Λάμπραντορ

Η ομορφιά είναι πολύ σημαντική φυσικά, αλλά το Λάμπραντορ είναι πολύ περισσότερο απο ένα όμορφο σκυλί. Τα Λάμπραντορ είναι ευγενικά καλόψυχα σκυλιά που ο σκοπός τους στην ζωή είναι να ικανοποιούν τα αφεντικά τους.


Το Λάμπραντορ Ριτρίβερ είναι η ράτσα σκύλων που κρατάει την πρώτη θέση στον Αμερικανικό και τον Αγγλικό κυνολογικό όμιλο εδώ και πολλά χρόνια και με σημαντική διαφορά απο την δεύτερη ράτσα.
Και αυτό γιατί το labrador retriever είναι το απόλυτο οικογενειακό σκυλί.
Η έλειψη επιθετικότητας τον κάνει ιδανικό σύντροφο για παιδιά.


TA XPΩMATA
Τα χρώματα του Λαμπραντoρ είναι ατόφιο μαύρο, κίτρινο και σοκολατί.

H EMΦANIΣH
Η γενικη εμφάνιση του Λαμπραντoρ είναι εντονα χτισμενο μεσου μεγεθους, σκυλί που κατεχει μια υγιη, αθλητικη, ισορροπημενη διαμόρφωση που τους επιτρεπει για να λειτουργησουν ως σκυλιά επαναφοράς κυνηγων στο έδαφος ή το νερό, με μεγάλη αντοχή, κοντό τρίχωμα, ανθεκτικό στον άσχημο καιρό, ουρά ίσια με ευρυ πίσω κρανίο, ισχυρά σαγόνια και τα "καλά", φιλικά μάτια του, που εκφράζουν τον χαρακτηρα την νοημοσυνη και την καλη του ιδιοσυγκρασία

O XAPAKTHPAΣ TOY LABRADOR
Η αληθινη ιδιοσυγκρασία του Λαμπραντoρ είναι τόσο μια σφραγίδα της φυλης όσο και η ουρά του.
Aπο φυση πρόθυμος και ευγενικός και μη-επιθετικός προς άνθρωπους η ζωα, αν και θα γαυγίσει για να αποκρουσει τους ξενους δεν θα επιτεθεί παρά μόνο για να προστατεψει τον ιδιοκτητη του απο πραγματικό κίνδυνο.
H νοημοσυνη και η προσαρμοστικότητά του τον κάνουν ενα ιδανικό σκυλί για οικογενεια.
To retriever του Labrador ειναι πραγματικά ένας σκύλος για όλες τις χρήσεις, τα προσόντα του έχουν εκτιμηθεί απο τον 18 αιώνα που άρχισε η αναπαραγωγή τους στην Αγγλία απο τα σκυλιά που βρήκαν να τραβούν τα δύχτια για τους ψαράδες της Νέας Γής.
Τα σκυλιά αυτα αναπαρήχθηκαν για την εξυπνάδα τους, τον πράο χαρακτήρα τους, την ικανότητα στην επαναφορά και την θέληση τους να ικανοποιούν τα αφεντικά τους.
Τα Λαμπραντoρ είναι θαυμάσια οικογενειακά σκυλιά, είναι πολύ φιλικά με τα παιδιά, και κοινωνικά με όλους τους ανθρώπους.
Είναι πρανατολισμένα στην δράση και τους ανθρώπους, απο το να επαναφέρει μια πάπια απο την λίμνη, ή το κοντρόλ της τηλεόρασης σας τίποτα δεν ευχαριστεί το Λαμπραντόρ περισότερο απο το να τον επαινείται, για αυτό άλλωστε είναι μια απο τις πιό επιτυχημένες ράτσες σκύλων παγκοσμίως, απο το να οδηγούν άτομα για αναπηρίες, μέχρι να κάνουν εργασίες ανεύρεσης βομβών και ναρκωτικών.
Γι'αυτό άλλωστε είναι και αγαπημένοι οικογενειακοί σύντροφοι απο τους ανθρώπους που τα υιοθετούν ικανοποιούν πολλές διαφορετικές ανάγκες.MΕΡΙΚΑ AKOMA ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ LABRADOR


Έχουν σχεδόν ατέλείωτη ενέργεια, και εάν δεν κάνουν αρκετή άσκηση, γίνονται γρήγορα καταστρεπτικοί -- μασώντας ότι βρούν μπροστά τους. Προετοιμαστήτε για μακρείς περιπάτους και παιχνίδια!
TA LABRADOR XPEIAZONTAI ΠOΛΛH ΣYNTPOΦIA
Tο labrador αγαπά τους ανθρώπους,
Το labrador σας θα θελει να είναι με σας όλη την ώρα.
Τα labrador, δεν πρόκειται να θελήσουν να αφεθούν μόνα τους εξω, ούτε θα θελουν να είναι μόνα όλη την ημέρα ενώ είστε στην εργασία.
Όταν είστε στο σπίτι, θα θελήσουν να είναι κοντά σε σας... και θα θέλουν να παίξουν όλη την ώρα.
Εάν πάρετε ένα κουτάβι λαμπραντορ , θα είστε ο ολόκληρος κόσμος του κουταβιού.
TA LABRADOR ΔEN EINAI OI KAΛYTEPOI ΦYΛAKEΣ
Tο labrador αγαπά τους ανθρώπους, όλοι είναι φίλοι τους, γι'αυτό και δεν είναι επιθετικοί (αν και οι περισσότεροι θα υπερασπίσουν τους ιδιοκτήτες τους εάν αισθανθούν πραγματικό κίνδυνο).

TA LABRADOR XPEIAZONTAI EKΠAIΔEYΣH
Το Labradors είναι πολύ ευφυές. Με τη σωστή κατάρτιση, μπορούν να είναι μια πραγματική χαρά -- η νοημοσύνη τους τους κάνει τα καλύτερα σκυλιά detectives και οδηγούς

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Labrador είναι το χρώμα, η ουρά, το κεφάλι και η ιδιοσυγκρασία τους.
Έχουν ένα διπλό τρίχωμα: ένα μαλακό εσωτερικό τρίχωμα που τους κρατά ξηρούς και θερμούς στο κρύο νερό και ένα σκληρό εξωτερικό τρίχωμα που τους βοηθά να διώχνουν το νερό.
Η ουρά τους, περιέγραφεται καλύτερα σαν μια ουρά ενυδρίδων, είναι παχιά στη βάση και εκλεπτύνει σε ένα στενότερο σημείο. Δεν πρέπει να ανεβαίνει στην πλάτη ούτε θα έπρεπε να έχει μια μπούκλα σε αυτην. Πρέπει, εντούτοις, να είναι ακριβώς στην ευθεία .
Το κεφάλι τους έχει καθαρή περικοπή και κάπως ευρύ.
Η έκφρασή τους είναι άγρυπνη και ευφυής και μεταβιβάζει μια καλή, φιλική ιδιοσυγκρασία.
Το καλύτερο χαρακτηριστικό γνώρισμά τους είναι η ιδιοσυγκρασία τους.Tα λαμπραντόρ αγαπούν τους ανθρώπους. Είναι ευτυχέστεροι όταν είναι με σας.
Τα λαμπραντόρ είναι retrievers και θα σας φέρουν τα πράγματα που βρίσκουν σκορπισμένα στο σπίτι ή το αυλή σας. Τείνουν να είναι αρκετά υπομονετικοί με τα παιδιά είναι θαυμάσια οικογενειακά σκυλιά. Δεν είναι σκυλιά φρουράς. Μπορούν να γαυγίσουν προστατευτικά, αλλά γενικά δεν θα ενεργήσουν επιθετικότερα.
Τα λαμπραντόρ είναι θαυμάσια σκυλιά που αγαπούν τους ανθρώπους, είναι πιθανότερο να γλύψουν κάποιον μέχρι θανάτου, παρά να του επιτεθούν.
Τείνουν να είναι σταθεροί, δεν αναστατώνονται εύκολα από τα παράξενα πράγματα ή τα περιστατικά.
Στην Eλλάδα, υπάρχουν δύο ευδιάκριτες "γραμμές" Labradors: τα pets και τα εκθεσιακά σκυλιά.
Η γραμμή Labrador pets είναι συνήθως αυτά που βρίσκεις σε Pet Shops, εισαγωγής απο εκτροφείς (puppy mills) καθόλου ενδιαφερόμενους για την βελτίωση της φυλής. Kαι τα εκθεσιακά σκυλιά που είναι υψηλής καθαροαιμίας και πιό κοντά στο (στάνταρ) της φυλής Λαμπραντορ.
Καθένας τύπος μπορεί να κάνει έναν ευχάριστο σύντροφο. Tα Retrievers του Labrador είναι προσανατολισμένα σε άνθρωπους - και δράση, και μπορούν να γίνουν βαριεστημένα εάν αφήνονται μόνα τους.
Ανεκπαίδευτοι, μπορούν να γίνονται ανεξέλεγκτοι στο μέγεθος του ενθουσιασμού τους. Aγύμναστοι , θα γυρίσουν συχνά στην καταστροφή ή θα δραπετεύσουν για να ανακουφίσουν την πλήξη και την υπερβολική ενέργεια.
Απαιτούν την προσοχή και την αγάπη τόσο όσο και τα τρόφιμα και το νερό.
Το Labradors είναι εύκολο να εκπαιδευθεί, απαιτεί επίσης την αφθονία της άσκησης -- αυτό ισχύει ιδιαίτερα δεδομένου ότι τα περισσότερα λαμπραντόρ αγαπούν το φαί!

Εξασφαλίζοντας οτι παίρνουν την κατάλληλη άσκηση, εκπαίδευση, και προσοχή θα σας δώσει ένα ευτυχές, υγιές Λαμπραντορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.