Puppy News☛

Γερμανικός Ποιμενικός

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΒΑΡΟΣ: 28 - 44 κιλά

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΥΨΟΣ: 55 - 66 εκατοστά

ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ: Μαύρο με πυρόξανθο,

λευκό, μαύρο και μαυριδερό

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑ: Πολύ υψηλή

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Ο Γερμανικός Ποιμενικός προήλθε από το Karlsruhe της Γερμανίας το 1899 χάριν στις προσπάθειες του Captain Max von Stephanitz και άλλων. Προέρχεται από τις παλιές φυλές συνοδών βοσκής και σκύλων φάρμας. Ο πρώτος Γερμανικός Ποιμενικός που εμφανίσθηκε στην Αμερική ήταν το 1907. Η φήμη τους συνδέεται με τον Rin-Τin-Tin και τον Strongheart, δυο ταινίες με μέλη της φυλής όπου προβάλλονταν παρουσιάζοντας ένα αγόρι και το σκύλο του, που εκτόξευσαν τη δημοτικότητα της φυλής στα ύψη

ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ:

Η πρώτη εντύπωση ενός καλού Γερμανικού Ποιμενικού είναι πως πρόκειται για ένα ισχυρό, ευέλικτό, μυώδες ζώο, σε εγρήγορση και γεμάτο ζωή. Είναι καλά ισορροπημένο, με αρμονική ανάπτυξη του μπροστινού τετάρτου και του οπίσθιου τεταρτημορίου. Ο σκύλος είναι μακρύς παρά ψηλός, έχει βαθύ στήθος και παρουσιάζει ένα περίγραμμα από απαλές καμπύλες παρά γωνίες. Φαίνεται δεμένος και όχι ψηλόλιγνος, δίνοντας την εντύπωση, τόσο κατά την ηρεμία του ή εν κινήσει, της μυϊκής ικανότητας και σβελτάδας χωρίς καμία εμφάνιση αδεξιότητας ή μαλακής συμπεριφοράς. Ο ιδανικός σκύλος διαθέτει το χαρακτηριστικό βλέμμα της ποιότητας και της ευγένειας - δύσκολο να περιγραφεί, αλλά ολοφάνερο όταν το διαθέτει. Δευτερεύοντα χαρακτηριστικά είναι το φύλο το οποίο είναι έντονα αισθητό, καθώς κάθε ζώο δίνει μια σαφή εικόνα της αρρενωπότητας ή θηλυκότητας, ανάλογα με το φύλο του.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Η φυλή έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα άμεση και ατρόμητη, αλλά όχι εχθρική. Η έκφραση του Γερμανικού Ποιμενικού δηλώνει αυτοπεποίθηση και μια ορισμένη επιφυλακτικότητα που δεν προσφέρεται για άμεση και χωρίς διάκριση φιλίες. Ο σκύλος πρέπει να είναι προσιτός, να στέκεται ήσυχος στο έδαφος του και να δείχνει την εμπιστοσύνη και την προθυμία του να κάνει επαφές χωρίς τις προκαλεί ο ίδιος. Είναι ισορροπημένος, αλλά όταν η περίσταση το απαιτεί, είναι εύκολο να τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Είναι κατάλληλος και πρόθυμος να εξυπηρετήσει με την ιδιότητά του ως σκύλος συντροφιάς, φύλακας, οδηγός τυφλών, οδηγός κοπαδιών, ή σωματοφύλακας, ανάλογα με το ποιόν από τους ρόλους του έχουμε αναθέσει. Ο σκύλος δεν πρέπει να είναι διστακτικός, να συρρικνώνεται πίσω από τον ιδιοκτήτη ή τον χειριστή του. Δεν θα πρέπει να είναι νευρικός, ψάχνοντας για αποφυγή καταστάσεων ή με άγχος και να έχει νευρικές αντιδράσεις, όπως μάζεμα της ουράς, σε περίεργους ήχους ή αντικείμενα. Έλλειψη εμπιστοσύνης σε οποιοδήποτε περιβάλλον, δεν είναι χαρακτηριστικό του ήθους. Οποιαδήποτε από τις παραπάνω ελλείψεις στον χαρακτήρα που δείχνουν διστακτικότητα πρέπει να τιμωρούνται πολύ σοβαρά σε εκθέσεις σκύλων, καθώς και κάθε σκυλί που εμφανίζει έντονα τις ενδείξεις αυτές πρέπει να απαλλάσσεται από το δικαίωμα συμμετοχής. Πρέπει να είναι δυνατό για τον κριτή να ελέγξει τα δόντια και να καθορίσει ότι και οι δύο όρχεις είναι εμφανείς. Οποιοδήποτε σκυλί που προσπαθεί να δαγκώσει τον κριτή πρέπει να αποκλειστεί. Το ιδανικό σκυλί είναι ένα ζώο που εργάζεται με έναν άφθαρτο χαρακτήρα και σε συνδυασμό με το σώμα και βάδισμα, πρέπει να είναι κατάλληλο για την επίπονη εργασία που αποτελεί πρωταρχικό σκοπό του.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ομάδα ποιμενικών. Αναγνωρισμένο από τον A.K.C από το 1908.

ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ: Οδηγός, αστυνομικός σκύλος.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: Ενεργητική και λάτρης της διασκέδασης η φυλή πολύ αρεστή κάνει για παιδιά όταν η σχέση έχει εδραιωθεί. Είναι ένα πιστό οικογενειακό ζώο συντροφιάς και ένα καλό σκυλί φύλαξης, η ιδανική επιλογή για πολλές οικογένειες. Απαιτεί τακτική άσκηση και περιποίηση του τριχώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.