Puppy News☛

Πυροβόλησε και σφυροκόπησε αδέσποτο σκύλο

ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΖΩΟΥ

Ο 71χρονος από τη Νίψα Αλεξανδρούπολης, αφού αποτελείωσε το άτυχο ζωντανό το μετέφερε με σκοπό να το πετάξει
Κάτοικος του χωριού κατήγγειλε το περιστατικό και ο δράστης συνελήφθη
Το πρωί της Παρασκευής στη Νίψα Αλεξανδρούπολης – Έβρου, 71χρονος πυροβόλησε χωρίς λόγο, δύο φορές με κυνηγετικό όπλο, αδέσποτο κυνηγετικό σκύλο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και στη συνέχεια με ένα σφυρί το κτύπησε δύο φορές στο κεφάλι και το απομάκρυνε με το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του προς άγνωστη κατεύθυνση. Από το χώρο του συμβάντος περισυλλέγησαν δύο κάλυκες κυνηγετικού φυσιγγίου οι οποίες θ’ αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση. Το συμβάν καταγγέλθηκε από κάτοικο του χωριού και δράστης συνελήφθη από άντρες της Υ.Α. Αλεξανδρούπολης και παραπέμφθηκε αρμοδίως. Την προανάκριση ενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.


Ανάστατοι οι φιλόζωοι της Αλεξανδρούπολης
Σε καταγγελία του συμβάντος προχώρησε με ανακοίνωσή του το φιλοζωικό σωματείο «Η Κιβωτός» Αλεξανδρούπολης, ζητώντας παράλληλα να ληφθούν μέτρα από την τοπική αυτοδιοίκηση για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Μάρτυρες μίας αποτρόπαιης πράξης έγιναν και πάλι η κοινωνία και οι φιλόζωοι της Αλεξανδρούπολης. Μετά τα διαρκή περιστατικά με διάφορους γνωστούς – αγνώστους που συνηθίζουν να σκορπούν φόλες αδιακρίτως σε αδέσποτα και δεσποτικά ζώα της πόλης, πράξη απόλυτα καταδικαστέα και δολοφονική, μία ακόμη εγκληματική ενέργεια ήρθε να προστεθεί στη μακάβρια λίστα των περιστατικών με θύματα αθώα ζώα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ένας «άνθρωπος» τράβηξε όπλο για να τραυματίσει θανάσιμα ένα δύστυχο αδέσποτο. Θυμόμαστε όλοι πριν από περίπου επτά μήνες, αντίστοιχο περιστατικό που είχε συγκλονίσει την Αλεξανδρούπολη. Αυτή τη φορά, ένας 71χρονος, στην περιοχή της Νίψας, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να πάρει με τον πλέον βίαιο και απάνθρωπο τρόπο τη ζωή ενός σκύλου που δυστυχώς βρέθηκε στον δρόμο του. Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία, πυροβόλησε 2 φόρες εναντίον του ζώου με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Βλέποντας, όμως, ότι το σκυλί δεν είχε ξεψυχήσει, αποφάσισε να ολοκληρώσει το αρρωστημένο έργο του, χτυπώντας δύο φορές το ζώο στο κεφάλι με ένα σφυρί. Στη συνέχεια φόρτωσε το άψυχο κορμί του δύσμοιρου αδέσποτου στο αυτοκίνητό του κι εξαφανίστηκε. Ευτυχώς, η καταγγελία ενός κατοίκου του χωριού ήταν αρκετή για να οδηγήσει στη σύλληψη του δράστη.

Τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί παρά να είναι άκρως καταδικαστέες από τους πάντες. Η παράβαση του νόμου περί προστασίας των ζώων συνιστά έγκλημα ακόμη κι αν απλώς τραυματιστεί ένα ζώο και πολύ περισσότερο εάν επιφέρει το θάνατό του. Πάγιο (κι έως τώρα απραγματοποίητο) αίτημα των Φιλοζωϊκών Σωματείων ανά την Ελλάδα προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις, είναι να υπάρξει μέριμνα προκειμένου οι νόμοι που αφορούν στην προστασία των ζώων να γίνουν ακόμη πιο αυστηροί, ώστε να επιτυγχάνεται η αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Το φιλοζωικό σωματείο «Κιβωτός» της Αλεξανδρούπολης καταγγέλλει την φρικαλέα ενέργεια και ζητά να πράξει το ίδιο όλη η κοινωνία της πόλης μας, η οποία, πλην κάποιων εξαιρέσεων, έχει αποδείξει τα φιλοζωϊκά της αισθήματα. Συγχαίρουμε τον ευαισθητοποιημένο πολίτη που κατήγγειλε την αποτρόπαια πράξη και συγχρόνως απευθύνουμε έκκληση προς όλους να συνεχίσουν να καταγγέλλουν περιστατικά και συμπεριφορές που μπορεί να αποβούν μοιραία για τη ζωή ενός ζώου, για την παρουσία του οποίου στους δρόμους ευθυνόμαστε μόνο εμείς, οι άνθρωποι. Παράλληλα, ζητούμε από την τοπική αυτοδιοίκηση του νομού να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, ξεκινώντας καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα και βεβαίως, δημιουργώντας σωστές και άρτιες υποδομές για την περίθαλψη και την διαβίωσή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.