Puppy News☛

ΑΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΦΟΡΑΜΕ !

Εδώ και χρόνια η γούνα των άγριων ζώων χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο για την παρασκευή προϊόντων ένδυσης αλλά και για φαρμακευτικούς σκοπούς, όπως επίσης και για την παρασκευή καλλυντικών σκευασμάτων. Θα περίμενε κανείς με την σημερινή εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα της κατασκευής τέτοιων προϊόντων, την ευρεία χρησιμοποίηση των συνθετικών υλών, και το ανεπτυγμένο επίπεδο πολιτισμού της εποχής μας, να μειωθεί στο ελάχιστο το εμπόριο και η θανάτωση όλων αυτών των (σπάνιων) ειδών του ζωϊκού μας πλούτου (αλεπούδες, λύκοι, ρακούν, αρκούδες, κ.α.). Παρόλα αυτά, όχι μόνο προστατευόμενα είδη, αλλά και κατοικίδια ζώα, όπως οι σκύλοι και οι γάτες, χρησιμοποιούνται για την παρασκευή γούνας και άλλων προϊόντων.

Το επίκεντρο του εμπορίου της γούνας των κατοικίδιων ζώων, εστιάζεται σε χώρες της ’πω Ανατολής (Κίνα, Ταϋλάνδη, Φιλλιπίνες, Κορέα κ.α.). Εκεί παγιδεύονται (πολύ πιο εύκολα από τα άγρια ζώα) και μεταφέρονται από την επαρχία στα μεγάλα αστικά κέντρα. Με την ανοχή (αν όχι νομιμοποίηση) των κυβερνήσεων αυτών των χωρών, λειτουργούν ακόμα και μέσα στις μεγάλες πόλεις εργοστάσια - σφαγεία, όπου με απάνθρωπους και απαράδεκτους τρόπους, θανατώνονται χιλιάδες σκύλοι και γάτες. Οι γούνες και το δέρμα τους μεταποιούνται, ενώ το κρέας τους πωλείται σε κρεοπωλεία και λαϊκές αγορές, αφού σε πολλά από αυτά τα μέρη κατά παράδοση καταναλώνεται σκυλίσιο κρέας από άνθρωπο (ιδίως στην Κορέα). Φυσικά όλο αυτό το εμπόριο του θανάτου, δεν θα είχε καμιά τύχη αν τα μακάβρια προϊόντα του δεν μπορούσαν να πουληθούν σε άλλες χώρες. Φαίνεται όμως πως σε χιλιάδες ανθρώπους ανα τον κόσμο αρέσει να κυκλοφορούν με δέρματα ζώων πάνω τους ! Μάλιστα αυτό θεωρείται από πολλούς ... της μόδας. Κι όταν μιλάμε για ρακούν αλεπούδες και άλλα άγρια ζώα, ίσως οι τύψεις να είναι ... μικρές. Αρέσει άραγε σ' αυτούς τους ανθρώπους να φορούν ένα παλτό από Γερμανικό Ποιμενικό, από άλλο σκύλο ή από γάτα ;


Αρέσει δεν αρέσει πολλοί (ίσως και από εμάς) φοράμε και αγοράζουμε τέτοια προϊόντα, χωρίς πολλές φορές να το ξέρουμε καν, μιας και οι ταμπέλες όλων αυτών των κατασκευασμάτων δεν λένε φυσικά ότι χρησιμοποιούν σκύλους και γάτες για πρώτη ύλη , αλλά επιλέγουν ψευδώνυμα παραπλανώντας αρχές και κυβερνήσεις πολλών Ευρωπαϊκών χωρών. Τα στοιχεία μιας πρόσφατης έρευνας της Ανθρωπιστικής Ένωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Γερμανού δημοσιογράφου Manfred Karreman, για το εμπόριο και την εισαγωγή προϊόντων γούνας από κατοικίδια ζώα σε χώρες της Ε.Ε. είναι αποκαλυπτικά (ακόμα και για την χώρα μας).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Η έρευνα αποκάλυψε ότι πολλές Γερμανικές εταιρίες έκαναν εισαγωγή προϊόντων όπως παλτό, τσάντες, παπούτσια κτλ με προέλευση από χώρες της ’πω Ανατολής και χρησιμοποιημένη πρώτη ύλη ένα ζώο με το όνομα GAE-WOLF. Τουλάχιστον αυτό αναγραφόταν στις ετικέτες των προϊόντων αυτών. Οι πωλήσεις όμως έπεσαν κατακόρυφα όταν μετά από έρευνα dna αποκαλύφθηκε ότι το gae-wolf δεν ήταν παρά κατοικίδιος σκύλος! Η ειρωνεία είναι ότι για την κατασκευή των παλτό με γκρι και κίτρινους χρωματισμούς, χρησιμοποιήθηκαν Γερμανικοί Ποιμενικοί, μια ράτσα φτιαγμένη και δυστυχώς "φορεμένη" από Γερμανούς.

ΙΤΑΛΙΑ : Φημισμένα τα ιταλικά παπούτσια για την άρτια κατασκευή τους... η έρευνα όμως απέδειξε, ότι τουλάχιστον δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής και εξαγωγής υποδημάτων (μία εκ των οποίων η Tecnica SpA) της Ιταλίας κάνουν εισαγωγή γούνας και δέρματος σκύλων από την Κίνα.

ΓΑΛΛΙΑ : Μπορεί στη Γαλλία ν' αγαπούν ιδιαίτερα τα κατοικίδια, μια Γαλλική εταιρία πάντως έκανε εισαγωγή από την Κίνα 3000 δερμάτων από σκύλους. Η απόδειξη της συγκεκριμένης συναλλαγής είδε το φως της δημοσιότητας και απέδειξε ότι η συγκεκριμένη εταιρία που κατασκεύαζε μπουφάν για τις άλπεις αντάλλαξε τα δέρματα σκύλων με δέρματα αλόγων !

ΕΛΛΑΔΑ : Στις 29 Απριλίου 1998 καταγγέλθηκε στον Ευρωπαίο Επίτροπο η λειτουργία οκτώ (8) τουλάχιστον εργοστασίων μεταποίησης γούνας στην πατρίδα μας. Σύμφωνα με την έρευνα της Ανθρωπιστικής Ένωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μια συγκεκριμένη Γερμανική εταιρία έκανε εισαγωγή δερμάτων σκύλου και γάτας από την Κίνα και κατασκεύαζε τσάντες και παλτό στα εργοστάσια μεταποίησης που διατηρούσε στην ΕΛΛΑΔΑ...

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΓΟΥΝΕΣ ΑΠΟ ΖΩΑ
Naomi Campbell, Cathrerine Deneuve, Celine Dion, Aretha Franklin, Susan Lucci, Madonna, Joan Rivers, Sharon Stone.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.