Puppy News☛

Για μια ζωντανή «νεκρή» περίοδο

Όταν η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 35οC, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με την εκπαίδευση των σκύλων μας και επιλέγουμε να βγάζουμε ζώα τα οποία είναι πολύ «σιγανά».

Ο πραγματικά καλός σκύλος είναι κάτι σπάνιο. Σε κάθε πόλη 60-80 χιλιάδων κατοίκων, υπάρχουν ένας, το πολύ δύο, πραγματικά αξιόλογοι σκύλοι.Η «κλειστή» περίοδος του κυνηγίου είναι για μας τους κυνηγούς πολύ χρήσιμη, συναρπαστική και ενδιαφέρουσα. Σε αυτό το διάστημα θα κοπιάσουμε για να καρπωθούμε τα οφέλη, από το Σεπτέμβρη και μετά.


Αυτό το διάστημα, μπορούμε να εξερευνήσουμε καινούργιους κυνηγότοπους, τους οποίους, την περίοδο που είναι ανοιχτό το κυνήγι, δεν ρισκάρουμε να επισκεφτούμε διότι φοβόμαστε μήπως χάσουμε τη μέρα σε άγνωστο μέρος. Μπορούμε επίσης να συμπληρώσουμε τις ελλείψεις που έχουν τα κυνηγόσκυλά μας είτε από πλευράς αριθμού ζώων, είτε από πλευράς τελειοποίησης της εκπαίδευσής τους και συμπλήρωσης των κενών που υπάρχουν σε αυτήν και βέβαια πάντοτε έχουμε το καθήκον να διατηρούμε προπονημένα και σε φόρμα τα μεγάλα μας κυνηγόσκυλα.


Συντήρηση δυνάμεων

Στο νεαρό κυνηγόσκυλο το οποίο είναι 1 – 1½ έτους, η προπόνηση μπορεί και πρέπει να είναι πιο σύντομη, διότι το σκυλί χάνει πιο γρήγορα το ενδιαφέρον του και κουράζεται ευκολότερα. Είναι μεγάλο λάθος να το προπονώ μία, μιάμιση ώρα κάθε τρεις μέρες, διότι αυτή η τακτική θα το οδηγήσει στο να αυξάνει συνεχώς την ταχύτητά του και να προσπαθεί να εκτονωθεί μέσα στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα.
Θα πρέπει, εφόσον το κυνηγήσω για μία, μιάμιση ώρα και δω ότι αρχίζει να κουράζεται, να το ξεκουράσω για μισή ως μία ώρα, κι εφόσον του δώσω μισό σάντουιτς και νερό, θα ψάξω πάλι με αυτόν για άλλη μία, μιάμιση ώρα ώστε να του δώσω να καταλάβει ότι πρέπει να κρατάει δυνάμεις και να κρατάει τέτοιο ρυθμό στην έρευνά του ο οποίος να του επιτρέπει να είναι αποτελεσματικός σε όλη τη διάρκεια της εξόδου.Απαραίτητα νερό και τροφή

Στους μεγαλύτερους σκύλους, οι χρόνοι μπορούν να αυξηθούν, και με τα αντίστοιχα διαλείμματα, να «πιάσουν» όλη τη διάρκεια της κυνηγετικής ημέρας.
Τα ζώα τα οποία είναι προπονημένα κατά τον τρόπο αυτό, έχουν μυς λεπτούς και μακριούς οι οποίοι
καταναλώνουν λιγότερο γλυκογόνο κι έτσι αποφεύγουμε τις υπογλυκαιμίες και τις απώλειες πνευματικής και ψυχικής ισορροπίας που προκαλούνται από την κόπωση.
Δίνουμε πάντοτε στους σκύλους μας την ποσότητα νερού και τροφής που χρειάζονται ώστε να είναι σε άριστη κατάσταση. Φροντίζουμε ώστε εάν τα ταΐζουμε με ξηρά τροφή, αυτή να είναι μουλιασμένη τουλάχιστον 3 ώρες πριν την προσφέρουμε στους σκύλους, ώστε όταν τα βγάζουμε έξω το πρωί, να μην έχουν διάθεση να πιουν νερό, πράγμα το οποίο θα μας έδειχνε ότι έχουν ταλαιπωρηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας από δίψα.


Προστασία από τη φύση

Την περίοδο της αναπαραγωγής, το θήραμα μυρίζει ελάχιστα ή καθόλου, κατ’ αυτόν τον τρόπο κατορθώνουν λαγοί και πέρδικες να επιβιώνουν από τις αλεπούδες, τα κουνάβια και οποιονδήποτε άλλον εχθρό. Γι’ αυτό ένα σκυλί το οποίο τρακάρει τις πέρδικες, δεν σημαίνει ότι έχει κακή οσφρητική ικανότητα. Το ίδιο αυτό ζώο μπορεί κάλλιστα, όταν οι πέρδικες μεγαλώσουν τα μικρά τους, να τις φερμάρει από πολύ μεγάλες αποστάσεις.


Αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες

Όταν η θερμοκρασία ξεπερνάει τους 35οC, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με την εκπαίδευση των σκύλων μας και επιλέγουμε να βγάζουμε ζώα τα οποία είναι πολύ «σιγανά», διότι μπορεί να πάθουν θερμοπληξία σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και να πεθάνουν σκύλοι μέσα στο αυτοκίνητο, ακόμα και με ορθάνοιχτα όλα τα παράθυρα. Προσωπικά, στις θερμοκρασίες αυτές, έχω πάψει να προπονώ σκύλους, διότι μόνο ζημιά μπορεί να προκληθεί.
Ένα πράγμα το οποίο πρέπει να κάνουμε απαραίτητα, είναι να εκπαιδεύσουμε το σκύλο μας να μην παίρνει κανενός είδους τροφή από κάτω, ώστε να τον προφυλάξουμε από τις φόλες οι οποίες έχουν γίνει πολύ μεγάλο πρόβλημα και να έχουμε μαζί μας πάντοτε ενέσεις ατροπίνης και απομορφίνης, τις οποίες να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα.

Η ποιότητα δεν συμβαδίζει με την ποσότητα

Και βέβαια, πάντοτε πρέπει να ψάχνουμε για το χαρισματικό εκείνο κουτάβι το οποίο θα βελτιώσει τις κυνηγετικές μας μέρες, ασχέτως αν έχουμε ή δεν έχουμε καλούς σκύλους αυτή την περίοδο. Πάντοτε, όμως, ο μεγάλος αριθμός από κυνηγόσκυλα είναι εναντίον της ποιότητάς τους, διότι όταν έχω έναν σκύλο η προσοχή μου είναι όλη σε αυτόν και οι εμπειρίες των θηραμάτων είναι όλες δικές του. Όταν έχω δύο σκύλους έχω στην πραγματικότητα δύο μισούς σκύλους. Όταν έχω τρεις, ο καθένας από αυτούς είναι στην καλύτερη περίπτωση το 1/3 του σκύλου. Συνεπώς, πρέπει να είμαι διατεθειμένος να διαθέσω πολύ χρόνο και μεγάλη προσπάθεια για να έχω όλους τους σκύλους μου σε υψηλό επίπεδο. Ο πραγματικά καλός σκύλος είναι κάτι σπάνιο. Σε κάθε πόλη 60-80 χιλιάδων κατοίκων, υπάρχουν ένας, το πολύ δύο, πραγματικά αξιόλογοι σκύλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.