Puppy News☛

Σκύλοι Εργασίας

ImageΗ ομάδα των Σκύλων Εργασίας (Working Dog Group) περιλαμβάνει φυλές που χρονολογούνται από την εποχή που οι σκύλοι χρησιμοποιούνταν στη φύλαξη οικισμών, στη μεταφορά φορτίων και στις μάχες. Οι σκύλοι εργασίας τύπου Μαστίφ απεικονίζονται σε έργα τέχνης πριν από χιλιάδες χρόνια.


Image

Οι σκύλοι-φύλακες κοπαδιών προστάτευαν τα πρόβατα από αρκούδες και λύκους τουλάχιστον εδώ και 10.000 χρόνια, ενώ οι ποιμενικοί σκύλοι χρησιμοποιούνται από τους αγρότες όσο υπάρχουν ζώα...

ΑΛΑΣΚΑΝ ΜΑΛΑΜΟΥΤ (Alaskan Malamute) - Δυνατά και αθλητικά, τα Μάλαμουτ αποτελούν ιδανικούς συντρόφους στο τζόγκινγκ και στις αθλητικές δραστηριότητες. Δεν είναι ο κατάλληλος σκύλος για έναν άπειρο ιδιοκτήτη, αλλά είναι τρυφερός, παιχνιδιάρης, πιστός κι αφοσιωμένος (φτάνει να μην ανακαλύψει το κλειδί κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας!). Έχει πυκνό, τραχύ μανδύα και πλούσιο, λιπαρό υπομανδύα. Τα μάτια είναι καστανά κι αμυγδαλωτά. Τα τριγωνικά αυτιά είναι μικρά, σε σχέση με το κεφάλι, και διπλώνουν προς τα εμπρός, όταν βρίσκεται σε εγρήγορση. Η φουντωτή ουρά, που ξεκινά από ψηλά, ακολουθεί αρχικά τη γραμμή της σπονδυλικής στήλης και στη συνέχεια στρέφεται απαλά προς τα πάνω. Τα πόδια είναι μεγάλα, με παχιά, τραχιά πέλματα και προστατευτικό τρίχωμα μεταξύ των δακτύλων. Έχει δυνατό σκελετό, ευρύ θώρακα και γεροδεμένη λεκάνη. Η ράχη σχηματίζει ελαφρά κλίση από τους ώμους.
Χώρα προέλευσης: Αλάσκα
Ύψος: 58-71 εκ.
Αναγνωρίζεται από: AKC, CKC, FCI, KC

ΒΕΛΓΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ (Belgian Shepherd Dog) - Οι τέσσερις τύποι της φυλής είναι από τους πλέον γνωστούς στη χώρα μας σκύλους εργασίας – Γκρένενταλ, Λακενουά, Μαλινουά και Τερβύρεν – είναι πανομοιότυποι, με μοναδική διαφορά τον τύπο και το χρώμα του τριχώματος. Το Γκρένενταλ (Groenendal) και το Τερβύρεν (Tervueren) έχουν μακρύ, ίσιο τρίχωμα, που γίνεται ιδιαίτερα άφθονο γύρω από το λαιμό και τα άκρα, με πυκνό υπομανδύα. Το Γκρένενταλ είναι μαύρο, ενώ το Τερβύρεν έχει κόκκινους και μαύρους χρωματισμούς. Το Μαλινουά (Malinois) έχει κοντό, σφιχτό τρίχωμα, ενώ το Λακενουά (Laekenois) έχει κοκκινωπό, πυρόξανθο, τραχύ τρίχωμα. Τα μάτια του είναι καστανά, μικρά και σπινθηρωτά. Τα αυτιά είναι χαρακτηριστικά όρθια και άκαμπτα. Η μεσαίου μεγέθους ουρά σηκώνεται όταν το σκυλί κινείται. Τα πόδια είναι στρογγυλά, με παχιά, ελαστικά πέλματα. Ο κορμός είναι έντονα μυώδης και κομψός. Ο θώρακας καμπυλώνεται προς τα κάτω με χάρη.
Χώρα προέλευσης: Βέλγιο
Ύψος: 56-66 εκ.
Αναγνωρίζεται από: AKC, CKC, FCI, KC

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΜΟΛΟΣΣΟΣ/ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΝΕΖΙΚΟΣ (German Dog/Great Dane) - Είναι καλόκαρδος, φιλικός και εξωστρεφής σκύλος, ανεκτικός με τα παιδιά και τα άλλα ζώα. Ενώ είναι σχετικά πεισματάρης, μαθαίνει γρήγορα κι εκπαιδεύεται εύκολα. Το κοντό, πυκνό, στιλπνό τρίχωμά του μπορεί να είναι ραβδωτό, φαιοκίτρινο, μπλε, μαύρο ή αρλεκίνο. Τα μάτια έχουν μία ιδιαίτερη προοπτική βάθους. Τα αυτιά είναι τριγωνικά, ξεκινούν ψηλά στο μέτωπο και διπλώνουν προς τα εμπρός, χωρίς να κρέμονται. Η ουρά ευθυγραμμίζεται στο ύψος της ράχης ή σχηματίζει ελαφρά καμπύλη στην άκρη, όταν ο σκύλος κινείται. Τα πόδια είναι γατίσια, με καμπυλωτά δάκτυλα. Ο βαθύς θώρακας αγκαλιάζει τους αγκώνες.
Χώρα προέλευσης: Γερμανία
Ύψος: 71-76 εκ.
Αναγνωρίζεται από: AKC, CKC, FCI, KC

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ (German Shepherd Dog) - Είναι γνωστός για τη σταθερή, αξιόπιστη ιδιοσυγκρασία του, την προσαρμοστικότητα και όρεξη για μάθηση, ιδιότητες που τον καθιστούν επιτυχημένο οδηγό ατόμων με «ειδικές δυνατότητες», και χρήσιμο αστυνομικό σκύλο (Assistance, Psych. Service, Guide, Hearing & Seeing-Eye Working Dog). Ο κοντός, πυκνός και πλούσιος υπομανδύας μπορεί να είναι μαύρος ή και στικτός, με περιοχές καστανόχρυσου ή χρυσού έως ανοιχτού γκρίζου χρώματος. Επίσης, μπορεί να είναι μαύρο ή γκρίζο, με πιο ανοιχτόχρωμες ή και καστανές περιοχές (ξανθό ανακατεμένο με μαύρες τρίχες). Τα μάτια είναι αμυγδαλόσχημα. Τα αυτιά έχουν ευρεία βάση, ξεκινούν από ψηλά και φέρονται όρθια. Η δασύτριχη ουρά φέρεται σαν σπάθα. Τα πόδια έχουν ανθεκτικά, γεροδεμένα πέλματα, με δάκτυλα στρογγυλεμένα, κλειστά και καμπυλωτά. Ο θώρακας είναι βαθύς κι η λεκάνη κλείνει ελαφρά προς το έδαφος.
Χώρα προέλευσης: Γερμανία
Ύψος: 57-65 εκ.
Αναγνωρίζεται από: AKC, CKC, FCI, KC

ΜΠΟΞΕΡ (Boxer) - Το ελαφρά ρυτιδωμένο πρόσωπο και τα υγρά μάτια του δίνουν την εντύπωση ότι το Μπόξερ είναι ανήσυχο, ενώ είναι χαρούμενο και παιχνιδιάρικο. Το τρίχωμά του είναι λείο, κοντό και στιλπνό, ενώ το πυρόξανθο τρίχωμα κυμαίνεται από σκούρο κόκκινο εως ανοικτό φαιοκίτρινο. Ο ραβδωτός χρωματισμός έχει βάση το πυρόξανθο χρώμα, με μαύρες γραμμώσεις παράλληλες προς τις πλευρές, σε όλο τον κορμό. Τα μάτια είναι σκούρα καστανά με σκούρο περίγραμμα. Τα αυτιά απέχουν πολύ μεταξύ τους και βρίσκονται ψηλά στο κεφάλι. Η ουρά, που ξεκινά από τη βάση της ράχης και φέρεται προς τα πάνω, συνήθως κόβεται. Τα καλοσχηματισμένα καμπυλωτά πόδια είναι μικρά και γατίσια, με γερά πέλματα, ενώ τα πίσω άκρα είναι ελαφρά μακρύτερα. Ο βαθύς θώρακάς του φτάνει και γεμίζει τους αγκώνες.
Χώρα προέλευσης: Γερμανία
Ύψος: 53-63 εκ.
Αναγνωρίζεται από: AKC, CKC, FCI, KC

Image

ΜΑΣΤΙΦ & ΜΠΟΥΛ ΜΑΣΤΙΦ (Mastiff & Bull Mastiff) - Τα Μαστίφ παραμένουν στις πλέον μεγαλόσωμες φυλές, έχουν γεροδεμένη κατασκευή και δίνουν μια εντύπωση ισχύος και βαρύτητας. Το σήμα κατατεθέν είναι το ρυτιδωμένο μέτωπο. Το τρίχωμα είναι κοντό, με βερικοκί ή αργυρο-φαιοκίτρινες αποχρώσεις, με ή χωρίς ραβδώσεις. Το Μπουλ Μαστίφ είναι ραβδωτό σε αποχρώσεις φαιοκίτρινου ή και κόκκινου. Και οι δύο φυλές έχουν μαύρη μουσούδα που ξανοίγει σταδιακά. Τα βαθιά καστανά μάτια τονίζονται από σκούρο περίγραμμα και ρυτιδωμένα φρύδια. Τα αυτιά έχουν σχήμα V. Η ουρά ξεκινά από ψηλά και φέρεται ίσια ή σχηματίζει καμπύλη. Τα πόδια είναι μεγάλα και στρογγυλά, με μαύρα νύχια. Ο θώρακας είναι μυώδης και βαθύς.
Χώρα προέλευσης: αρχαία Αίγυπτος
Ύψος: Μαστίφ 70-76 εκ., Μπουλ Μαστίφ 63-68 εκ.
Αναγνωρίζεται από: AKC, CKC, FCI, KC

ΟΡΕΙΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΠΥΡΗΝΑΙΩΝ (Pyrenean Mountain Dog) - Ανθεκτικός κι υγιής σκύλος, ωριμάζει αργά τόσο σε πνευματικό όσο και σε σωματικό επίπεδο. Είναι τρυφερός, φιλικός και καλός φύλακας. Το παχύ, διπλό τρίχωμά του είναι λευκό, ενίοτε με γκρίζα ή καστανόχρυσα «μπαλώματα» -σαν του ασβού- και αποτελείται από λεπτές τρίχες κι έναν πυκνό, τραχύ μανδύα ιδιαίτερα άφθονο στο λαιμό και τα άκρα. Η ουρά έχει πυκνό τρίχωμα και σέρνεται στο πάτωμα, ή σχηματίζει καμπύλη πάνω από τη ράχη. Τα αμυγδαλόσχημα, σκούρα καστανά μάτια δίνουν μία έξυπνη έκφραση στο σκύλο. Τα μικρά, τριγωνικά αυτιά πέφτουν επίπεδα στο κεφάλι. Τα πόδια είναι συμπαγή, με ελαφρά καμπυλωτά δάκτυλα. Ο θώρακας είναι ευρύς και η ράχη μυώδης.
Προέλευση: Πυρηναία Όρη
Ύψος: 65-70 εκ.
Αναγνωρίζεται από: AKC, CKC, FCI, KC

ΜΠΡΙΑΡ (Briard) - Είναι γοητευτικός σκύλος, μεγαλόκαρδος και πολύ αφοσιωμένος στην οικογένεια. Το μακρύ, ελαφρά κυματιστό, ξηρό τρίχωμά του διαθέτει ένα λεπτό, αλλά πυκνό υπομανδύα. Το τρίχωμα στο κεφάλι χωρίζεται χαρακτηριστικά στη μέση και σχηματίζει μουστάκι, γένι και φρύδια. Τα αυτιά έχουν άφθονο τρίχωμα και ξεκινούν από ψηλά. Είναι μαύρος ή πυρόξανθος με σκούρο χρώμα στην άκρη του τριχωτού. Τα μάτια του έχουν σκούρο καστανό χρώμα. Τα δυνατά, ελαφρά στρογγυλεμένα πόδια έχουν σκληρά πέλματα και δάκτυλα πολύ κοντά μεταξύ τους. Χαρακτηριστικό είναι το διπλό πέμπτο δάκτυλο στα πίσω άκρα.
Χώρα προέλευσης: Γαλλία, Μπρι
Ύψος: 56-68 εκ.
Αναγνωρίζεται από: AKC, CKC, FCI, KC

ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ (Doberman) - Τα Ντόμπερμαν είναι δυνατά, περήφανα και κομψά σκυλιά, με όμορφη γραμμή. Η γεροδεμένη κι αθλητική διάπλασή του ταιριάζει σε έμπειρους ιδιοκτήτες. Είναι έξυπνος και γενικά υπάκουος σκύλος, ενώ χρειάζεται συνεχή πνευματικά ερεθίσματα και ανθρώπινη επαφή. Το κοντό, πυκνό και λείο τρίχωμά του μπορεί να είναι μαύρο, καστανό, με περιοχές καστανόχρυσου χρώματος. Τα μάτια είναι αμυγδαλόσχημα σε αποχρώσεις καστανές. Τα αυτιά πέφτουν φυσικά προς τα κάτω, ενώ σε μερικές χώρες γίνονται ειδικές χειρουργικές επεμβάσεις για να στέκονται όρθια. Η ουρά αποτελεί συνέχεια της σπονδυλικής στήλης. Τα πόδια είναι συμπαγή και γατίσια. Έχει μυώδη, τετράγωνο κορμό με ελαφρά επικλινή ράχη.
Χώρα προέλευσης: Γερμανία
Ύψος: 65-69 εκ.
Αναγνωρίζεται από: AKC, CKC, FCI, KC

ΟΡΕΙΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΒΕΡΝΗΣ (Bernese Mountain Dog) - Ο σκύλος Βέρνης έχει ήρεμη ιδιοσυγκρασία, είναι πιστός οικογενειακός φίλος, με επιρρέπεια στην παχυσαρκία. Το μακρύ και κυματιστό τρίχωμα είναι παχύ, με μια έντονη φυσική στιλπνότητα. Έχει μαύρο χρώμα, με καστανοκόκκινες περιοχές γύρω από τα μάγουλα και τα μάτια, στα άκρα και στο θώρακα, με μια περιοχή λευκού χρώματος στο πρόσωπο και στο λαιμό, σε σχήμα σταυρού. Τα σκούρα καστανά αμυγδαλόσχημα μάτια αντανακλούν την τρυφερή φύση του σκύλου Βέρνης. Τα τριγωνικά αυτιά ξεκινούν από ψηλά κι ανορθώνονται όταν ο σκύλος βρίσκεται σε εγρήγορση. Έχει σχετικά μικρά και συμπαγή πόδια, με στρογγυλεμένα πέλματα. Ο μακρύς κορμός κι ο ευρύς θώρακας του επιτρέπουν μεγάλους βηματισμούς.
Χώρα προέλευσης: Ελβετία, Βέρνη
Ύψος: 58-66 εκ.
Αναγνωρίζεται από: AKC, CKC, FCI, KC

ΟΥΑΛΙΚΟΣ ΚΟΡΓΚΙ: ΠΕΜΠΡΟΟΥΚ και ΚΑΡΤΙΓΚΑΝ (Corgi: Pembroke & Cardigan) - Το Κάρντιγκαν έχει μακρύτερο κορμό και περισσότερους χρωματισμούς από το Πέμπροουκ, ενώ το τρίχωμα και των δύο φυλών είναι ίσιο κι ανθεκτικό στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Στο «Κάρντι» η ουρά είναι μακρύτερη, μοιάζει με βούρτσα και σέρνεται στο έδαφος, ενώ το Πέμπροουκ έχει πολύ κοντή ουρά. Τα αυτιά είναι αρκετά μεγάλα, όρθια και μυτερά. Και οι δύο φυλές έχουν μεγάλα, συμπαγή πόδια, με γερά πέλματα. Επίσης, έχουν χαμηλό, μακρύ και ρωμαλέο κορμό, αλλά γενικότερα ο σωματότυπος του Κάρντιγκαν είναι μεγαλύτερος και μακρύτερος.
Χώρα προέλευσης: Ουαλία
Ύψος: Πέμπροουκ 25-31 εκ. και Κάρντιγκαν 29-31 εκ.
Αναγνωρίζεται από: AKC, CKC, FCI, KC

ΡΟΤΒΑΪΛΕΡ (Rottweiler) - Το Ροτβάιλερ είναι εκπληκτικά ήρεμος σκύλος, παρά τη ρωμαλέα και επιβλητική εμφάνισή του. Ωστόσο, αν δεχτεί πρόκληση, μπορεί να γίνει τρομαχτικό στην όψη... Ο μανδύας του είναι τραχύς και ίσιος, πάντοτε μαύρος, με περιοχές καστανόχρυσου έως ερυθροκάστανου (μαονί) χρώματος. Τα αμυγδαλόσχημα μαύρα μάτια δεν πρέπει να σχηματίζουν σακούλες στα βλέφαρα. Τα αυτιά πέφτουν ίσια και κοντά στα μάγουλα. Η ουρά φέρεται οριζόντια ή σηκώνεται ελαφρά, όταν βρίσκεται σε εγρήγορση. Τα πόδια έχουν δυνατά, καλοσχηματισμένα καμπυλωτά δάκτυλα. Τα πίσω πόδια είναι μεγαλύτερα από τα μπροστινά. Ο συμπαγής, ρωμαλέος κορμός έχει ένα βαθύ κι ευρύχωρο θώρακα. Η ράχη πρέπει να είναι ίσια και ελαφρά επικλινής.
Χώρα προέλευσης: Γερμανία, Ροτβάιλ
Ύψος: 58-69 εκ.
Αναγνωρίζεται από: AKC, CKC, FCI, KC

ΣΑΜΟΓΙΕΝΤ (Samoyed) - Γνωστός ως ο «χαμογελαστός σκύλος», εύστροφος και γρήγορος, με καμαρωτό ανάστημα, πολύ δημοφιλής ανάμεσα στους σκύλους εκθέσεων. Ο παχύς, απαλός υπομανδύας του, προστατεύεται από μια ανθεκτική γούνα χρώματος λευκού, υπόλευκου ή λευκού με μπεζ, ενώ οι τρίχες στις άκρες είναι αργυρόχροες. Τα λοξά, αμυγδαλωτά μάτια έχουν μαύρο περίγραμμα κι έντονα ματόκλαδα. Τα αυτιά στέκονται όρθια (στους ενήλικους σκύλους), είναι ελαφρά στρογγυλεμένα στις άκρες, απέχουν πολύ μεταξύ τους και καλύπτονται με τρίχωμα. Η μακριά, φουντωτή ουρά φέρεται πάνω από τη ράχη και προς τα πλάγια, όταν ο σκύλος είναι σε εγρήγορση. Τα πόδια του καλύπτονται από άφθονο τρίχωμα και λειτουργούν σαν υποδήματα για το χιόνι. Η μεσαίου μεγέθους ράχη είναι ευρεία και μυώδης.
Χώρα προέλευσης: βόρεια Ρωσία
Ύψος: 46-56 εκ.
Αναγνωρίζεται από: AKC, CKC, FCI, KC

ΧΑΣΚΙ ΣΙΒΗΡΙΑΣ (Siberian Husky) - Το Χάσκι λατρεύει την περιπλάνηση και μπορεί να πηδήξει πολλούς φράχτες και να σκάψει κάτω από πολλά εμπόδια... Γι’ αυτό, χρειάζεται έμπειρο ιδιοκτήτη! Έχει πλούσιο τρίχωμα, με απαλό και πυκνό υπομανδύα. Οι προστατευτικές τρίχες του μανδύα είναι ίσιες κι αρκετά λείες. Τα μάτια είναι αμυγδαλόσχημα, με ενθουσιώδη έκφραση. Τα όρθια τριγωνικά αυτιά βρίσκονται ψηλά στο κεφάλι και απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους. Η ουρά φέρεται συνήθως πάνω από το επίπεδο της ράχης, σχηματίζοντας μία δρεπανοειδή καμπύλη, όταν το σκυλί είναι σε εγρήγορση, ενώ σέρνεται στο έδαφος, όταν ο σκύλος εργάζεται ή ξεκουράζεται. Τα πόδια έχουν παχιά πέλματα, ελαφρά υμενώδη. Ο κορμός είναι ευθύς και γεροδεμένος, ενώ τα λαγόνια καμπυλωτά και καλοσχηματισμένα, μυώδη και χωρίς λίπος.
Χώρα προέλευσης: Σιβηρία
Ύψος: 51-60 εκ.
Αναγνωρίζεται από: AKC, CKC, FCI, KC

ΜΠΟΜΠΤΕΪΛ, ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ (Old English Sheepdog, Bobtail) - Η πλούσια τραχύμαλλη εμφάνιση του Αγγλικού Ποιμενικού, γνωστού με το όνομα Μπόμπτεϊλ, ταιριάζει απόλυτα με την έντονη προσωπικότητά του. Το πλούσιο τρίχωμα, σε όλες τις αποχρώσεις του γκρίζου ή μπλε-ασημί, με λευκές περιοχές, έχει περισσότερο όγκο παρά μήκος, ενώ ο υπομανδύας του είναι αδιάβροχος. Τα μάτια, που απέχουν αρκετά μεταξύ τους, είναι σκούρα ή μπλε. Τα αυτιά είναι αρκετά μικρά και χάνονται μέσα στο τρίχωμα του κεφαλιού. Τα μικρά στρογγυλά πόδια του έχουν παχιά, σκληρά πέλματα. Το νωχελικό περπάτημα, τονίζει την άνοδο του επιπέδου της ράχης, από τους ώμους ως τη λεκάνη.
Χώρα προέλευσης: Μ. Βρετανία
Ύψος: 56-61 εκ.
Αναγνωρίζεται από: AKC, CKC, FCI, KC

Image

ΣΝΑΟΥΤΣΕΡ, Γίγας και Μεσαίος (Schnauzer, Giant και Standard) - Η λέξη Schnauzer σημαίνει «ρύγχος», καθώς η φυλή αυτή έχει ένα εμφανέστατο σκληρό γένι που τονίζει την περιοχή της μουσούδας. Το τρίχωμα είναι τραχύ και κατσαρό, με παχύ υπομανδύα. Έχει σκούρα μάτια σε ένα σκούρο πρόσωπο. Τα αυτιά ξεκινούν από ψηλά και πέφτουν προς τα εμπρός. Η ουρά φέρεται ψηλά και είναι συνήθως κομμένη. Τα πόδια είναι κοντά και κυρτά, ενώ δεν πρέπει να έχουν καμία κλίση ή απόκλιση από την ευθεία του κορμού. Ο Γίγας είναι απλά μία μεγαλύτερη εκδοχή του μεσοσκελετικού, έχει μεγαλύτερη θωρακική κοιλότητα, ενώ το μήκος του σώματος πρέπει να ισοδυναμεί με το ύψος του.
Χώρα προέλευσης: νότια Γερμανία
Ύψος: 46-49 εκ.
Αναγνωρίζεται από: AKC, CKC, FCI, KC

EΠΙΣΗΣ:

 • ΑΚΙΤΑ ΙΝΟΥ
 • ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΣΚΥΛΙ ΒΟΟΕΙΔΩΝ
 • ΔΑΝΕΖΙΚΟΣ
 • ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ
 • ΚΕΛΠΙ
 • ΚΟΛΛΙ (Λειότριχο-Σκληρότριχο)
 • ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΕΤΛΑΝΤ
 • ΚΟΜΟΝΤΟΡ και ΠΟΥΛΙ
 • ΚΟΥΒΑΤΣ
 • ΜΠΗΡΝΤΕΝΤ ΚΟΛΛΙ
 • ΜΠΟΡΝΤΕΡ ΚΟΛΛΙ
 • ΜΠΟΥΒΙΕ ΤΗΣ ΦΛΑΝΔΡΑΣ
 • ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΜΠΟΥΧΟΥΝΤ
 • ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΣΚΥΛΙ ΝΕΡΟΥ
 • ΡΩΣΙΚΟ ΜΑΥΡΟ ΤΕΡΙΕ
 • ΣΑΜΟΓΙΕΝΤ
 • ΣΚΥΛΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΕΡΝΑΡΔΟΥ
 • ΣΚΥΛΟΣ ΓΡOΙΛΑΝΔΙΑΣ και ΣΚΥΛΙ ΤΩΝ ΕΣΚΙΜΩΩΝ
 • ΣΚΥΛΟΣ ΝΕΑΣ ΓΗΣ
 • ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΒΑΛΧΟΥΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.