Puppy News☛

Πώς να απαλλαγείτε από τις τρίχες.


Όλοι όσοι έχουν κατοικίδιο σκύλο ή γάτα, έχουν ένα κοινό πρόβλημα: ΤΙΣ ΤΡΙΧΕΣ! Οι τρίχες υπάρχουν παντού: πάνω στα έπιπλα, στα χαλιά, στο πάτωμα, στα ρούχα μας, μέσα στο
αυτοκίνητό μας.

Το μάδημα του σκύλου ή της γάτας δεν είναι μόνο εποχιακό, καθώς τα κατοικίδια μπορεί να μαδάνε περισσότερο δύο φορές το χρόνο, αλλά φροντίζουν να αφήνουν τασημάδια τους στους καναπέδες, στα χαλιά ακόμη και στα ρούχα μας, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτό το γεγονός αποτελεί για πολλούς έναν από τους σημαντικούς λόγους, που είτε δε θέλουν κατοικίδιο στο σπίτι είτε το θέλουν μόνο στην αυλή.

Σας προτείνουμε μερικές αποδοτικές και δοκιμασμένες λύσεις για να απαλλαγείτε από τις τρίχες.

Χτένισμα των κατοικίδιων

Το καθημερινό και καλό χτένισμα των τετράποδων φίλων σας είναι το σημαντικότερο βήμα για να ελέγχετε τις τρίχες στο σπίτι σας.

Το τακτικό μπάνιο θα βοηθήσει επίσης να απομακρυνθούν οι νεκρές τρίχες.

Οι άνθρωποι συχνά νομίζουν ότι τα κοντότριχα ζώα δε μαδάνε. Κι όμως, μαδάνε! Απλά «ρίχνουν» κοντότερες και σκληρότερες τρίχες, με την πρόσθετη ιδιότητα να «καρφώνονται» στα υφάσματα και έτσι να απομακρύνονται δυσκολότερα.

Έπιπλα

Μπορείτε να μάθετε στη γάτα σας να μην ξαπλώνει πάνω στον καναπέ, στην πολυθρόνα ή στο κρεβάτι σας, αλλά να προτιμά το δικό της κρεβάτι ή τα δικά της έπιπλα!

Αν θέλετε το ζωάκι σας να έχει ελεύθερη πρόσβαση στα έπιπλα, τότε, η καλύτερη λύση είναι να τα σκεπάζετε με πρόχειρα σεντόνια ή καλύμματα από ύφασμα εύκολο στο καθάρισμα, τα οποία θα τινάζετε καθημερινά και θα πλένετε κάθε βδομάδα.

Για τις επιφάνειες των επίπλων χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο πανί αντί του ξεσκονόπανου για να μην αιωρούνται οι τρίχες και καταλήγουν ξανά πάνω στα έπιπλα ή στο πάτωμα.


Μην πλένετε τα προστατευτικά καλύμματα μαζί με τα ρούχα σας, διαφορετικά, τα ρούχα σας θα γεμίσουν με τρίχες.

Αν οι τρίχες έχουνεισβάλει στο τηλέφωνο, στο κομπιούτερ, στην τηλεόραση ή σε άλλες ηλεκτρικές συσκευές, χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να ρουφήξει τις τρίχες από εκεί ή φυσήξτε τις με συμπιεσμένο αέρα. Οι τρίχες θα ελευθερωθούν και μετά, σκουπίστε τες με την ηλεκτρική σκούπα. Το πιστολάκι των μαλλιών είναι επίσης μια καλή λύση!

Πολύ καλά αποτελέσματα έχει η χρήση της ηλεκτρικής σκούπας για να σκουπίσετε τις ταπετσαρίες των επίπλων σας.

Χαλιά

Το τακτικό σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα απομακρύνει τις περισσότερες τρίχες.

Για τις μικρές τρίχες ή αυτές που έχουν διεισδύσει μέσα στην ύφανση του χαλιού, χρησιμοποιήστε το γάντι που χτενίζετε το ζωάκι σας ή ένα υγρό πανί, για να χτενίσετε την επιφάνεια και να βγουν οι τρίχες σχηματίζοντας μια τούφα.

Αν πρόκειται να αγοράσετε καινούρια χαλιά, προτιμήστε να είναι σε χρώματα που να μοιάζουν με το χρώμα του κατοικίδιού σας, ώστε να μη φαίνονται οι τρίχες!

Πάτωμα

Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για το πάτωμα ακόμη κι όταν δεν υπάρχουν χαλιά στρωμένα. Με την απλή σκούπα οι τρίχες αιωρούνται στον αέρα και καταλήγουν ξανά στο πάτωμα ή πάνω στα έπιπλα. Συστήνεται η συχνή αλλαγή του φίλτρου αέρος της σκούπας. Υπάρχουν και ειδικά μοντέλα ηλεκτρικών σκουπών για σπιτικά με κατοικίδια, η τεχνολογία των οποίων προσφέρει ιδιαίτερα μεγάλη απορρόφηση, εύκολη πρόσβαση κάτω από τα έπιπλα ή και σε γωνίες και παίρνουν αντιαλλεργικό φίλτρο που φυλακίζει τα μικροσωματίδια σκόνης.

Για να καθαρίσετε πιο πρόχειρα ή για πατώματα χωρίς χαλιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα νέα μαντιλάκια (τύπου Swiffer) με το κοντάρι που έχουν και εύκολη πρόσβαση κάτω από τα έπιπλα και «παγιδεύουν» τις τούφες των τριχών ακόμα και στις γωνίες.

Ρούχα
Για να αποφύγετε τις τρίχες πάνω στα ρούχα σας, φροντίστε για τα εξής:

Φυλάξτε τα ρούχα σας: Μην αφήνετε τα ρούχα σας εδώ κι εκεί. Κρεμάστε τα ψηλά σε κρεμάστρες, ώστε να μην μπορούν να ξαπλώνουν επάνω τους τα κατοικίδιά σας. Επίσης, βάλτε κατευθείαν στην ντουλάπα ή στα συρτάρια τα πλυμένα ή τα σιδερωμένα ρούχα.

Κλείστε τις ντουλάπες: Σε όλες τις γάτες αρέσει το κρυφτό! Τρυπώνουν μέσα στις ντουλάπες (κρυψώνα) και ξαπλώνουν πάνω στα ρούχα σαςένας ιδανικός συνδυασμός δύο αγαπημένων πραγμάτων!

Επιλέξτε έξυπνα: Αποφύγετε ρούχα που «παγιδεύουν» τις τρίχες, από βελούδο, βελουτέ, fleece ή άλλασυνθετικά υλικά που δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό.

Γενικές συμβουλές
Συνοπτικά, για όλες τις παραπάνω εφαρμογές, συστήνεται η χρήση των κάτωθι:

Λαστιχένιο γάντιτο γάντι που χτενίζετε το σκύλο ή τη γάτα σας.

Στεγνό σφουγγάρι ή πανί

Νωπό σφουγγάρι ή πανί

Ρολά με κολλητική ταινία ή κολλητική ταινία πακεταρίσματοςοι ταινίες που χρησιμοποιούμε για να κλείνουμε δέματα. Κόψτε ένα κομμάτι, κολλήστε το πάνω στο ρούχο και τραβήξτε. Φθηνότερη λύση από ότι το ειδικό ρολό.

Αποχνουδωτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.