Puppy News☛

γρίπη των πουλερικών θερίζει...

...τα σκυλιά (με φόλες).


Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους πριν δηλητηριαστούν όλα τα αδέσποτα από υποχόνδριους και αδαείς: τα σκυλιά ΔΕ μεταδίδουν στον άνθρωπο τον ιό Η5Ν1.

Επιδημία του ιού Η5Ν1 σε μορφή «φόλας»! Τα πρώτα περίεργα κρούσματα παρατηρήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη. Δεκαπέντε σκύλοι πέθαναν τις τελευταίες ημέρες σε όλη την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ο συγκεκριμένος ιός μεταλλάχτηκε στην Ελλάδα και πήρε τη μορφή φόλας! Στην ακριτική αυτή πόλη, κάποιοι κάτοικοι, προφανώς φοβούμενοι την πιθανόν επερχόμενη επιδημία, άρχισαν να δηλητηριάζουν σκύλους. Στη προσπάθειά τους να εξολοθρεύσουν τα συμπαθή πτηνά, που ως γνωστό έχουν φτερά και τους ξέφευγαν δεξιά και αριστερά, βρήκαν πιο εύκολο στόχο. Μη ενθυμούμενοι ότι στο μάθημα της βιολογίας ο σκύλος κατατάσσεται στο είδος των σαρκοφάγων σπονδυλωτών θηλαστικών και όχι των πτηνών, άρχισαν να σκορπούν σε όλη την πόλη φόλες με την ελπίδα να απομακρύνουν την απειλή του ιού.

Σύμφωνα με μελέτες και στατιστικές ξένων πανεπιστημίων και εργαστηρίων, η πιθανότητα να νοσήσει σκύλος από το συγκεκριμένο ιό H5N1 είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ. Εν τούτοις, ο Έλληνας ως παντογνώστης και ειδήμων σε όλους τους τομείς αποφάσισε να πάρει την προστασία του στα χέρια του. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα τελευταία χρόνια τόσο βάναυσα και αποτρόπαια εξολοθρεύονται τα ζώα σε αυτήν την πόλη. Οι συνηθέστεροι μήνες ήταν Ιούνιος και Οκτώβριος. Πριν και μετά την τουριστική περίοδο. Φέτος ο Ιανουάριος είχε την τιμητική του. Η Foxy, η Κανέλλα, ο Blacky και όλη η ομάδα των στειρωμένων και εμβολιασμένων ζώων που ήταν κάτω από τον καθημερινό έλεγχο των φιλοζώων της περιοχής εξολοθρεύτηκαν βάναυσα μέσα σε μία νύχτα. Αγνοούνται και άλλα σκυλιά που μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί ζωντανά ή πεθαμένα. Επειδή οι περιοχές που έγιναν οι δηλητηριάσεις είναι διαφορετικές και σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, αναρωτιέται κανείς αν πρόκειται για τον ίδιο δράστη ή για οργανωμένο πλέον έγκλημα που χαίρει προστασίας υψηλά ιστάμενων προσώπων δεδομένου, ότι κανείς υπεύθυνος δε διέταξε έρευνα για τη φρικτή εικόνα που παρουσίασε η πόλη με τα νεκρά ζώα.

Η δε κτηνιατρική υπηρεσία που διαρρηγνύει τα ιμάτια της για την τύχη των αδέσποτων της Ελλάδας στο εξωτερικό και τους φανταστικούς πιθανολογούμενους «πειραματικούς σταθμούς» τηρεί τώρα σιγή ιχθύος! Ούτε ένας κτηνίατρος από το σύλλογο κτηνιάτρων μικρών ζώων δεν έκανε μία ενημέρωση σχετικά με τον ιό, ώστε να αποφευχθούν τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις, ούτε ένας κτηνίατρος δεν καυτηρίασε το γεγονός της εξολόθρευσης για άλλη μια φορά των αδέσποτων σκυλιών και γατιών της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Puppy Doggy®©2014-2015♥Created By Ioanna Roulis-Powered by MrSolo-Template Powered by Templateism.com Copyright © 2014-2015

Από το Blogger.